בצעד תימני

אוכל תימני

מבשלים ואופים ארוחה תימנית כהלכתה
מתכון

פלאפל תימני ביתי

מתכון

סחוג

מתכון

לחוח

נובמבר 2019

הגיע הזמן לפנות כמה שעות טובות ולגשת לאחד המטבחים הכי קסומים שהגיעו לפה במסגרת קיבוץ הגלויות: האוכל התימני. לפניכם מתכונים לבצקים כמו קובנה ולחוח, פלאפל, סחוג, ועוד.

  • קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
    קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
  • קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
    קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

קובנה חמאת זעפרן

קובנה מיוחדת עם חמאה מזוקקת ומתובלת בזעפרן שמוסיף ניחוח נפלא וצבע מהמם למתכון המלא
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי

ג'חנון פרג וכרשה

3 דירוגים
 התוספות מעניקות לג'חנון מרקם בשרני ועבה יותר, אפשר כמובן להוסיף לסיר ביצים קשות שיהפכו לחמינדוס. למתכון המלא
חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל

3 דירוגים
הבצק של הסבאייה נוח לעבודה וניטרלי בטעמו, ולכן הוא ממש מבקש שיעצבו אותו בכל מיני צורות וימלאו אותו בכל מיני מליות למתכון המלא
מנת חרטה ברטה בבית התימני האורגינלי. צילום: גיל גוטקין
מנת חרטה ברטה בבית התימני האורגינלי. צילום: גיל גוטקין

הבית התימני האורגינלי

מסעדה תימנית שמעוצבת ומתופעלת כולה ברוחו של נתן כהן, הבעלים. החל משלטים מצחיקים, דרך שמות המנות בתפריט (מנת חרטה ברטה למשל) ועד השירות המבודח. אפשר לאכול פה ג'חנון ושאר מאפים תימניים קלאסיים, אבל מרכז העיניינים הוא מרקים ותבשילי בשר מעולים שכיף לנגב את הרוטב שלהם עם פיתות הסאלוף הלוהטות שיוצאות מהטאבון בכניסה. רק אל תשכחו להגיע עם מזומן. ראו מסעדה
סאלוף ובניו. צילום: אלעד ברעמי
סאלוף ובניו. צילום: אלעד ברעמי

סאלוף ובניו

נחלת בנימין 80, תל אביב
האח הצעיר מלוינסקי לבר הסאלוף האסלי של שוק התקווה. תמצאו פה את פיתת הסאלוף הרכה שסופחת טעמים, ג'חנון שמנוני, מלאווח מתפצפץ, מרקים אסליים וגם מזטים, שחלקם לא לגמרי מקפידים על המוצא, לצד אלכוהול. ראו מסעדה
סבאייה מְפָתָאלָה (מפותלת) מקמח מלא. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סבאייה מְפָתָאלָה (מפותלת) מקמח מלא. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

סבאייה מְפָתָאלָה (מפותלת) מקמח מלא

הג’חנון והסבאייה עברו אצלנו תוכנית הבראה. הקמח המלא מעניק למאפים צבע שחום, אחרי שהיא מבלה לילה שלם בתנור למתכון המלא