עובדים על אדים

אידוי במטבח הביתי

כל מה שצריך זה כלי במבוק ייעודי - ואפשר להתחיל להשתולל
אוגוסט 2019

אידוי היא אחת משיטות הבישול הכיפיות הקיימות. הקישור האסוציאטיבי בין אידוי לאוכל דיאטטי או תפל הוא שגוי וחוטא לעיקר. יש קשת רחבה של מטעמים שאפשר להכי בטכניקה הזאת – אגב לא רק מהמטבל האסייתי. היא גם אידיאלית לקיץ הישראלי הלוהט.  אפשר לקנות מאדה במבוק בכל חנות כלים.

לברק מאודה עם מחית יוזו, כורכום וצ'ילי של יובל בן נריה. צילום: דניאל לילה
לברק מאודה עם מחית יוזו, כורכום וצ'ילי של יובל בן נריה. צילום: דניאל לילה

לברק מאודה עם מחית יוזו, כורכום וצ'ילי

5 דירוגים
כשעושים את זה נכון אידוי הוא אחת הדרכים הטעימות להכין דגים - הוא שומר על הטעמים הטבעיים של הדג ועל העסיסיות שלו למתכון המלא
עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל

4 דירוגים
את עוגת הקייל היפהפיה הזו תתגאו להגיש כמנה עיקרית טבעונית אפילו בארוחת חג למתכון המלא
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל

אחת המנות הזכורות לי ביותר מעונת הפסטיבלים ביפן היא של תירס צלוי בגריל עם רוטב סויה ארומטי מקורמל למתכון המלא
דג מאודה בסאקה עם צ'ירזו- ויניגרט יפני מסורתי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
דג מאודה בסאקה עם צ'ירזו- ויניגרט יפני מסורתי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

דג מאודה בסאקה עם צ'יריזו – ויניגרט יפני מסורתי

2 דירוגים
הדג מאודה כשהוא עטוף בסאקה וסויה וכך נשאר עסיסי. מגישים אותו עם צ'יריזו - רוטב טבילה שמבליט את טעמי הדג למתכון המלא
עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול

2 דירוגים
מחווה לדגים מאודים עם סטיקי רייס מהמטבח האסייתי למתכון המלא
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק

1 דירוגים
הזוטא היא מאוד ישראלית. אמנם אנחנו משתמשים בה לתה אבל היא מאוד ארומטית ומעניינת, ואני אוהב לשלב אותה עם דגים למתכון המלא
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה

3 דירוגים
השפית אביבית פריאל אביחי אוספת את האוצרות הים תיכוניים שמצויים אצלנו בשפע ויוצרת ארוחת שבועות צלולת טעם למתכון המלא
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף

1 דירוגים
כיסנים תאיים מבצק שנוצר אחרי השריית טפיוקה במים. בתום האידוי הבצק מקבל מראה שמזכיר קצת ניירות אורז שקפקפים למתכון המלא
סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק

3 דירוגים
בשרו כתום-ורוד, מרקמו דשן ובשרני ואשר לטעמו – זה כבר תלוי בכם למתכון המלא