בראוניז טחינה-מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל בראוניז טחינה־מיסו מאת ליאור משיח 50 דקות קל כשר אפייה השילוב של שוקולד, טחינה ומיסו הוא ביס מושלם שאי אפשר להתעלם ממנו למתכון המלא
שניצל כרשה ופתיתים של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו שניצל כרשה מאת שף ענר בן רפאל פורמן 3 שעות קל כשר צמחוני הכרשה, שנמצאת בשיאה בחורף, הופכת לשניצל צמחוני מעולה למתכון המלא
מלבי עם הדרים וקרמבל צנוברים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו מלבי עם הדרים וקרמבל צנוברים מאת איתיאלה היאט 45 דקות קל כשר קינוחים הקינוח הזה משלב סלט רענן מכל ההדרים, קרם מלבי מוקצף מחלב עזים וקרמבל עדין של צנוברים שמוסיף מרקם פריך למתכון המלא
מחלוטה ירוקה של שף ארז קומורובסקי | צילום: שני בריל מחלוטה ירוקה מאת שף ארז קומרובסקי 25 דקות +השריה ובישול הקטניות קל כשר טבעוני גם חומוס וגם פול, גם טחינה וגם לימון - כל אלה מסדרים לנו בוקר חורפי מושלם למתכון המלא
מרק קרם שעועיות של שפית תמר כהן צדק | צילום: שני בריל מרק קרם שעועיות מאת תמר כהן צדק שעה ורבע + השרייה קל כשר טבעוני מרק חורפי, שטעמי שעועית ושומר משתלבים בו מעולה עם שמן זית ומחמיאים זה לזה למתכון המלא
חצילים ממולאים כבושים בשמן זית של שפית לונה זרייק | צילום: שני בריל חצילים ממולאים כבושים בשמן זית מאת שפית לונה זרייק 45 + השהייה + כבישה קל כשר טבעוני החצילים האלה מעולים במיוחד עם פיתות, לאבנה ומלא שמן זית, שבו הם נכבשים למתכון המלא
עוגת שמן זית לימון ויוגורט של שפית מאיה דרין | צילום: שני בריל עוגת שמן זית, לימון ויוגורט מאת מאיה דרין 45 דקות קל כשר אפייה שמן זית עדין תורם המון לעומק הטעמים של העוגה, שנע בין מתוק לחמוץ למתכון המלא
טארט שוקולד ושמן זית של שף־קונדיטורית נועה חיים | צילום: שני בריל טארט שוקולד ושמן זית מאת שף קונדיטורית נועה חיים שעה וחצי + צינון קל כשר אפייה השילוב בין שמן זית עדין לשוקולד חלב מניב מלית קרמית בעלת טעם עשיר ומרקם קטיפתי מהמם למתכון המלא
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק מאת עדינה זוסמן שעתיים וחמש דקות (כולל זמן מנוחה) קל כשר עוף בתנור בשביל משהו שלוקח 10 דקות לזרוק יחד לתבנית, העוף הצלוי הזה עם תפוחי אדמה הוא יצירת מופת למתכון המלא
שניצל טופו טבעוני של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר שניצל טופו טבעוני בציפוי פריקה וזעתר מאת רינת צדוק 20 דקות + 2־6 שעות השריה קל כשר טבעוני שניצל טופו בציפוי של פריקה טחונה, שמוסיף טעמי עישון עדינים למתכון המלא
סלט עולש בר, בצל מקורמל ולבנה ביתית של שך עלי ח'טיב. צילום: מידן גיל ארוש סלט עולש בר, בצל מקורמל ולאבנה ביתית מאת שף עלי ח'טיב 25 דקות קל כשר צמחוני המנה הזאת היא מנה של חורף, כשעולש הבר בשיאו. הטעמים שלה חמצמצים והיא נהדרת גם בקיץ עם עלי מנגולד, שהם תמיד בעונה למתכון המלא
סינייה סביח של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק סינייה סביח מאת רינת צדוק כ־45 דקות קל כשר טבעוני שכבות של פרוסות חציל, תפוחי אדמה וטחינה מתובלת שנאפות בתנור למתכון המלא
קציצות דג חמוסטה של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל קציצות דג חמוסטה מאת שף תומר אגאי כשעה קל כשר דגים מרק ירוק, קליל, חמצמץ ומלא בטעמים, שבתוכו שוחים תפוחי אדמה צהובים וקציצות דגים רכות כמו עננים למתכון המלא
חלת קובנה וחובזה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל חלת קובנה חובזה מאת שף תומר טל שעתיים למתקדמים כשר אפייה הקובנה היא לחם בסיר, שרק מחכה למלית שתהפוך אותה לארוחה שלמה. כאן הכנתי אותה מבצק חלה ומילאתי בעלי חובזה חורפיים למתכון המלא
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל קרמבל סולת ואגסים ביין לבן מאת שף תומר טל כשעה קל מאוד כשר קינוחים אגסים ביין לבן ותבלינים וקרמבל סולת הם הבסיס לקינוח הנהדר הזה. אם רוצים להפוך אותו לעשיר יותר מוסיפים קרם שקדים למתכון המלא
שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילהשניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה שניצל פטריות אויסטר מאת רינת צדוק 35 דקות קל כשר טבעוני פטריות אויסטר בשרניות ומלאות טעם עטופות בציפוי פריך, מטוגנות או אפויות וממש מזכירות שניצל למתכון המלא
כרוב שלם ממולא בפריקה בציר יין לבן של מורן בודניק. צילום: שני בריל.סטיילינג: ענת לבל. כרוב שלם ממולא בפריקה בציר יין לבן מאת מורן בודניק כ-3 שעות למתקדמים כשר טבעוני זוהי מנה פשוטה וביתית, אבל גם מורכבת כי יש בה הרבה רבדים של טעמים למתכון המלא
שווארמת דלעת וכרובית של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר שווארמת דלעת וכרובית מאת מיכל חביביאן כשעה קל כשר טבעוני מפגש פסגה בין הכרובית - היפה שבירקות החורף - לדלעת שנשתמרה מגידולי הקיץ למתכון המלא
פריקה הדרים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר פריקה הדרים מאת איילת לטוביץ' כ-35 דקות קל כשר צמחוני הטעמים המעושנים של הפריקה משתלבים מעולה עם טעמי ההדרים, ומתקבלת מנה עם נוכחות חורפית קלילה ומעודנת למתכון המלא
חלת כוסמין ירושלמית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה חלת כוסמין ירושלמית מאת שף-בולונז'ר אורי שפט ורינת צדוק שעתיים וחצי למתקדמים כשר אפייה בצק כוסמין רך ומעט מתקתק, מצופה בשומשום ועלי זעתר. הקליעה פרועה וכוללת שיבוץ כלי חרס למטבלים שתוסיפו בהגשה למתכון המלא
שניצל של אייל שני (צילום: אנטולי מיכאלו) שניצל מלכה – שניצל ממולא בפירה של אייל שני מאת שף אייל שני 1/2 שעה למתקדמים כשר אייל שני שניצל זהוב ופריך עם לב רך. חיתוך מיוחד מאפשר לשטח את חזה העוף ליריעות דקות ורחבות, מטמינים ביניהן פירה ומטגנים למתכון המלא
סינייה דגים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם. סינייה דגים מאת רותם ליברזון 50 דקות קל כשר דגים סינייה מרשימה ולא מכבידה של דגים בציפוי פריך וירקות קיץ למתכון המלא
בוואריה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם קרם בוואריה של רותם ליברזון מאת רותם ליברזון 8-4 שעות למתקדמים כשר קינוחים קרם בוואריה עדין שדורש כמה שלבים ולוקח קצת זמן, אבל התוצאה היא גרסה משופרת וטעימה במיוחד של להיט המסעדות מהאייטיז למתכון המלא
חלוז זעתר של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן חלוז צ'רקסי של ארז קומרובסקי מאת שף ארז קומרובסקי שעה וחצי קל כשר צמחוני 17 דירוגים מאפה צ'רקסי מדופדף ומתפצפץ המבוסס על הבצק הכי פשוט שיש למתכון המלא
עוף עם שורשים, חומוס ושזיפים של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי עוף עם שורשים, חומוס ושזיפים מאת שף יהונתן בורוביץ' 8 שעות לפחות קל כשר עוף בתנור 5 דירוגים גרסה מתוקה-חריפה לחמין עוף, שבה גם חושף שף יהונתן בורוביץ' את הסוד של אמא שלו לצ'ולנט למתכון המלא
קובנה קינמון וסוכר חום של רעות עזר. צילום: דור קדמיקובנה קינמון וסוכר חום של רעות עזר. צילום: דור קדמי קובנה קינמון וסוכר חום מאת רעות עזר 14 שעות קל כשר אפייה 3 דירוגים גרסה מתוקה לקובנה המוכרת שהיא למעשה מעין עוגת שמרים עשירה וריחנית למתכון המלא
חמין שורשים וגריסי פנינה של רינת צדוק. צילום: שני בריל חמין שורשים וגריסי פנינה מאת רינת צדוק שעתיים קל כשר טבעוני 3 דירוגים גריסי פנינה שמתבשלים לאט עם שורשים והעלים שלהם, זעתר ורכז רימונים - קצת כמו חמין אבל בלי להכביד על הבטן למתכון המלא
עוגיות זעתר מתוקות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה עוגיות זעתר מתוקות מאת נוף עתאמנה אסמעיל 20 דקות קל כשר אפייה 10 דירוגים עוגיות ותיקות במטבח הפלסטיני שכמעט ולא פוגשים כיום - הן מסוג המאכלים שנמצאים על סף הכחדה למתכון המלא
