מזל דגים

מתכוני דגים לשבועות

מסלמון בתנור ועד דג לבן ברוטב - כל מתכוני החג
אפריל 2019

מקומו של הבשר מוחלף בחג השבועות במנות דגים. בין אם סביצ'ה, דג שלם, פילה, סלמון בתנור או משולב במאפים כמו קיש סלמון – מגוון האפשרויות מסחרר.

לחם בוכרי, דג ים, מטבל יוגורט, מלפפונים וצימוקים של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
לחם בוכרי, דג ים, מטבל יוגורט, מלפפונים וצימוקים של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

לחם בוכרי, דג ים, מטבל יוגורט, מלפפונים וצימוקים

הלחם הבוכרי יציב מספיק בשביל לשמש קערה. מניחים בתוכו רכיבים שונים וכל אחד שובר חתיכה מהלחם ומעמיס מה שהוא בוחר למתכון המלא
סיר של אורז ביוגורט ודג עטוף בחמציץ של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
סיר של אורז ביוגורט ודג עטוף בחמציץ של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

סיר של דג עטוף ואורז ביוגורט

העיטוף של הדגים בעלה ירוק (חמציץ, תרד או מנגולד) מבטיח שהם ישארו עסיסיים. היוגורט נותן לאורז מרקם עשיר וחמיצות למתכון המלא
  • במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במיה תאילנדית במילוי דג צלוי בדובדבנים

מנה פשוט יפהפייה - כל ביס משלב מתוק, מלוח, חמוץ, חריף, פריך, רך ואת הטעם הכל כך ייחודי ועשבוני של הבמיה למתכון המלא

סשימי דג ים ומטבל יוגורמה עיזים

מגישים למרכז השולחן מגש מרשים של סשימי, מטבל יוגורט רענן ופרוסות בגט וכל סועד מרכיב לעצמו את הביס המושלם למתכון המלא

דג במים משוגעים (פסקו די אקווה פאצה)

מאכל מסורתי של דייגים שהיו מכינים אותו בסירה מעל להבה קטנה. למה מים משוגעים? כי במקור בישלו את הדג עם מי הים למתכון המלא
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק

1 דירוגים
הזוטא היא מאוד ישראלית. אמנם אנחנו משתמשים בה לתה אבל היא מאוד ארומטית ומעניינת, ואני אוהב לשלב אותה עם דגים למתכון המלא
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה

3 דירוגים
השפית אביבית פריאל אביחי אוספת את האוצרות הים תיכוניים שמצויים אצלנו בשפע ויוצרת ארוחת שבועות צלולת טעם למתכון המלא
סשימי לוקוס עם גספצ'ו אבטיח וגבינה בולגרית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
סשימי לוקוס עם גספצ'ו אבטיח וגבינה בולגרית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

סשימי לוקוס עם גספצ’ו אבטיח וגבינה בולגרית

4 דירוגים
לוקוס הוא הבחירה המיטבית למנה הזו, שהדגש בה הוא על חומרי גלם מעולים, אבל כל דג לבן טרי אחר יעשה את העבודה למתכון המלא
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"

לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני

2 דירוגים
כשצולים סלק טעמו נעשה מתקתק והוא מתחבר יפה לטעמו העדין של הדג הצלוי. לפני ההגשה יוצקים על הדג את הרוטב הרענן למתכון המלא