בישול למרחקים ארוכים
מתכוני אסאדו מנצחים
בישול או צלייה ממושכת רק מיטיבים עם הנתח הזה, שקשה מאוד לפספס אתו. אז מה מכינים אתו?
בין אם תקראו לו שפונדרה או אסאדו, הנתח הזה מושלם לתבשילים ארוכים, מרקים חורפיים, בחמין ואפילו בהמבורגרים. גדולתו בכך שהוא נותר עסיסי גם אחרי צלייה או בישול ממושך ולא נוטה להתייבש, להיפך. בישול ארוך רק הופך אותו לנימוח ונמס בפה.
נהוג לבקש מהקצב לחתוך את השפונדרה לקוביות (בלי עצם) או להשאיר את הנתח שלם (עם העצם) לצלייה.