ללכת על בטוח
מתכוני פרגיות עסיסיים
אם אתם חוששים לייבש את העוף לכו על נתחים של פרגית - מכאן השמיים הם הגבול
טיפים לבישול עם פרגיות
קנייה וחיתוך: אפשר לקנות את הנתח שלם ומשוטח למעין סטייקים נטולי צורה (מתאים לצלייה על האש או לבישול ארוך) או לבקש מהקצב לחתוך ל-3 נתחונים או לחתוך אותם לגודל ביס (2 ס”מ) כמו שנהוג לשיפודים – כך הם מתבשלים די מהר.
תיבול: אם משתמשים בתבלינים יבשים כמו פפריקה, קארי או בהראט, כדאי להפוך אותם למשחה על ידי הוספת שמן. אם יש זמן, אפשר להשרות את הפרגיות במרינדה – מינימום שעה ועד לילה במקרר.
שיטות בישול: טיגון בשמן, צלייה בגריל, הקפצה בווק וגם בישול ברוטב – כל אלה יתאימו לנתח, ששומר על עסיסיות בזכות אחוזי השומן הגבוהים שבו.
מגישים חם! לא מתאים להגיש נתחי פרגית בסלט עוף, כי כאשר השומן מתקרר הוא מקבל טעם לוואי ומרקם לא נעים.
הכנה מראש: אפשרית, אבל רק כשמדובר בתבשיל עם רוטב. נתחים צלויים לעומת זאת יאבדו מקסמם בחימום חוזר.