קרפ דיאם

מסיבת קרפים

קרפים בסגנון צרפתי, הודי ואפילו עוגת קרפים
מאי 2019

כיף להכין קרפים – בתנאי שמשתמשים במחבת טפלון, כדי שלא יידבקו או יקרעו. הקרפים הראשונים יוצאים תמיד פחות ממושלמים, אבל אל דאגה – במהלך הטיגון נכנסים לקצב והעבודה זורמת.

  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

קרפים מקמח מצה

4 דירוגים
קרפים מושלמים מקמח מצה שיספגו כל טופינג שאוהבים: בננות מקורמלות, תותים וקצפת, שוקולד, ריבה או חמאת בוטנים למתכון המלא
  • פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה קרפ זיתים במחבת של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

פיצה קרפ זיתים במחבת

3 דירוגים
מתקשים בדחיית סיפוקים? זוהי פיצה מהירה, בלי שמרים ובלי מנוחה, על בסיס קרפ משובץ בזיתים שתורמים לטעם וגם למרקם למתכון המלא
סוקה ממולאת בפטריות, אגוזי מלך ופקורינו של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
סוקה ממולאת בפטריות, אגוזי מלך ופקורינו של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

קרפ סוקה ללא גלוטן במילוי פטריות, אגוזים ופקורינו

2 דירוגים
סוקה (Socca) היא משהו בין לחם שטוח לקרפ שמכינים מקמח חומוס ולכן היא גם נטולת גלוטן למתכון המלא
קרפ סלמון שמנת וביצה של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן
קרפ סלמון שמנת וביצה של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן

ברטון קרפרי

אבן גבירול 52, תל אביב
דוכן קרפים אמיתי כמו בברטון שבצרפת, עם קרפים מקמח כוסמת (ולכן גם נטולי גלוטן) ומבחר ענק של מילויים מלוחים ומתוקים. אם בהמון מקומות קרפ הוא לגמרי קינוח, פה הוא גם המנה העיקרית. ראו מסעדה
עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר

עוגת שכבות מלוחה מרשימה מאוד ובעלת טעמים עדינים: קרפים דקיקים וביניהם שכבות של קרם תרד וקרם בטטות לסירוגין למתכון המלא
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס.
צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

קרפ כוסמין מושלם עם מילוי מתקתק של גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים. תוספת חובה לשולחן הקינוחים בחג למתכון המלא
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים

קרפ איטלקי במילוי ריקוטה. האפרסקים מוקפצים ומתובלים ביין מרסלה מתקתק. אפשר לגוון עם נקטרינות ויין קינוח אחר למתכון המלא