קישואי בלאדי ממולאים באורז מלא של מרב סריג. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע קישואי בלאדי ממולאים באורז מלא מאת מרב סריג 3 שעות קל כשר טבעוני המתכון הזה הוא בסיס לאינספור אלתורים ושינויים: אפשר להחליף את הקישואים הקטנים בירקות אחרים ולשחק עם טעמי הרוטב למתכון המלא
טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר) טופו משי ים תיכוני מאת רינת צדוק 20 דקות קל מאוד כשר טבעוני מעין קרם רך, שכל ביס ממנו ממלא את הפה בפיצוץ של טעמים ים תיכוניים: טחינה, שמן זית, עגבניות ודואה עם לימון פרסי למתכון המלא
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני. סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, אבן יוגורט ולימון פרסי מאת שף גל בן-משה 30 דקות קל כשר צמחוני הג'מיד (אבן יוגורט) בעצם משמש בתור המלח של המנה והלימון הפרסי מעניק חמצמצות במקום מיץ לימון למתכון המלא
חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי מאת מיכל חביביאן שעה וארבעים דקות קל כשר לפסח טבעוני בתחילת העונה, כשתרמילי הפול צעירים, הם טובים לאכילה בשלמותם (כן, כן, עם הקליפה!). למתכון המלא
קציצות עוף בלימון פרסי של אביגאל כהן. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה) קציצות עוף בלימון פרסי מאת אביגאל כהן 40 דקות + קירור קל כשר קציצות הלימון הפרסי עם הבצל והכורכום יוצרים תבשיל חמוץ בעל טעמים ומראה לא שגרתיים למתכון המלא
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה מאת רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי שעה וחצי קל כשר טבעוני 2 דירוגים טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
תבשיל עוף עם אורז ולוביה של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון תבשיל עוף עם אורז ולוביה מאת עינת אדמוני שעתיים וחצי קל כשר מתכונים לשבת 2 דירוגים הלוביה והאורז מתבשלים באיטיות עם עוף, עד שהוא הופך רך כחמאה וטעמיו נספגים בתבשיל למתכון המלא
דג בורי בלימון פרסי של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו דג בורי בלימון פרסי מאת מיכל חביביאן 20 דקות קל כשר דגים 4 דירוגים מוסיפים לימון פרסי טחון לבלילה של דג מטוגן והופכים מנה יומיומית לחגיגה למתכון המלא
סבזי דג ים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר חורשט סבזי דג ים מאת שף ארז קומרובסקי 45 דקות קל כשר דגים 2 דירוגים אולי אחי הפרסים יכעסו, אבל החורשט סבזי הרבה יותר טעים עם דגים. שפע העשבים הטריים מדגיש את הקלילות שלהם למתכון המלא
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט מאת שרית פקר ואיתמר סרולוביץ' 1:30 שעות קל לא כשר בשר 2 דירוגים כבש, נענע, אפונה - מה יותר בריטי מזה? ובכל זאת כמה תבלינים אקזוטיים עוטפים את המנה בניחוחות אלף לילה ולילה למתכון המלא
מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי מאת מיכל חביביאן שעה קל כשר מרקים 7 דירוגים הלימון הפרסי הוא מהצד של הסבתא הפרסייה שלי והג’עלה שמפזרים בסוף מגיע מהמושב התימני שאני חיה בו כיום למתכון המלא
ממרח לימון פרסי ושמנת של רינת צדוק. צילום: שני בריל ממרח לימון פרסי ושמנת מאת רינת צדוק 5 דקות קל כשר צמחוני 1 דירוגים מטבל מעולה לכל מאכל דגים נאים, כבושים או צלויים למתכון המלא
כרשות ממולאות בדגים ברוטב מנגולד ולימון פרסי של רינת צדוק. צילום: שני בריל כרשות ממולאות בדגים ברוטב מנגולד ולימון פרסי מאת רינת צדוק כ-50 דקות קל כשר דגים 1 דירוגים מנה ראשונה קטנה ואלגנטית, טעימה קרה או חמה למתכון המלא
