מראה מלבב

לביבות תפוחי אדמה

מלטקס פשוטות ועד מנות גורמה - כל הדרכים להכין לביבות תפוחי אדמה
ספטמבר 2019

תקראו להן לטקס, תקראו להן לביבות, אבל הן הסמל המסחרי של חנוכה. זה לא חג אם אין ריחות של טיגון בכל רחוב, וערימות של לביבות פריכות עולות על הצלחות.  כך תכינו לביבות תפוח אדמה החל מצורתן הבסיסית ביותר ועד למנות מתוחכמות יותר.

עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות

1 דירוגים
את תפוחי האדמה המבושלים מועכים גס, כדי שהמרקם והטעם שלהם יורגשו. מתבלים ומעצבים לעוגות אישיות קטנות. מגישים כתוספת לבשר או עוף למתכון המלא
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

לביבות בטטה, כרשה ופטה מקמח חיטה מלא

הילה יבניאלי-בוכריס מגישה מתכון מענג ומלא מקוריות ללביבות תפוחי אדמה ובטטה לחנוכה למתכון המלא
  • לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
    לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
  • לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
    לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

לטקס עם רוטב הולנדייז וגרבלקס

1 דירוגים
הלטקס הקלאסיות זוכות לשדרוג משמעותי עם תוספות של הולנדייז עשיר וגרבלקס תוצרת בית למתכון המלא
לביבות תפוחי אדמה בטמפורה עם דבש מתובל של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות תפוחי אדמה בטמפורה עם דבש מתובל של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

לביבות תפוחי אדמה בטמפורה עם דבש מתובל

2 דירוגים
הלביבות התפוחות המוכרות לנו מהפלאפליות משנות כיוון ומוגשות חמות ומתוקות עם דבש מתובל למתכון המלא
רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

רושטי – לביבת תפוחי אדמה טבעונית

3 דירוגים
רושטי היא לביבה שווייצרית שאינה כוללת ביצים. במקום חמאה, מבשלים אותה בשמן זית - ומקבלים גרסה טבעונית למהדרין למתכון המלא
גראטן פום אנה עם איולי בצל מטוגן של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו
גראטן פום אנה עם איולי בצל מטוגן של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו

הצ'יפס שמשגע את הטיק טוק

9 דירוגים
לביבות תפוחי האדמה המכונות "גראטן פום אנה" הפכו לאחרונה למתכון הכי טרנדי בטיק טוק - ועכשיו גם אתם יכולים להכין אותן בבית - עם ובלי קשר לחנוכה למתכון המלא