מיסו

מיסו הוא משחת תיבול יפנית בעלת טעמי אוממי מלוחים המתקבלת מהתססה של דגנים (אורז, שעורה, כוסמת או שיפון) עם פולי סויה (או קטניות אחרות כמו חומוס, שעועית או קינואה) ושמרי קוג'י.

במטבח היפני משתמשים במיסו לצלייה, תיבול, רטבים ואפילו כבישה. תוספת קטנה של מיסו לתבשילים ורטבים נותנת אפקט של אבקת מרק – מוסיפה מליחות וטעמים עזים שקצת מזכירים ציר עוף או בקר – ואפשר גם להוסיף כמות קטנה של מיסו לקינוחים, כקונטרה נעימה למתיקות שלהם.

סוגי המיסו השונים נבדלים זה מזה בחומרי הגלם מהם עשוי המיסו ובמשך התסיסה, מה שמייצר מיסו במנעד רחב של טעמים ומרקמים. בארץ אפשר למצוא שני סוגים עיקריים: מיסו בהיר (שירו מיסו) המכיל כמות גבוהה של שמרי קוג'י ועובר התססה קצרה שמעניקה לו טעם עדין יותר ומעט מתקתק; ומיסו כהה (המכונה גם מיסו אדום או אקאמיסו) העובר התססה ארוכה יותר, מכיל יותר מלח ויותר פולי סויה ביחס לקוג'י ובעל טעמים עזים ומלוחים.

כאן תמצאו עשרות מתכונים עם מיסו – החל ממתכונים אסיתיים קלאסיים כמו מרק מיסו ועד הברקות כמו לחם מיסו, טארט טאטן מלוח בחמאת מיסו ואפילו מוס שוקולד מיסו

מתכון

עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס

הכל
מתכונים
מסעדות
כתבות וטורים
מתכון

מרק מיסו

פברואר 2022
מתכון

טחינה-מיסו

פברואר 2022
ראו עוד