פול פאוור: מתכונים עם פול ירוק

הוא אחד מסממני האביב ובעונה זאת אי אפשר להתעלם ממנו - סלטים ותבשילים עם פול ירוק
מרץ 2020

צוואר טלה עם שומר ופול ירוק ברוטב קלמנטינות וטרגון

קלמנטינות ושומר משובחים של סוף החורף מצטרפים לפול ירוק אביבי ובשר טלה ומתקבלת מנה עיקרית חגיגית ומרשימה למתכון המלא
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

פשטידת מצות, פול וכרשה בלקנית – מינה

גרסה כשרה לפסח לפשטידה הטורקית. מורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה למתכון המלא
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים

1 דירוגים
גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת למתכון המלא
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון

1 דירוגים
האנדיב והשקדים נותנים את הקראנץ’, הזיתים מוסיפים חריפות, פרוסות לימון חי מוסיפות חמיצות והרוטב קושר את הטעמים יחד למתכון המלא
פשטידת פול, אפונה וארטישוק של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
פשטידת פול, אפונה וארטישוק של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

פשטידת פול, אפונה וארטישוק

גבינות איכות מקומיות וירקות עונתיים כמו אפונה, פול וארטישוק הם דרך מעולה לרענן קלאסיקות אזוריות כמו הקוסא אל ג'בנייה הלבנונית למתכון המלא
תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה

4 דירוגים
הקטע של התבשיל הזה הוא הפול הירוק שמתבשל בתרמילו. בסיום הבישול הארוך תרמילי הפול פשוט נמסים בפה למתכון המלא
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק

1 דירוגים
הזוטא היא מאוד ישראלית. אמנם אנחנו משתמשים בה לתה אבל היא מאוד ארומטית ומעניינת, ואני אוהב לשלב אותה עם דגים למתכון המלא
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

קציצות עגל בפול ולימונים כבושים

5 דירוגים
מכמות בשר לא גדולה יוצאות הרבה קציצות. אפשר להכין יום-יומיים קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה למתכון המלא
סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסלת זיתים של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסלת זיתים של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסת זיתים

2 דירוגים
ברוב המקרים מניחים ריקוטה על סלט. כאן עינב ברמן הופכת אותה למצע צחור שנותן מרקם רך לכל ביס למתכון המלא
נזיד פרסי של קוביות עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
נזיד פרסי של קוביות עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

נזיד של קוביות עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול

4 דירוגים
מנה פרסית קלאסית של קוביות עגל צרובות עם מגוון תבלינים ועשבי תיבול, המתבשלות עם שעועית לבנה למתכון המלא