ים יבשה

מתכוני דגים מובחרים על המנגל

מגוונים את תפריט הבשר של יום העצמאות עם מנות דגים קלילות
אפריל 2019

טיפים לצלייה נכונה של דגים

  1. בניגוד למה שחושבים דווקא לא כדאי לחרוץ דגים כשצולים אותם על האש. החריצה תגרום לעור הדג להידבק לגריל ולהתפרק. חריצה מתאימה להכנת דגים בתנור או בטיגון וכך עושים זאת: חורצים רק את החלק העבה יותר של הדג (הקרוב לראש). זה מבטיח שהדג ייצלה או יטוגן באופן אחיד למרות הבדלי העובי.
  2. בצלייה על האש חשוב לבחור דגים בעלי עור שומני ועבה יחסית. פלמידה וטונה למשל פחות יתאימו כי הבשר שלהם מאוד רזה ועל הגריל הוא פשוט יתייבש.
  3. כשצולים דג שלם על הגריל לא רואים את מידת הצלייה של בשר הדג מבפנים. מבחן קטן יעזור לדעת מתי הדג מוכן: מחדירים סכין לחיבור בין הראש לגוף הדג ומציצים – אם צבע עצם השדרה לבן אטום לגמרי (ולא שקוף) הדג מוכן.
  4. צולים דגים שלמים רק על פחמים שכבר סיימו לבעור באש והן לבנות ורוחשות.

מבשלים בשטח. שפים אמרי בריל ורן שביט | צילום: שני בריל
מבשלים בשטח. שפים אמרי בריל ורן שביט | צילום: שני בריל

על האש למתקדמים: טיפים להתארגנות וציוד לבישול בשטח

יוצאים לשטח? הכנו עבורכם מדריך בו כל מה שתצטרכו לדעת כדי לבשל תחת כיפת השמיים כמו מקצוענים - מההתארגנות בבית ועד הציוד המומלץ. חג עצמאות שמח! לכתבה המלאה
קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה של קייטרינג Atelie. סטיילינג: סטודיו בייסיק (צילום: דניאל לילה)
קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה של קייטרינג Atelie. סטיילינג: סטודיו בייסיק (צילום: דניאל לילה)

קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה

הלוקוס הוא מלך הדגים המקומיים ונהדר להכנה בגריל, בעיקר עם הרבה פטרוזיליה וצנוברים וקצת דבש למתכון המלא
פישופ ראשון לציון. צילום: יונתן בן חיים
פישופ ראשון לציון. צילום: יונתן בן חיים

פישופ - FISHOP

שדרות נים 7, ראשון לציון
מסעדה של חנות הדגים FISHOP משרונה מרקט. המסעדה הכשרה ממוקמת בקניון עזריאלי ראשונים בראשון לציון ומתהדרת בוויטרינה גדולה שממנה הלקוח בוחר את הדגים שייצלו עבורו. מי שלא מעוניין בדג שלם יכול למצוא פה עוד מבחר מנות כמו איקרא, סלמון מעושן ומחבתות שונות עם דגים לבחירה. ראו מסעדה
מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל
מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל

החברות המוצלחות שלי: רינת צדוק מבשלת בשטח עם חברות

הרחק מהעיר הסואנת, רינת צדוק חברה לשפיות נועה לוי ולירון גרינברג, ויחד הן התקינו ארוחת שטח מפוארת המבוססת על תוצרת האדמה לכתבה המלאה
קבב לברק עם לימון כבוש ומרווה טרייה של שף שי לוינשטיין. צילום יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין
קבב לברק עם לימון כבוש ומרווה טרייה של שף שי לוינשטיין. צילום יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין

קבב לברק עם לימון כבוש ומרווה טרייה

4 דירוגים
השף שי לוינשטיין מציע פיקניק עצמאות שבסופו, באורח פלא, כל בני המשפחה והחברים ילקקו את האצבעות למתכון המלא
לברק קריספי בעישון עדין של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
לברק קריספי בעישון עדין של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

לברק קריספי בעישון עדין

2 דירוגים
שפית לילה גראבלי מגישה מתכונים ים תיכוניים שאין מתאימים מהם למזג האוויר ולתוצרת המקומית. מזרח תיכון ישן וטוב למתכון המלא