עופו על זה

כנפיים

בסגנון תאילנדי, בבירה, במרק עוף או בטחינה - מבשלים ואופים עם כנפיים
אוקטובר 2019

כנפיים רק טריות ונקיות מנוצות, עדיף חצויות. אם תצליחו לשכנע את הקצב להוריד את העור, שיחקתם אותה. אם לא, בחרו בעוף ללא הורמונים ואנטיביוטיקה, כי אלה מתרכזים בעיקר בעור.

מפולקע עד אצבעות לכנפיים שלושה חלקים: חלק דמוי שוק (המכונה פולקע קטן), חלק בעל עצם כפולה וחלק נוסף – האצבעות. בכל המתכונים משתמשים בשני החלקים הראשונים, ואת האצבעות מרחיקים. לאן? אם מדובר בעוף אורגני – למרק או לציר חום. בעופות רגילים, המטופלים בכל מיני תרופות, עדיף פשוט לזרוק.

כנפיים מוכשרות? אפילו עדיף. המלח סופח את הנוזלים ומוסיף פריכות לכנפיים. מכיוון שמדובר בנתחים קטנים וחיצוניים, ההכשרה מאוד משמעותית (בחזה עוף, למשל, זה פחות מורגש), ולכן כדאי להמליח בזהירות.

כמה כנפיים? חצי קילו לאדם למנה עיקרית. למנה ראשונה מחשבים לפי קילו אחד לשלושה סועדים. מאחר שמדובר במוצר לא יקר, אפשר תמיד להוסיף עוד 10%, כדי ללכת על בטוח. כשמדובר בארוחה על האש אני לא מחשב את הכנפיים בנפרד, אלא יחד עם כל סוגי הבשר. בסוף, ולמרות כל האיומים, ישראלי ממוצע לא עובר את רף ה-600 גרם בשר.

הכינו את המגבונים! מאוד קשה וגם מיותר לנסות לאכול כנפיים בעזרת סכין ומזלג. אבל כדי שיהיה נעים, הכינו מפיות בהישג יד עוד לפני שמתיישבים לשולחן. ואם יש לכם מגבונים לחים, מה טוב.

טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש

2 דירוגים
הכנתי טאג’ין טלה ומחומרי הגלם שנשארו הכנתי טאג’ין כנפיים. החברים חיסלו את הכנפיים ואני נשארתי עם הטלה למתכון המלא
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף

גרסה עדכנית לכיסוני דמפלינגס סיניים. הם רכים, שומניים ומתחברים נפלא למרק מתובל וחריף למתכון המלא