נתח הנתחים

אוסובוקו

פויקה, קדרות, מרק וחמין - שלל מתכוני אוסובוקו חורפיים
אוקטובר 2019

במקור אוסובוקו הוא השם שניתן לתבשיל צפון איטלקי שבמרכזו נתח בשר שוק עגל, הכולל גם מח עצם. לרוב הוא מבושל עם ירקות ויין. לפמיכם מספר גרסאות עם בשר בקר, טלה, ועוד. 

קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי

6 דירוגים
תבשיל קדרה שבו יש לגריסי פנינה יש את כל הזמן שבעולם להתרכך ולספוג טעמים הוא הזדמנות טובה להתאהב בטעמם למתכון המלא
אוסובוקו טלה על פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
אוסובוקו טלה על פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

אוסובוקו טלה על פיתה זעתר

4 דירוגים
את הטלה אני מגיש עם תוספות שונות למרכז השולחן וכל אחד יכול לבנות לו את הביס כמו שהוא אוהב למתכון המלא
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

אוסובוקו עם בהרט, ירקות שורש ויין לבן

2 דירוגים
השידוך של בהרט ליין לבן מוסיף לטעמי התבלינים עוד גוון חמצמץ והרוטב הסמיך והעשיר שמתקבל הוא מעדן בפני עצמו למתכון המלא
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום

4 דירוגים
גרסה קצת שונה לביף בורגיניון - תבשיל ארוך של בקר ויין אדום עם תוספות ירקות שורש עונתיים ותבלינים ארומטיים למתכון המלא
אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל של שף מאור אהרון. צילום: אפיק גבאי
אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל של שף מאור אהרון. צילום: אפיק גבאי

אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל

1 דירוגים
אוסובוקו הוא אחד החלקים העסיסיים ביותר. מה שהופך את הנתח הזה, שהוא בעצם השוק של הטלה לאחר שפורסים אותו, לאחד הנתחים הטעימים ביותר למתכון המלא
אוסובוקו בקר ברוטב ברביקיו עם תפוחי אדמה ובצלים של שף אסף שנער. צילום: נתנאל ישראל
אוסובוקו בקר ברוטב ברביקיו עם תפוחי אדמה ובצלים של שף אסף שנער. צילום: נתנאל ישראל

אוסובוקו בקר ברוטב ברביקיו עם תפוחי אדמה ובצלים

1 דירוגים
תוסיפו למועדפים: מעט מצרכים, בשר טוב וקצת סבלנות - לא צריך יותר מזה עבור תבשיל האוסובוקו של שף אסף שנער למתכון המלא