
כנפיים רק טריות ונקיות מנוצות, עדיף חצויות. אם תצליחו לשכנע את הקצב להוריד את העור, שיחקתם אותה. אם לא, בחרו בעוף ללא הורמונים ואנטיביוטיקה, כי אלה מתרכזים בעיקר בעור.
מפולקע עד אצבעות לכנפיים שלושה חלקים: חלק דמוי שוק (המכונה פולקע קטן), חלק בעל עצם כפולה וחלק נוסף – האצבעות. בכל המתכונים משתמשים בשני החלקים הראשונים, ואת האצבעות מרחיקים. לאן? אם מדובר בעוף אורגני – למרק או לציר חום. בעופות רגילים, המטופלים בכל מיני תרופות, עדיף פשוט לזרוק.
כנפיים מוכשרות? אפילו עדיף. המלח סופח את הנוזלים ומוסיף פריכות לכנפיים. מכיוון שמדובר בנתחים קטנים וחיצוניים, ההכשרה מאוד משמעותית (בחזה עוף, למשל, זה פחות מורגש), ולכן כדאי להמליח בזהירות.
כמה כנפיים? חצי קילו לאדם למנה עיקרית. למנה ראשונה מחשבים לפי קילו אחד לשלושה סועדים. מאחר שמדובר במוצר לא יקר, אפשר תמיד להוסיף עוד 10%, כדי ללכת על בטוח. כשמדובר בארוחה על האש אני לא מחשב את הכנפיים בנפרד, אלא יחד עם כל סוגי הבשר. בסוף, ולמרות כל האיומים, ישראלי ממוצע לא עובר את רף ה-600 גרם בשר.
הכינו את המגבונים! מאוד קשה וגם מיותר לנסות לאכול כנפיים בעזרת סכין ומזלג. אבל כדי שיהיה נעים, הכינו מפיות בהישג יד עוד לפני שמתיישבים לשולחן. ואם יש לכם מגבונים לחים, מה טוב.


מקלובה מצות ועוף לפסח

כנפיים תאי-סטייל

תבשיל עוף עם אורז ולוביה

כנפי עוף ברוטב טריאקי-סריראצ'ה

עוף מטוגן

כנפיים חריפות בסגנון תאי

כנפיים בפרמזן ושום

טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש

כנפי עוף בלימון

כנפי עוף בסגנון “רגלי צפרדעים”

כנפי בופאלו

כנפיים “ספריבס”

דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף

כנפיים צלויות של מסעדת הירו ראמן

טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש

כנפי עוף ברוטב דבש, שום וג'ינג'ר

כנפי עוף בטחינה

הכנפיים של Black Bar ‘n’ Burger

כנפיים בגריל עם תפוזים והוי-סין

כנפיים ברוטב בוטנים אינדונזי

כנפיים בטעם שווארמה
