אפייה קלה
בצק פילו: אופים מטעמים פריכים
בלקני או לבנטיני, מתוק וגם מלוח - כל המתכונים לבצק שהכי נוח לעבוד אתו
תמיד כדאי שיהיה בצק פילו במקפיא. מדובר בבצק נוח מאוד לעבודה שאפשר להכין אתו בקלות ובמהירות מנות נהדרות. סוד ההצלחה הוא הפשרה מלאה ואיטית, עדיף לילה שלם במקרר. עלי פילו שהופשרו מחוץ למקרר – נשברים בקלות. התייבשות מאחר שעלי הפילו דקיקים ואינם מכילים שומן, הם נוטים להתייבש, הופכים לשבירים ואז אי אפשר לעבוד איתם. עובדים בכל פעם עם עלה אחד, ואת השאר שומרים מכוסים במגבת לחה (אך לא רטובה כדי שהעלים לא ידבקו זה לזה).
חיתוך חותכים את העלים בסכין או גוזרים במספריים כמו נייר.
מלית כדי לשמור על פריכות המאפה, מקפידים שהמלית לא תהיה רטובה. אם בכל זאת מדובר במלית המפרישה נוזלים, למשל מלית תפוחים, מרפדים את הבצק בחומרים שיספחו את הנוזלים, כמו למשל אבקת שקדים, פירורי לחם או עוגיות.