מחלוטה ירוקה של שף ארז קומורובסקי | צילום: שני בריל מחלוטה ירוקה מאת שף ארז קומרובסקי 25 דקות +השריה ובישול הקטניות קל כשר טבעוני גם חומוס וגם פול, גם טחינה וגם לימון - כל אלה מסדרים לנו בוקר חורפי מושלם למתכון המלא
דג בגריל, בציר עצמות מעושנות ושעועית של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני. דג בגריל, בציר דגים ושעועית מאת שף גל בן-משה שעה + לילה למתקדמים כשר דגים למרות שזהו מרק חם, הוא מושלם גם לקיץ בזכות הרעננות של הירוקים והטעמים העדינים שלו למתכון המלא
סלט חרשף ירושלים אביבי של השף עזרא קדם | צילום: שני בריל סלט חרשף ירושלים אביבי מאת שף עזרא קדם שעתיים קל כשר טבעוני מנה אביבית עם חומרי הגלם הטריים של העונה, של השף עזרא קדם למתכון המלא
פול, משק חביביאן, מושב הודיה (צילום: שני בריל) האביב היא שעתו היפה של התרמיל הירוק מאת מיכל חביביאן גסטרונומיה ירקות מלאכת הקילוף של הפול, שצובע כעת בירוק את השווקים, חייבת להתקיים בחברותא. וכשהקליפות נושרות, הלב מתפשט גם הוא לכתבה המלאה
מחבת אביב של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל מחבת של ירקות אביב מאת מיכל חביביאן 40 דקות קל כשר לפסח טבעוני מחבת עונתית הבוהקת בצבעי האביב - סגול, ירוק ולבן, שיחד יקשטו את מרכזו של שולחן החג בכל הטוב שיש לרגע הזה להציע למתכון המלא
חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי מאת מיכל חביביאן שעה וארבעים דקות קל כשר לפסח טבעוני בתחילת העונה, כשתרמילי הפול צעירים, הם טובים לאכילה בשלמותם (כן, כן, עם הקליפה!). למתכון המלא
אורז פרסי עם פול ושמיר של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל אורז פרסי עם פול ושמיר מאת מיכל חביביאן שעה וחצי קל כשר לפסח טבעוני שילוב פשוט אבל גאוני של פול ושמיר שמייצר סיר עם ריח של בית וגורם לכל השבט להתאסף סביבו למתכון המלא
פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק מאת אורלי פלאי ברונשטיין קל כשר בשר מנה אביבית מדרום איטליה, שמבוססת על משולש הקסם: שמן זית, שום ועגבניות למתכון המלא
קיש כרישה, פול ירוק ודורבלו של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיליינג: דלית רוסו קיש כרשה, פול ירוק ודורבלו מאת שף יוגב ירוס שעתיים וחצי + צינון למתקדמים כשר אפייה גבינת הדורבלו הגרמנית קשה יותר מהכחולות האחרות, מה שהופך אותה טובה לגירור ומושלמת לאפייה למתכון המלא
צוואר טלה עם שומר ופול ירוק ברוטב קלמנטינות וטרגון של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל צוואר טלה עם שומר ופול ירוק ברוטב קלמנטינות וטרגון מאת שף אודי ברקן 3.5 שעות קל כשר בשר קלמנטינות ושומר משובחים של סוף החורף מצטרפים לפול ירוק אביבי ובשר טלה ומתקבלת מנה עיקרית חגיגית ומרשימה למתכון המלא
פול ירוק צרוב ברוטב שום ירוק לימוני של רינת צדוק. צילום: שני בריל פול ירוק צרוב ברוטב שום ירוק לימוני מאת רינת צדוק 10 דקות קל מאוד כשר טבעוני 1 דירוגים פול ירוק טרי ברוטב סמיך ומלא טעם (שיתאים גם לצד שעועית ירוקה חלוטה או צלויה, אספרגוס ותרד) למתכון המלא
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home פשטידת מצות, פול וכרשה בלקנית – מינה מאת שף יונתן רושפלד ושף אליאב גולדנברג שעה וחצי קל כשר צמחוני 8 דירוגים גרסה כשרה לפסח לפשטידה הטורקית. מורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה למתכון המלא
