מקבבים

קובה

כל הדרכים להכין את המלכה הבלתי מעורערת של החורף
מתכון

קובה סומאקייה

views 3,333
מתכון

קובה במיה טבעונית

views 72,416
מתכון

ספטמבר 2019

קובה מטוגנת, במרק סלק אדום או במק חמצמץ, עיראקית, כורדית או לבנטינית, טבעונית או בשרית – יש אינספור אופציות לקובה. אספנו עבורכם שלל מתכונים למנה שהיא המלכה הבלתי מעורערת של החורף, ובין אם הכנתם אותה בגרסה הקלה או המורכבת – האורחים שלכם יעריכו את המאמץ והטעם יתגמל אתכם עוד יותר.

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה

טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה

3 דירוגים
במהלך הבישול כדורי הבשר סופחים אליהם מהמרק ומטעמיו ובתמורה הם עוזרים להסמיך אותו למתכון המלא
חומוס במסעדת שראביכ. צילום: דניאל לילה
חומוס במסעדת שראביכ. צילום: דניאל לילה

שראביכ

בכניסה המזרחית לכפר ראמה , כפר ראמה
מקום שהתחיל כסוד של פודיז והפך לקונצנזוס מקיר לקיר: כוך בחניון של בית פרטי שבו מנהל הבעלים, יעקוב חיאט, מערכת יחסים קרובה עם ירקות בלאדי, עשבי בר ושמן זית שמפיקים שכניו בכפר ראמה. התפריט הוא חגיגה לצמחונים וטבעונים, ולאוכלי הבשר מכין חייט קובה בורגול פריך במילוי בשר, עוף עם בצל וסומאק, קבב ועוד. ראו מסעדה
עזורה ירושלים. צילום: איתיאל ציון
עזורה ירושלים. צילום: איתיאל ציון

עזורה ירושלים

מוסד ירושלמי פופולרי שממוקם בשוק העירקי בשוק מחנה יהודה. מה שהתחיל ככוך קטן התרחב במרוצת השנים למסעדה גדולה שמגישים בה תבשילים כורדים, טורקיים ועיראקיים המתבשלים במשך שעות על פתיליות. בין המנות המפורסמות שלל סוגי קובה, סופריטו, חציל טורקי וחומוס מצוין. ראו מסעדה
קבב גַרַז - קובה עם משמשים וצנוברים ברוטב דובדבנים. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
קבב גַרַז - קובה עם משמשים וצנוברים ברוטב דובדבנים. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

קבב גַרַז – קובה עם משמשים וצנוברים ברוטב דובדבנים

קובה גרז אחת ממנות הדגל של המטבח החלבּי, לימי החג ולאירועים חשובים למתכון המלא