פנינת המזרח התיכון

קדאיף

מקינוחי גבינה ועד מאפים מלוחים - כל מה שמכינים עם אטריות קדאיף
ספטמבר 2019

אטריות הקדאיף המזרח תיכוניות, שמגיעות במקור מטורקיה, משויכות לרוב למנת הכנאפה המתוקה והאהובה כל כך. אבל חומר הגלם המופלא הזה ורסטילי מאוד ויכול להוות מצע גם לכנאפה עם בשר, מאפים מלוחים, עוגות וקינוחי גבינה למיניהם.

עוגת גבינה עם קדאיף של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם קדאיף של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת גבינה עם קדאיף

1 דירוגים
שימוש באטריות קדאיף לבסיס ולציפוי יוצר מיד אסוציאציה של כנאפה. השימוש במי זהר ממשיך את הכיוון המזרח תיכוני למתכון המלא
טארטלטי קדאיף ממולאים בקרם וניל ושוקולד לבן ברוטב טופי דבש של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
טארטלטי קדאיף ממולאים בקרם וניל ושוקולד לבן ברוטב טופי דבש של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

טארטלטי קדאיף ממולאים בקרם וניל ושוקולד לבן

קונדיטוריה היא, כידוע, מדע מדויק. דווקא בגלל זה כל כך נעים לפעמים לעבוד עם חומר גלם סלחני כמו אטריות קדאיף למתכון המלא
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

כנאפה עם גבינה ביתית

10 דירוגים
גרסאות הכנאפה החביבות עליי הן אלו שבהן שכבת הגבינה שווה כמעט לשכבת שערות הקדאיף (כל יחס אחר הוא תקלה בעיניי) למתכון המלא
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל

חיתוכיות קדאיף עם קרם חלב

המנה הזאת, המכונה עייש אל סראייה, מזכירה את הכנאפה, אך היא מורכבת רק משכבה אחת של קדאיף שעליה יוצקים קרם חלב בשם קישטה למתכון המלא
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין

קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד

2 דירוגים
עוגה שתשלח אתכם לטיול מקיף מסביב לים התיכון, עם תחתית קדאיף, תפוחים מקורמלים וקרם שוקולד לבן למתכון המלא
קן לציפור ממולא בקישטה, פיסטוקים ואגוזים של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: תמר סגל
קן לציפור ממולא בקישטה, פיסטוקים ואגוזים של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: תמר סגל

קן לציפור - סלסילות קדאיף ממולאות בקישטה ואגוזים

שערות הקדאיף האפויות מקנות לסלסילות מראה של קיני ציפורים. ממלאים אותן בקרם, מקשטים באגוזים וממתיקים בסירופ למתכון המלא
כנאפה גבינות מלוחה עם 
קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות, זעתר ויוגורט

1 דירוגים
ריח הזעתר של מאפי הבצק שאכלנו בבוקר עמד באפנו כשטעמנו כנאפה מתוקה, ואז עלתה בדעתנו גרסה מלוחה של כנאפה זעתר למתכון המלא
גאוני ונועז - כנאפה לשניים של “יפו תל אביב”. צילום: דן לב | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | סגנון: דלית רוסו
גאוני ונועז - כנאפה לשניים של “יפו תל אביב”. צילום: דן לב | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | סגנון: דלית רוסו

כנאפה לשניים של חיים כהן

6 דירוגים
אם מוותרים על הסירופ, אפשר להגיש את הכנאפה גם כמנה ראשונה או צמחונית עם תוספת תרד או פטריות למתכון המלא
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל

מלבי מפנק שמגישים עם קונפיטורה (במקום הרוטב הוורוד הזוהר) ותוספות כמו פיסטוקים קלויים ואטריות קדאיף פריכות למתכון המלא
סלסילות קדאיף עם גלידה, שערות חלבה ורוטב טחינה גולמית וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
סלסילות קדאיף עם גלידה, שערות חלבה ורוטב טחינה גולמית וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

סלסילות קדאיף עם גלידה, חלבה, רוטב טחינה וסילאן

אחרי הניסיון הראשון לא תבינו איך הסתדרתם בלעדיהן עד היום. כאן בתוספת שערות חלבה וגלידה למתכון המלא
סיגרים של קדאיף ממולאים בגבינת עיזים ודובדבני אמרנה. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
סיגרים של קדאיף ממולאים בגבינת עיזים ודובדבני אמרנה. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

סיגרים של קדאיף ממולאים בגבינת עיזים ודובדבני אמרנה

הסיגרים הללו נפלאים גם מלוחים, ואז ממירים את האמרנה בצנוברים, פיסטוקים או גבינה כחולה למתכון המלא
גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית. צילום: רונן מנגן | סגנון: טליה גון-אסיף
גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית. צילום: רונן מנגן | סגנון: טליה גון-אסיף

גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית

2 דירוגים
אטריות הקדאיף לא חייבות תמיד להיות מתוקות. הן יכולות ליצור בלינצ’ס פריכים, ממולאים בחומרי הגלם האהובים עלי למתכון המלא