סלט פס של אבי לוי. צילום: דניאל לילה סלט פֶס – סלט פול ירוק מאת שף אבי לוי 15 דקות קל כשר צמחוני סלט טעים ורענן של פול ירוק. באביב משתמשים בתרמילי פול טריים אבל גם הגרסה הקפואה מתאימה למתכון המלא
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים מאת עינב ברמן כשעה קל כשר צמחוני 1 דירוגים גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת למתכון המלא
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון מאת עינב ברמן 45 דקות קל כשר טבעוני 1 דירוגים האנדיב והשקדים נותנים את הקראנץ’, הזיתים מוסיפים חריפות, פרוסות לימון חי מוסיפות חמיצות והרוטב קושר את הטעמים יחד למתכון המלא
פשטידת פול, אפונה וארטישוק של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר פשטידת פול, אפונה וארטישוק מאת אלה שיין ואורנה אגמון 1.45 שעות קל כשר צמחוני גבינות איכות מקומיות וירקות עונתיים כמו אפונה, פול וארטישוק הם דרך מעולה לרענן קלאסיקות אזוריות כמו הקוסא אל ג'בנייה הלבנונית למתכון המלא
קדרת כבש עם פול ירוק, לימון ועשבי תיבול של שני מרום. צילום: דן פרץ קדרת כבש עם פול ירוק, לימון ועשבי תיבול מאת שני מרום שעה וחצי קל כשר בשר 5 דירוגים קדרת כבש עם פול, מנגולד, הרבה בצל ושום, שגם מאדים בהתחלה וגם מוסיפים במהלך הבישול למתכון המלא
סלט אביבי ירוק של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע סלט אביבי ירוק מאת רות אוליבר 45 דקות קל מאוד כשר טבעוני 2 דירוגים תפוח עץ, שמיר, נענע וירוקים נוספים חוברים זה לזה בסלט רענן עם רוטב חמוץ-מתוק למתכון המלא
תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה מאת ארז גולקו 4 שעות קל כשר בשר 4 דירוגים הקטע של התבשיל הזה הוא הפול הירוק שמתבשל בתרמילו. בסיום הבישול הארוך תרמילי הפול פשוט נמסים בפה למתכון המלא
קערת פסטה אביב וקיץ של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה . סגנון: אוריה גבע קערת פסטה אביב וקיץ מאת יוגב ירוס קל כשר פסטה 3 דירוגים פסטה רעננה שמקפיצים במחבת עם פול ירוק, שום, עגבניות לחות, ארוגולה ופרמזן למתכון המלא
סלט פורל עם פול ירוק, פלפלים מטוגנים ועלי בטל של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר סלט פורל עם פול ירוק, פלפלים מטוגנים ועלי באטל מאת לילך רווה כ-20 דקות קל כשר סלטים 2 דירוגים סלט עם העקרונות המסורתיים של המטבח התאילנדי ומיושם על חומרי הגלם המקומיים למתכון המלא
סלט פול במכתש ועלי של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה סלט פול במכתש ועלי מאת שף ארז קומרובסקי 10 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים וריאציה על סלט הפפאיה התאילנדי - השקדים הירוקים הטריים נותנים קראנץ' וחמיצות והמלח מחליף את רוטב הדגים למתכון המלא
דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק חלוט של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו דג מאודה בזעתר עם חמאת זוטא ופול ירוק מאת שף דן שמולוביץ' 20 דקות קל כשר דגים 1 דירוגים מנת דג יפה ומקורית, שהזוטא מעניקה לה טעמים דומיננטיים למתכון המלא
קרפצ'יו כבד טלה של שף אסף שנער. צילום: רן בירן קרפצ’ו כבד טלה מאת שף אסף שנער 10 דקות קל לא כשר טלה 2 דירוגים כדי שהקרפצ'ו יצליח הכבד חייב להיות טרי מאוד, בקשו מהקצב לקלף את הקרום החיצוני ופרסו בעזרת סכין חדה במיוחד למתכון המלא
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו קציצות עגל בפול ולימונים כבושים מאת שף אבי ביטון 1.5 שעות קל כשר לפסח קציצות 5 דירוגים מכמות בשר לא גדולה יוצאות הרבה קציצות. אפשר להכין יום-יומיים קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה למתכון המלא
סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסלת זיתים של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסת זיתים מאת עינב ברמן שעה וחצי קל כשר צמחוני 2 דירוגים ברוב המקרים מניחים ריקוטה על סלט. כאן עינב ברמן הופכת אותה למצע צחור שנותן מרקם רך לכל ביס למתכון המלא
פירה שקדים, כרשות, ירוקים וחזרת של רינת צדוק. צילום: שני בריל פירה שקדים, כרשות, ירוקים וחזרת מאת רינת צדוק שעה קל כשר טבעוני 2 דירוגים חלב השקדים נותן לפירה רכות וטעם נפלאים. תוספת הירוקים מעניקה רעננות והמנה כולה יכולה להיות מנה טבעונית עשירה למתכון המלא
אורז ירוק עם פול של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר אורז ירוק עם פול מאת אמיר קרונברג 40 דקות קל כשר טבעוני 4 דירוגים בתחילת האביב דוכני השוק מתמלאים בפול ירוק צעיר ועדין, ולכן הוא שכיח כל כך במאכלי הפסח של עדות המזרח למתכון המלא
לביבות פול ירוק ועשבי תיבול של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל לביבות פול ירוק ועשבי תיבול מאת רעות עזר שעה קל כשר צמחוני 4 דירוגים הלביבות האלו מבוססות על לביבות ירק קלאסיות, בתוספת הפול שמעניק להן מרקם קראנצ'י יותר למתכון המלא
כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק מאת שף דיוויד פרנקל 5.5 שעות קל כשר בשר 6 דירוגים המנה הזאת דורשת אמנם אפס מאמץ אבל גם הרבה סבלנות, ותאמינו לנו - היא לחלוטין שווה את זה למתכון המלא
פראסיני פאווה- קרם פול ירוק ובצל של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב פראסיני פאווה – קרם פול ירוק ובצל מאת שף אליאב גולדנברג 30 דקות קל כשר אוכל יווני 2 דירוגים קרם הפול והבצל הירוק היווני הוא אחד הממרחים היותר מענגים למתכון המלא
קדרת ירקות אביב וקציצות ברוטב לימוני. צילום: דניאל לילה קדרת ירקות אביב וקציצות ברוטב לימוני מאת מיכל וקסמן 1:30 שעות קל כשר בשר 2 דירוגים עוד וריאציה מעניינת לקציצות ברוטב ארטישוק ולימון, הפעם עם פקעות שומר ופול למתכון המלא
כרעיים ממולאות בפירות יבשים וטלה. צילום: דניאל לילה כרעיים ממולאות בפירות מיובשים וטלה מאת ניר דלינס שעתיים למתקדמים לא כשר ללא גלוטן 1 דירוגים פסח זה הזמן להשקיע במטבח במנה עיקרית למרכז השולחן של עוף ממולא בבשר טלה ופירות יבשים למתכון המלא
ירקות ירוקים בוויניגרט שום-לימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר ירקות ירוקים בוויניגרט שום-לימון מאת אלדד שמואלי 0:20 דקות קל כשר ללא גלוטן 1 דירוגים בוחרים במגש הכי גדול שמוצאים בבית והופכים אותו למרבד ירוק עז למתכון המלא
מרק פול ירוק. צילום: דניאל לילה מרק פול ירוק מאת עופרי זוטא 40 דקות קל כשר מרקים 1 דירוגים רענן וירוק - מרק הפול, שהגיע מהמטבח המרוקאי וזכה לעידון במטבחי השפים, חוזר הביתה למקורות למתכון המלא
סלט פול ירוק, שומר ותפוחים. צילום: דניאל לילה סלט פול ירוק, שומר ותפוחים מאת עופרי זוטא 20 דקות קל כשר סלטים סלט יוצא דופן שבו טעמו העדין של הפול הירוק משתלב עם הטעם האניסי של השומר והמתקתקות של התפוח למתכון המלא
קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול מאת עופרי זוטא 1 שעה קל כשר בשר 1 דירוגים קיבוץ גלויות בסיר: הפול מתבשל עם כורכום ובצל בהשראת המטבח המרוקאי. אליו מצטרפים עשבי תיבול בהשראת המטבח הפרסי למתכון המלא