כרוב רחוק

סלט כרוב - מבחר מתכונים

לומדים להכין את הסלט הכי שימושי במטבח הישראלי
יוני 2019

מדובר בסלט שהישראלים אימצו בחול והפך לחלק בלתי נפרד מכל ארוחה כמעט. אפשר להכין אותו מכרוב סגול או לבן, אפשר לשלב לצדו גזר, סלק או כל ירק אחר שתבחרו, ולהוסיף שפע רטבים כמו רוטב אסייאתי מתוק-חריף או רוטב דבש-לימון. סלט הכרוב מתאים לחורף ולקיץ, לימי חול, ארוחות שבת ולארוחות חג כמו ראש השנה, פסח וכמובן לפיקניקים בדגש על יום העצמאות.

כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד

שערות דקיקות של כרוב מתבשלות במשך שעה ביין אדום עד שהן רכות כמו חמאה, וכל המתיקות הטבעית של הכרוב פורצת החוצה למתכון המלא
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קולסלואו מהסרטים

2 דירוגים
המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום למתכון המלא
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה

8 דירוגים
שקדים פריכים, אצות וכרוב נכבשים-נעטפים ברוטב מתוק ועוקצני של סילאן, סויה וג'ינג'ר למתכון המלא
גאדו-גאדו - סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
גאדו-גאדו - סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גאדו-גאדו – סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים

7 דירוגים
פירוש המילה "גאדו" היא לערבב ואכן כשהסלט הזה מוגש הוא ערבוביה של ירקות טריים, מבושלים, ביצים קשות וטופו למתכון המלא
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים

2 דירוגים
הסלט הווייטנאמי הזה ממחיש הן את הדמיון אל המטבח התאילנדי, המתבטא בחומרי הגלם, והן את ההבדלים בשילובים ובתיבול למתכון המלא
סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית

2 דירוגים
רוטב דגים (נאם פלא) איכותי אמור להכיל רק אנשובי, מלח ומים, אך ליתר ביטחון בדקו את רשימת המרכיבים למתכון המלא
סלט קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY
סלט קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY

סלט קולסלאו

6 דירוגים
לקולסלאו מושלם יש למעוך את הירקות בידיים (זה מסייע לריכוכם), לסנן או לסחוט אותם - זה יאפשר למיונז להיטמע בירקות מבלי להציף את הסלט למתכון המלא
שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו־וויסקי עם קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו־וויסקי עם קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו ביתי עם קולסלאו

בקשו מהקצב נתח קצבים דק - הוא עשיר בטעם, זול וזמין. האתגר היחיד הוא שצריך לפרוס אותו נגד כיוון הסיבים למתכון המלא