קציצות כרובית, פטה ולימון כבוש של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי קציצות כרובית, פטה ולימון כבוש מאת מיכל חביביאן שעה קל כשר אפייה 25 דירוגים הטבילה ברוטב כשהן עוד חמות הופכת את הקציצות האפויות האלו לעסיסיות לא פחות מאחיותיהן המטוגנות למתכון המלא
סלט מפתול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב סלט "מפתול" מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה קל כשר צמחוני 5 דירוגים את המפתול כאן נמיר בגרסה יותר פשוטה של פתיתים. רצוי לבשל את הפתיתים בציר עוף למתכון המלא
סטייק כרוב צלוי של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה סטייק כרוב צלוי מאת רינת צדוק 30 דקות קל מאוד כשר טבעוני 5 דירוגים הלחם והאנשובי הופכים את המנה מתוספת למנה שיכולה לשמש ארוחה בפני עצמה למתכון המלא
שפונדרה בקר עם חומוס של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל שפונדרה בקר עם חומוס מאת שף איתן ונונו 3.5 שעות קל כשר בשר 10 דירוגים מנת הספיישל של שף איתן ונונו שמלווה אותו כבר 10 שנים - והכי כיף? כמה פשוטה להכנה היא למתכון המלא
הדרים, עשבים וגבינת המאירי של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף הדרים, עשבים וגבינת המאירי מאת רינת צדוק חצי שעה קל כשר צמחוני 6 דירוגים תיבול דומיננטי וגבינה מעולה ויש לכם מנת פתיחה (או סיום) נהדרת לכל ארוחה חורפית למתכון המלא
מרק חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה מרק חובזה מאת נוף עתאמנה אסמעיל 30 דקות קל כשר צמחוני 7 דירוגים המתכון נפוץ בעיקר באזורים שבהם תקציב שמן הזית בבית דל ומחושב, אבל התוצאה חמה, מנחמת וטעימה להפליא למתכון המלא
שקדים בציפוי קקאו תפוז של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף שקדים בציפוי קקאו תפוז מאת רינת צדוק חצי שעה קל כשר טבעוני 6 דירוגים צנצנת נשנושי שקדים קראנצ'יים שכיף שיש על השיש למתכון המלא
סלט ירוקים, פומלות ואינטיאס של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף סלט ירוקים, פומלות ואינטיאס מאת רינת צדוק 10 דקות קל כשר דגים 4 דירוגים יש בו כמה סוגים של עלים כמו למשל גבעולי מיזונה ממשפחת החרדלים, ירקות חורף, דג טרי והרבה טעמים וצבעים למתכון המלא
מרק בורגול וירוקים של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל מרק בורגול וירוקים מאת שף עידו פיינר שעה קל כשר בשר 6 דירוגים מרק חורפי ומשביע מחומרי גלם מקומיים, בהשראת הריבולטה האיטלקית וכור ההיתוך הישראלי למתכון המלא
חמין מקרוני ועוף של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל חמין מקרוני עם עוף מאת שף אילון עמיר 20 דקות + לילה כשר קל חמין 32 דירוגים חמין שלא דומה לחמין הקלאסי הכבד והחורפי, אבל הוא כן מתבשל שעות ארוכות בתנור ויוצא שחום ומלא בטעמים למתכון המלא
לוביה בי'אלזית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: אנטולי מיכאלו לוביה בי'אלזית מאת נוף עתאמנה אסמעיל 5 דקות קל מאוד טבעוני מתכונים בעשר דקות 2 דירוגים תוספת פופולרית מאוד בצפון הלבנט, ושמן הזית הוא מרכיב עיקרי ודומיננטי בה. מומלץ להשתמש בשמן זית מזן סורי למתכון המלא
קובה סינייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר קובה סינייה מאת נוף עתאמנה אסמעיל 1.5 שעות כשר למתקדמים בשר 6 דירוגים זוהי ללא ספק הקובה הקלה ביותר להכנה, ואם תרצו - פאי הרועים של המזרח התיכון למתכון המלא
מג'דרה בורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר מג'דרה בורגול של סבתא עאיישה מאת נוף עתאמנה אסמעיל 50 דקות כשר קל טבעוני 15 דירוגים במשך דורי דורות היה נהוג להכין מג'דרה דווקא עם בורגול ולא עם אורז, שנחשבת אף לגרסה בריאה ומזינה יותר למתכון המלא
הבסבוסה של סנטה קתרינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע בסבוסה מאת שף תומר אגאי 1 שעה קל כשר אפייה 14 דירוגים מהיום הראשון של מסעדת "סנתה קתרינה", קצרה הבסבוסה צנועת המראה שבחים ממבקרים ומסועדים למתכון המלא