בסבוסה די

מתכונים ממכרים לעוגת סולת

חמה או קרה - מכינים בבית את הקינוח הכי לוהט במטבח
יולי 2019

לא סתם הפכו מתכוני הבסבוסה ועוגת הסולת הרכות ללהיט בתפריטי הקינוחים במסעדות. הסולת משתלבת נפלא בקינוחים ונמצאת במיטבה בחברת סירופ סוכר שמעניק לה עסיסיות כמו גם עם יוגורט או קוקוס. יש לה מרקם נימוח, וקשה להפסיק לאכול אותה בסוף הארוחה, ומצד שני היא גם קלילה מאוד. כך תכינו עוגות סולת בשלל דרגות קושי.

טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

טארט תפוזים וסולת עם מרנג ושקדים

לקחתי את טארט הלימון הצרפתי הקלאסי וחיברתי אותו עם הטעמים של ליאלי ביירות: סולת, הדרים ושקדים למתכון המלא
  • בסבוסה בסירופ אצטרובלים וגרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
    בסבוסה בסירופ אצטרובלים וגרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
  • גרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
    גרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בסבוסה בסירופ אצטרובלים וגרניטה רימונים

1 דירוגים
את גרניטה הרימונים מגישים כאפקט מצנן לצד עוגת סולת נימוחה ומבושמת בסירופ למתכון המלא
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק

כנאפה סולת

8 דירוגים
גרסה מסורתית פחות מוכרת לכנאפה: במקום שערות קדאיף מכינים אותה עם סולת. נהוג לפרוס חתיכה ממנה ולהגישה בתוך כעכ למתכון המלא
הריסה- עוגת סולת של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
הריסה- עוגת סולת של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

הריסה – עוגת סולת

5 דירוגים
עוגת סולת שפופולרית בטבריה שבה גדלתי. מזכירה מאוד את הבסבוסה, ובאופן מסורתי מוגשת בתבנית ומשובצים בה שקדים למתכון המלא
עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים

9 דירוגים
הסירופ הוא הטעם המרכזי של המנה הזאת. לשולי וימר הוא מזכיר תה על המדורה עם כל העשבים שיש בהישג יד מסביב למתכון המלא
עוגת סולת, קוקוס ותפוזים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת סולת, קוקוס ותפוזים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים

אפשר לטבען את המתכון בקלות - מחליפים את החלב בקרם קוקוס ואת החמאה בשמן צמחי או בשמן קוקוס למתכון המלא
חלאוות אלג'בן עם קישטה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
חלאוות אלג'בן עם קישטה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל

חלוואת אלג'בן עם קישטה

הקנולי הערבי: הבסיס של הקינוח הערבי המפורסם הוא בצק סולת וגבינה אשר יוצרים ממנו 'צינורות' וממלאים בקרם חלב למתכון המלא
בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים

עוגת סולת קלאסית שבבסיסה סבלה צנוברים פריך. אל הבסבוסה מצטרפים משמשים, שכדאי לנצל בעונה מהר לפני שייגמר למתכון המלא
צנצנות אישיות של עוגת סולת, גרגרי רימון וקצפת מי ורדים . צילום: בועז לביא
צנצנות אישיות של עוגת סולת, גרגרי רימון וקצפת מי ורדים . צילום: בועז לביא

צנצנות אישיות של עוגת סולת, גרגרי רימון וקצפת מי ורדים

2 דירוגים
פה שילבנו את עוגת הסולת באופנה מסעדנית נוספת והגשנו אותה בצנצנות, כשמעליה גרגרי רימון וקצפת מבושמת במי ורדים למתכון המלא
  • עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
  • עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

עוגת תותים וקצפת

1 דירוגים
החלפתי את הטורט הפשוט בעוגת סולת עסיסית ספוגה בסירופ, ואת הקצפת שדרגתי עם מסקרפונה, שנותנת גוף מוצק ומרקם עשיר למתכון המלא