כל הדרכים להכין לחמים זריזים במחבת

הם מתחילים את חייהם בתור בצק, כמו כל לחם מהשורה, אבל בהמשך כללי המשחק משתנים. בלי התפחות ארוכות, לישה ממושכת וחימום תנורים – מרדדים בצקים גמישים לעיגולים שטוחים, לפעמים גם ממלאים בכל מיני דברים טובים, מגלגלים או מקפלים ומניחים על המחבת החמה. כעבור דקות ספורות הופך הבצק לזהוב ועסיסי וריח מגרה שפושט במטבח לא משאיר ברירה אלא לשלוח ידיים ולזלול.

טיפים להכנת לחם במחבת

לישה נוח ללוש את מרכיבי הבצק במיקסר עד שהם מתאחדים לבצק, אבל מכיוון שלא מדובר בבצקים שדורשים לישה ממושכת, אין בעיה ללוש גם בידיים — לשים עד שהבצק אחיד וגמיש.
השהיה לאחר הלישה, ולעתים גם לאחר חלוקת הבצק לכדורים, מניחים את הבצק בצד למנוחה. ברוב המתכונים לא מדובר בהתפחה, שהרי מכינים ממנו לחם שטוח. המנוחה נועדה בעיקר כדי לפתח את רשת הגלוטן וליצור בצק גמיש ונוח לרידוד.
קימוח בניגוד לבצקי לחמים אפויים, לא צריך לפחד שהבצק "ישתה" יותר מדי קמח
ויתייבש. קמחו את משטח העבודה בנדיבות כדי לרדד את הבצק בנוחות.
מחבת אלא אם מצוין אחרת, המתאימה ביותר היא מחבת עם ציפוי מונע הידבקות. בחלק מהמתכונים משמנים אותה במעט שמן ובאחרים קולים את הלחמים במחבת יבשה.
הכנה מראש אפשר להכין את הבצקים ללחמי המחבת כ-24 מראש ולשמור אותם במקרר עד הטיגון. כמו כל דבר שמכינים במחבת – הלחמים האלה הכי טעימים כשהם טריים וחמים, אבל אפשר גם לשמור אותם עטופים במקרר עד יומיים או להקפיא עד 3 חודשים. לפני ההגשה מפשירים במקרר וקולים שוב במחבת חמה עם מעט שמן.