מעלפת

לפת

עונתה אמנם קצרצרה אבל אם בחרתם אותה היטב - הטעם והמרקם יתגמלו אתכם
דצמבר 2019

לא בסתיו, לא באביב, עונת הלפת היא בימי החורף בלבד. חשוב לבחור לפתות קטנות, קשות וטריות, אלה שעמדו זמן ממושך על המדך מפתחות טעם מריר ומאבדות את מרקמן הנגיס.
קניתם לפת טרייה? זה הזמן ללמוד מה אפשר להכין אתה.

רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר
רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר

רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה

4 דירוגים
הקראסט השחום והמתקתק שנוצר ממשחת הסילאן מסתיר בפנים בשר עם גוון ורדרד, שנחשף במלואו רק בעת הפריסה למתכון המלא
סלט חסה ולפת צלויה של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט חסה ולפת צלויה של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט חסה ולפת צלויה

1 דירוגים
אנחנו רגילים לשלב לפת בתבשילים חורפיים כבדים, אבל כאן היא בגרסה קלילה וצבעונית עם רוטב מקורי שמקפיץ אותה למתכון המלא
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה

3 דירוגים
מכיוון שכל הירקות נראים אותו הדבר כל ביס יכול להפתיע: פעם תנגסו בצנונית חריפה ופעם בקולרבי מתקתק למתכון המלא
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

עוף סופרים עם ירקות בייבי ואיולי טרגון

2 דירוגים
סופרים היא צורת הפירוק של העוף לחזה המחובר לכנף - אפשר להזמין עוף מפורק בצורה זו בקצביות למתכון המלא
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה

2 דירוגים
המנה הזאת נולדה מהצורך להרכיב סלט עשיר שאינו מבוסס רק על עלים. לא חייבים לשלב את כל העלים - השתמשו במה שמצאתם למתכון המלא
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

שָאלְרַם — לפת צלויה בתמרים וסילאן

2 דירוגים
לפתות שנצלות עם תמרים כל הלילה בחום נמוך, ובבוקר מתקבלות פיסות רכות בגוונים של חום כהה, שטעמן אדמתי ומתקתק למתכון המלא
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים

3 דירוגים
הלפתות הקטנות עדינות יותר בטעמן מאחיותיהן הגדולות, ולכן הן נפלאות בצלייה מהירה ששומרת על פריכותן למתכון המלא