עלי חוביזה ממולאים בבשר טלה ואורז של שף יוסי הייב | צילום: שני בריל עלי חוביזה ממולאים בבשר טלה ואורז מאת שף יוסי הייב שעתיים למתקדמים כשר ממולאים במקום לגלגל את הממולאים כרגיל החלטתי לעטוף עם העלים קציצות מתובלות של בשר טלה ואורז למתכון המלא
חלת קובנה וחובזה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל חלת קובנה חובזה מאת שף תומר טל שעתיים למתקדמים כשר אפייה הקובנה היא לחם בסיר, שרק מחכה למלית שתהפוך אותה לארוחה שלמה. כאן הכנתי אותה מבצק חלה ומילאתי בעלי חובזה חורפיים למתכון המלא
פלאפל חובזה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר פלאפל חובזה מאת מיכל חביביאן חצי שעה קל כשר טבעוני כאן עלי החובזה פוגשים את כדורי הפלאפל הגדולים ומומלץ להגישם בנייר עיתון לצד כף זעתר, עגבנייה חתוכה ובצל למתכון המלא
מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים מאת איילת לטוביץ' כ-50 דקות קל כשר טבעוני כאן יצרתי גרסה קלילה של מרק חורפי והשתמשתי בירקות ובפירות קצת כמו בתבלינים למתכון המלא
נבטי בר ביער חורשים. צילום: חיים יוסף ארץ נבטי הפרא מאת ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק ירקות ליקוט גסטרונומיה הגשמים הראשונים ירדו כבר, הקרקע ספוגה במים וכל הזרעים מתחילים לנבוט. זה הזמן לצאת ליער וללקט נבטי בר לכתבה המלאה
עלי חוביזה ממולאים באורז מלא, ירוקים ועגבניות. מתכון וצילום: דור ונגר עלי חוביזה ממולאים באורז מלא, ירוקים ועגבניות מאת דור ונגר כשעתיים קל כשר טבעוני 3 דירוגים שפים מבשלים בבית: דור ונגר מלקט עלים עונתיים ומכין מהם ממולאים צמחוניים למתכון המלא
פטאייר חוביזה ופרחי חרדל. מתכון וצילום: דור ונגרפטאייר חוביזה ופרחי חרדל. מתכון וצילום: דור ונגר פטאייר חוביזה ופרחי חרדל מאת דור ונגר שעה ו-45 דקות + התפחה קל כשר אפייה 3 דירוגים שפים מבשלים בבית: דור ונגר מכין מאפה מקומי עם ירוקים שמלקטים מתחת לבית למתכון המלא
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה מאת רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי שעה וחצי קל כשר טבעוני 2 דירוגים טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה מאת ארז גולקו 4 שעות קל כשר בשר 4 דירוגים הקטע של התבשיל הזה הוא הפול הירוק שמתבשל בתרמילו. בסיום הבישול הארוך תרמילי הפול פשוט נמסים בפה למתכון המלא
תבשיל שומר, חובזה ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן תבשיל שומר, חובזה ובשר מאת שף ארז קומרובסקי 1/2 3 שעות קל כשר בשר 4 דירוגים תבשיל עשיר וחורפי מאוד ממעט מצרכים למתכון המלא
סלט סלקים צלויים עם פומלה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין סלט סלקים צלויים עם פומלה מאת ארז גולקו 1:20 שעות קל מאוד כשר צמחוני 3 דירוגים סלט מקורי ומרענן עם חומרי גלם טריים של חורף למתכון המלא
פילה מושט עם תבשיל חוביזה וטחינה ירוקה של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה פילה מושט עם תבשיל חוביזה וטחינה ירוקה מאת זוזו חנא 30 דקות קל כשר דגים 2 דירוגים שתי קלאסיקות של המטבח המקומי, שעובדות נהדר בנפרד ויחד - טחינה ירוקה ותבשיל חוביזה משודכות למושט, הדג הכי מקומי למתכון המלא
תבשיל צוואר טלה עם בורגול, כבדים ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה פויקה תבשיל צוואר טלה עם בורגול, כבדים ועשבי תיבול מסעדת "פוקצ'ה", גן הצפון 5 שעות קל כשר בשר 2 דירוגים המנה הזאת נולדה בהשראת המטבח הערבי המקומי והמטבחים השכנים של סוריה ותורכיה למתכון המלא
