זהב טהור

מתכוני שניצל שיעשו לכם את היום

אין מנה יותר ישראלית ואהובה יותר משניצל פריך, שחום ועסיסי
מרץ 2019

שניצל חם שאך יצא מהשמן ומונח על הנייר הסופג, מפיץ ניחוחות מהבילים הוא אולי המנה הישראלית האולטימטיבית. בין אם תכינו אותו בסגנון הווינאי, על בסיס חזה עוף, לפי המתכון של קפה נואר, בגרסה היוונית עם גבינה מטוגנת או בגרסה הטבעונית לשניצל תירס תוצרת בית – הוא קרוב לוודאי יתחסל במהרה. אספנו עבורכם את מתכוני השניצל המצטיינים.

נורמן. צילום: זוהר כרשיש
נורמן. צילום: זוהר כרשיש

נורמן nurman

החשמונאים 96, תל אביב
נורמן הפכה להיות מקום עלייה לרגל בימי שישי בעקבות הכריך שישי המפורסם שלהם, שכולל: חלה, שניצל, מטבוחה וחציל. בנוסף, אפשר למצוא בתפריט את השווארמה שלהם ומגוון רחב של סלטים מצויינים. ראו מסעדה
שניצל בצלחת בשניצל איילה. צילום: גיל גוטקין
שניצל בצלחת בשניצל איילה. צילום: גיל גוטקין

שניצל איילה (חיים בויה)

זנגויל 12, נתניה
שניצלייה ותיקה בשוק נתניה שבה מכין חיים (המכונה חיים בויה) שניצלים "של פעם", מצופים בבלילה ולא בפירורי לחם. המנות נדיבות וגדולות והכי כיף להזמין שניצל בבגט ולבקש לשים בו הכל, כולל פרוסות חצילים מטוגנות ופריכות. ראו מסעדה
טורי קארה- עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
טורי קארה- עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ־מתוק-טורי קארה

כמו השניצל לישראלים כך הטורי קארה ליפנים - מנה שילדים מתים עליה ואפשר למצוא בכל בית למתכון המלא
שניצל פרגית בנוסח קנטקי של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
שניצל פרגית בנוסח קנטקי של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

שניצל פרגית בנוסח קנטקי

7 דירוגים
אני מאוד אוהב עוף ובמיוחד עוף אמריקאי מטוגן בבלילה פריכה, כמו קנטקי פרייד צ'יקן, רק בגרסה לא מתועשת כמובן למתכון המלא
שניצלוני פטריות מאי־טאקי פריכים אפויים בתנור של שף אסף מיזלס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
שניצלוני פטריות מאי־טאקי פריכים אפויים בתנור של שף אסף מיזלס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

שניצלוני פטריות מאי-טאקי פריכים אפויים בתנור

2 דירוגים
שף אסף מיזלס מקפה לואיז מזמין אתכם למשחק קולינרי יצירתי עם פטריות והופך אותן לשניצלים עסיסיים למתכון המלא
קפה נואר. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה נואר. צילום: אנטולי מיכאלו

קפה נואר

אחד העם 43, תל אביב יפו
הבעלים של קפה נואר, רפי בדר, הלך לא מכבר לעולמו, אבל חזונו ממשיך להתקיים: קפה נואר, שהוקם ב-1997, ממשיך להיות מקום שגם אם נכנסת אליו לראשונה, אתה מרגיש בו בבית. התפריט לא מתחכם, פשוט וכייפי, כראוי לביסטרו, כשהיהלום המנצנץ בו הוא כמובן השניצל המיתולוגי, שנודע בכל הארץ. ראו מסעדה
102 Meating Point. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
102 Meating Point. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

102 Meating Point

אמנים ואנשי קולינריה שחזרו כבאית צבאית והפכו אותה לפוד טראק מגניבה, שתגיע לפסטיבל דרום אדום. ההתמחות של הכבאית: מאפים טריים שיוצאים מהטאבון האיטלקי המותקן בה, וכן מנות בשריות, אופציות לצמחוניים וגם לילדים. ראו מסעדה