כמוסת טעם

פורצ'יני

פסטה, מאפים, ריזוטו, מרקים ועוד מתכוני פלא עם הפטריות האיטלקיות
אוקטובר 2019

בין אם קניתם בארץ או קיבלתם משלוח מחו"ל, הגיע הזמן להכיר את פטריות הפורצ'יני. הפורצ’יני הן פטריות בשרניות, עבות וגדולות, בעלות כיפה חומה ורגל רחבה. בשרן לבן וטעמן עז, אבל כל זה רלבנטי לפורצ’יני הטריות. בארץ תמצאו רק את המיובשות. זה אולי נשמע כמו פשרה, אבל מדובר בפשרה נפלאה: הפטריות המיובשות זמינות כל השנה ויש להן חיי מדף ארוכים וטעם אוממי עמוק ומרוכז. לפעמים הפורצ’יני חשובות אפילו יותר מהפטריות הטריות במתכון מכיוון שהן מעניקות טעם עמוק יותר של פטרייה.

סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י של שפים אליעזר מזרחי ואורי נבון ממחניודה. צילום: רן בירן
סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י של שפים אליעזר מזרחי ואורי נבון ממחניודה. צילום: רן בירן

סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י

אפשר לפרק את המתכון ולהכין רק את הסיגרים או התוספות, ואפילו לקנות את התוספות ולקצר תהליכים למתכון המלא
תבשיל לשון בקר ביין לבן ופטריות של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל לשון בקר ביין לבן ופטריות של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל לשון בקר ביין לבן ופטריות

3 דירוגים
לשון שמבושלת כהלכה היא מעדן המתאים להרבה חומרי גלם משלימים. כאן משודכות לה פטריות מכמה סוגים, כולל פורצ'יני למתכון המלא
פטריות אפויות בשקית קוקי עם רוטב צדפות ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
פטריות אפויות בשקית קוקי עם רוטב צדפות ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

פטריות אפויות בשקית קוקי עם רוטב צדפות ובצל ירוק

טעמי המזרח הרחוק ב-5 דקות הכנה. מגישים על אורז לבן עם טפטוף של שמן שומשום מעל. למתכון המלא