ים יבשה

מתכוני דגים מובחרים על המנגל

מגוונים את תפריט הבשר של יום העצמאות עם מנות דגים קלילות
אפריל 2019

טיפים לצלייה נכונה של דגים

  1. בניגוד למה שחושבים דווקא לא כדאי לחרוץ דגים כשצולים אותם על האש. החריצה תגרום לעור הדג להידבק לגריל ולהתפרק. חריצה מתאימה להכנת דגים בתנור או בטיגון וכך עושים זאת: חורצים רק את החלק העבה יותר של הדג (הקרוב לראש). זה מבטיח שהדג ייצלה או יטוגן באופן אחיד למרות הבדלי העובי.
  2. בצלייה על האש חשוב לבחור דגים בעלי עור שומני ועבה יחסית. פלמידה וטונה למשל פחות יתאימו כי הבשר שלהם מאוד רזה ועל הגריל הוא פשוט יתייבש.
  3. כשצולים דג שלם על הגריל לא רואים את מידת הצלייה של בשר הדג מבפנים. מבחן קטן יעזור לדעת מתי הדג מוכן: מחדירים סכין לחיבור בין הראש לגוף הדג ומציצים – אם צבע עצם השדרה לבן אטום לגמרי (ולא שקוף) הדג מוכן.
  4. צולים דגים שלמים רק על פחמים שכבר סיימו לבעור באש והן לבנות ורוחשות.

קבב לברק עם לימון כבוש ומרווה טרייה של שף שי לוינשטיין. צילום יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין
קבב לברק עם לימון כבוש ומרווה טרייה של שף שי לוינשטיין. צילום יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין

קבב לברק עם לימון כבוש ומרווה טרייה

3 דירוגים
השף שי לוינשטיין מציע פיקניק עצמאות שבסופו, באורח פלא, כל בני המשפחה והחברים ילקקו את האצבעות למתכון המלא
לברק קריספי בעישון עדין של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
לברק קריספי בעישון עדין של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

לברק קריספי בעישון עדין

2 דירוגים
שפית לילה גראבלי מגישה מתכונים ים תיכוניים שאין מתאימים מהם למזג האוויר ולתוצרת המקומית. מזרח תיכון ישן וטוב למתכון המלא