כרובי משפחה

מתכונים חורפיים במיוחד עם כרובים

מפאי רועים, דרך סטייק כרוב ועד קדרה חורפית - כל המתכונים שיעשו לכם נעים
זנים שונים כרובים. צילום: דניאל לילה
זנים שונים כרובים. צילום: דניאל לילה
פברואר 2019

הכרוב אמנם נמצא בשוק כל השנה אבל השיא שלו הוא בעונת החורף. לאחרונה יותר ויותר בשלנים ומסעדות (גורמה ועממיות כאחד) מגלים את כל הזנים השונים שיש  ומכינים מהם הכל: סלטים, ממולאים, תבשילי כרוב צלוי, משלבים אותו במרקים ובקדרות. לפניכם שלל מתכונים המציעים דרכים מקוריות לשלב את הירק האהוב וחבריו ממשפחת המצליבים.

סטייק כרוב צלוי וחרוך בגריל עם גבינה בולגרית

סטייק כרוב מזמן הפך ללהיט אצל השפים הגדולים בארץ. הקרוטונים והגבינה הבולגרית הם תבלין שמוסיף לו קרנצ'יות נעימה מליחות וטעמים ים תיכוניים למתכון המלא
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן

כרוב צלוי בחמאת שום-צ'ילי

שום דבר לא דומה לדוכן שוק מלא בכרוב בכל הגוונים - מירוק בהיר שהוא כמעט לבן, דרך ירוק בוהק כמו בליים ועד סגול–אדמדם למתכון המלא
סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה

6 דירוגים
הרעיון הוא לצלות את הכרוב במחבת ברזל או על הגריל עד שהוא נעשה פריך מבחוץ ורך בפנים - ממש כמו סטייק טוב למתכון המלא
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת כרוב סגול טבעונית

2 דירוגים
הבירה מלאת הטעמים מתבלת את הכרוב, שמתבשל בנוזלים של עצמו וסופג את טעמיה. לבסוף מתקבל כרוב רך מאוד ומלא טעם למתכון המלא
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה

4 דירוגים
השילוב בין כרוב לבירה מעניק עושר של טעמים לקדרה, ונתח האגוז אינו שומני יחסית ועדיין מתאים לבישול ארוך למתכון המלא