מזון מלכות

8 מתכונים טעימים מתחנות חייה של שף איילת לטוביץ'

מהשפיות פורצות הדרך בסצנת האוכל המקומית שכיכבה באחת מתוכניות הבישול הראשונות בטלוויזיה - "שום, פלפל ושמן זית"
סלט פסטה ודגים של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
מרץ 2019

איילת לטוביץ', בת 46, נולדה וגדלה בחולון, גרה בתל אביב. צמחה בבית שאוהב אוכל, עם אב פיינשמקר שהביא מעדנים וחומרי גלם מעניינים משליחויותיו בחו"ל, אם שאהבה מאוד לארח ולנסות מתכונים סובבי עולם וסבתא פרסייה שבישוליה משמשים השראה עבורה עד היום. ביסודי למדה בכיתת מחוננים, בתיכון למדה קולנוע ובצבא שירתה ביחידת ההסרטה של צה"ל. ב־1994 סיימה את לימודיה בבית הספר לבישול Leiths School of Food and Wine בלונדון, חזרה לארץ והחלה לעסוק בתחום. בראשית דרכה בישלה לאנשים פרטיים ואחר כך במסעדת קרן של חיים כהן ובמסעדת לילית. ב־1997־1998 הצטלמה לשתי העונות הראשונות של תוכנית הטלוויזיה "שום, פלפל ושמן זית" עם גיל חובב, שאיתו (וגם עם דליה פן לרנר ז"ל) הוציאה את ספר הבישול הים תיכוני "שמש, ים ואוכל גם". מאז ערכה ותרגמה ספרי אוכל רבים בהוצאת מודן. העניין שלה במטבחי העולם החל באוכל הפשוט של דרום איטליה, שבו יש טיפול מינימלי בחומרי הגלם, עבר למטבח הארץ ישראלי, עם שימוש מרובה בירקות, עשבים, טחינה ולימון, וגם למטבח היווני וההונגרי. מה שמעניין אותה בכל מטבח זה דווקא הבישול היומיומי הבסיסי ולא מטבחי העילית. מאז 2005 היא השפית של ארבע מסעדות ביתא קפה. את התפריטים שלה היא בונה מתוך מחשבה על אוכל שנכון לאכול ביומיום, ואת ההשראה ליצירתה היא שואבת מהבתים שהיו לה ומהזיכרונות שאספה במהלך השנים. כאישה בוגרת וכאם היא סבורה שהקריירה אינה ערך עליון.

פילה דג בשאלוט וזעפרן עם תחתית סיר של אורז של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פילה דג בשאלוט וזעפרן עם תחתית סיר של אורז של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

פילה דג בשאלוט וזעפרן עם תחתית סיר של אורז

1 דירוגים
את המנה הזאת הכנתי לארוחת נשות דיפלומטים - הדג הגיע לשולחן כשהוא אינו עשוי דיו וזה היה שיעור חשוב בענווה עבורי למתכון המלא