מרק חוביזה עם זרשק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו מרק חוביזה עם זרשק מאת רותם ליברזון 30 דקות קל כשר מרקים 3 דירוגים במטבח הפרסי מרבים להשתמש בזרשק במנות אורז ובתבשילים. כאן הוא מתבל מרק חוביזה למתכון המלא
סלט חוביזה, פירות וגבינת בלו ד'אוורן . צילום: ארז גולקו סלט חוביזה, פירות וגבינת בלו ד'אוורן מאת ארז גולקו ובשיתוף עם באשר פרומז'רי 10 דקות קל כשר סלטים פירות וגבינה הם שילוב קלאסי. הקולורבי והחוביזה מוסיפים קראנץ' נעים וטעמים מרירים שמשלימים את המתיקות למתכון המלא
פאראטה חובזה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו פאראטה חובזה מאת שף ענר בן רפאל 1 שעה + שעתיים לבצק קל כשר צמחוני 3 דירוגים ההשראה למאפה הזה מגיעה גם מהפאראטה ההודית וגם מהפטאייר של המטבח הערבי הממולא בעשבים מקומיים עזי טעם למתכון המלא
סלט סלק ועשבים של השף עלי זועבי. צילום וסטיילינג: בועז לביא סלט סלק ועשבים מאת שף עלי זועבי 20 דקות קל כשר לפסח צמחוני 3 דירוגים מנה אביבית כשרה לפסח שתשתלב היטב בשולחן הסדר שלכם, אבל לא רק למתכון המלא
מרק חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה מרק חובזה מאת נוף עתאמנה אסמעיל 30 דקות קל כשר צמחוני 7 דירוגים המתכון נפוץ בעיקר באזורים שבהם תקציב שמן הזית בבית דל ומחושב, אבל התוצאה חמה, מנחמת וטעימה להפליא למתכון המלא
חובזה. צילום: דניאל לילה שירת העשבים מאת ד״ר נוף עתאמנה אסמעיל היא צומחת בעונת החורף לצד הדרך וכמעט בכל חצר ושדה. אין צורך לשתול ולהשקות אותה - האדמה פשוט נותנת שפע מהחובזה לכתבה המלאה
עוגת חובזה ממולאת של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה עוגת חובזה ממולאת מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה וחצי קל כשר טבעוני 4 דירוגים אפשר למלא את עלי החובזה אחד־אחד, ואז יש צורך בכמות כפולה של עלים, או לסדר אותם כעוגה למתכון המלא
חובזה באל'זית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה חובזה באל'זית מאת נוף עתאמנה אסמעיל 45 דקות קל כשר צמחוני 4 דירוגים זוהי דרך ההכנה הפופולרית ביותר אצל הפלאחים הפלסטינים, הסורים והלבנונים והיא מבוססת על כמות גדולה של שמן זית למתכון המלא
חוביזה מוקפצת של השפים משה ורוני בסון . צילום: יעל הרמן סטיילינג: מיכל סמואלס חוביזה מוקפצת מאת משה ורוני בסון 20 דקות קל כשר צמחוני 3 דירוגים היא גדלה בשטחים פתוחים, ואחרי הגשם תוכלו לצאת לקטוף אותה ולהכין ממנה מטעמים למתכון המלא
ניוקי תרד של השפים משה ורוני בסון . צילום: יעל הרמן סטיילינג: מיכל סמואלס ניוקי תרד מאת משה ורוני בסון שעה ורבע קל כשר צמחוני 4 דירוגים השפים משה ורוני בסון מגישים מתכון מיוחד לניוקי תרד שעשוי מחומרי גלם מקומיים. את המנה מגישים ברוטב עגבניות וערק למתכון המלא
לשון הפר. צילום: אנטולי מיכאלועלי רקפת. צילום: אנטולי מיכאלו שומר בר. צילום: אנטולי מיכאלו חומעה. צילום: אנטולי מיכאלואספרגוס בר. צילום: אנטולי מיכאלו פרחי חמציץ למאכל. צילום: אנטולי מיכאלו ליקוט: כל מה שרציתם לשאול ולא העזתם מאת שירי כץ קיימות ליקוט אוכל בריא חומרי גלם מהחווה לשולחן זה יפה, אבל משדה הבר לסועד זה כבר בגדר לנגוס בנשגב. קבלו את המדריך למלקט המתחיל לכתבה המלאה
פטאייר עם מסאח'ן מפורק ועלים ירוקים. צילום: דניה ויינר, סטיילינג: אוריה גבע פטאייר עם מסאח'ן מפורק ועלים ירוקים מאת נוף עתאמנה אסמעיל 3.5 שעות למתקדמים כשר מאפים מלוחים 1 דירוגים במקום על לאפה רחבה, נוף עתאמנה ממלאת כיסוני בצק במסאח'ן - עוף קונפי עם תבלינים ארומטיים למתכון המלא