קדרת שעועית חמצמצה של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה קדרת שעועית חמצמצה מאת ננה שרייר שעה וחצי קל כשר טבעוני 3 דירוגים את הקדרה הזאת נשים גרוזיניות היו מכינות לגבר שחזר ממסע ארוך או מקרב. היא נחשבת למאכל שמחזיר את כל האנרגיה למתכון המלא
קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי מאת רותם צרפתי 3:5 שעות קל כשר טלה 2 דירוגים השף רותם צרפתי מגיש מנה חורפית ומפנקת, שאחריה כל מה שתרצו זה להיכנס למיטה ולהתכרבל בפוך למתכון המלא
קולורבי ציר לימון פרסי וסלסת בצלים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן קולרבי בציר לימון וסלסת בצל מאת שף מושיקו גמליאלי שעתיים למתקדמים כשר טבעוני 2 דירוגים מנה הדורשת לא מעט השקעה - אבל שווה את הטרחה. הקולרבי האפוי מבושל בציר לימון פרסי ומקבל ניחוח וחמיצות עדינה למתכון המלא
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי מאת שף תומר טל 2.5 שעות למתקדמים כשר דגים 2 דירוגים מנה שמחברת בין כמה סגנונות: את החורשט סבזי הפכתי למרק שבו מתבשלים הדגים, והוא מוגש עם פסטה פיצ'י בשרנית למתכון המלא
מרק כבש של רותם ליברזון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב מרק כבש מאת רותם ליברזון שעה קל כשר לפסח טלה 4 דירוגים אף שהמרק הזה נשמע כמו נזיד חורפי כבד, הוא דווקא לגמרי לא כזה, בזכות הניחוח של הלימונים הפרסיים המיובשים למתכון המלא
חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה מאת רינת צדוק חצי שעה + לילה השריה קל כשר חזה עוף 10 דירוגים המרינדה המבוססת על חלב שקדים לא ממותק עושה פלאים לעוף - היא מרככת ומעססת אותו למתכון המלא
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן כתף בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים מאת שף הלל תווקולי קל כשר בשר 4 דירוגים נתח בשר בבישול ארוך הוא מנת חג קלאסית. כאן היא מגיעה בשילוב הטעמים החמוצים והמתוקים האופייני למטבח הפרסי למתכון המלא
מרק בשר, תפו"א וחומוס. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו מרק כפרי של בשר וחומוס מאת אמיר קרונברג קל כשר מרקים 4 דירוגים מרק בשר סמיך במיוחד הודות לתפוחי האדמה המתבשלים בו ארוכות וגרגרי החומוס למתכון המלא
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע ליקר דבש לימוני מאת אריאל לייזגולד 2:30 שעות קל כשר משקאות ליקר דבש חורפי עם רובד לימוני ורענן של לימונים פרסיים, למון גראס ועלי קפיר ליים למתכון המלא
נזיד עדשים ירוקות ובשר. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע נזיד עדשים ירוקות ובשר מאת רות אוליבר שעתיים וחצי קל כשר בשר 3 דירוגים תבשיל בשר סמיך עם ירקות ותבלינים מזרחיים מלאי ארומה. לארוחה מלאה מוסיפים גם אורז לבן למתכון המלא
קונפי פלמידה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר קונפי פלמידה מאת יחיאל זינו 1:30 שעות קל כשר דגים השיטה הזו לא נולדה לדגים, אבל היא מאוד מתאימה להם, במיוחד לדגים בשרניים כמו סלמון, טונה, אינטיאס ופלמידה לבנה למתכון המלא
קרואסון ממולא בקונפי פלמידה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר קרואסון ממולא בקונפי פלמידה מאת יחיאל זינו 1 שעה קל כשר דגים קונים קרואסון גדול ואיכותי, ממלאים אותו בפרוסות של קונפי פלמידה ומזלפים מעל מיונז ירקרק עם עלי חמציץ למתכון המלא
חורשט סבזי. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו חורשט סבזי מאת רות אוליבר 3 שעות קל כשר בשר 19 דירוגים "סבזי" הם העשבים הטריים שמלווים ארוחה פרסית, והם הבסיס לחורשט סבזי - הקדרה הפרסית שהתפרסמה גם מחוץ לעדה למתכון המלא