בניגוד למה שחושבים דווקא לא כדאי לחרוץ דגים כשצולים אותם על האש. החריצה תגרום לעור הדג להידבק לגריל ולהתפרק. חריצה מתאימה להכנת דגים בתנור או בטיגון וכך עושים זאת: חורצים רק את החלק העבה יותר של הדג (הקרוב לראש). זה מבטיח שהדג ייצלה או יטוגן באופן אחיד למרות הבדלי העובי.
בצלייה על האש חשוב לבחור דגים בעלי עור שומני ועבה יחסית. פלמידה וטונה למשל פחות יתאימו כי הבשר שלהם מאוד רזה ועל הגריל הוא פשוט יתייבש.
כשצולים דג שלם על הגריל לא רואים את מידת הצלייה של בשר הדג מבפנים. מבחן קטן יעזור לדעת מתי הדג מוכן: מחדירים סכין לחיבור בין הראש לגוף הדג ומציצים – אם צבע עצם השדרה לבן אטום לגמרי (ולא שקוף) הדג מוכן.
צולים דגים שלמים רק על פחמים שכבר סיימו לבעור באש והן לבנות ורוחשות.
יוצאים לשטח? הכנו עבורכם מדריך בו כל מה שתצטרכו לדעת כדי לבשל תחת כיפת השמיים כמו מקצוענים - מההתארגנות בבית ועד הציוד המומלץ. חג עצמאות שמח!
לכתבה המלאה
מסעדה של חנות הדגים FISHOP משרונה מרקט. המסעדה הכשרה ממוקמת בקניון עזריאלי ראשונים בראשון לציון ומתהדרת בוויטרינה גדולה שממנה הלקוח בוחר את הדגים שייצלו עבורו. מי שלא מעוניין בדג שלם יכול למצוא פה עוד מבחר מנות כמו איקרא, סלמון מעושן ומחבתות שונות עם דגים לבחירה.
ראו מסעדה