כיסונים מכל העולם

מסין ועד איטליה, מרביולי ועד שישברק, כמנה עיקרית או במרק. מתכונים לכיסוני בצק ממולאים מכל העולם
פברואר 2020
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות

1 דירוגים
Pillow Cake - כיסנים וייטנאמיים שקיבלו את שמם על שום העגלגלות התפוחה שלהם ועשויים מבצק הדומה ללחמניות הבאו למתכון המלא

שישברק תרד ובולגרית ברוטב יוגורט חמים

מנת כיסנים עם טעמים חמצמצים של יוגורט ולימון שמאזנים את המליחות של הגבינות, ומשתלבים היטב עם התרד למתכון המלא
טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים

2 דירוגים
המנה הזו נולדה מהרצון לייצר פסטה טבעונית שתהיה עשירה ומעניינת גם ללא ביצים למתכון המלא
טורטליני מפסטה טרייה בבטטה וריקוטה עיזים של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
טורטליני מפסטה טרייה בבטטה וריקוטה עיזים של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

טורטליני מפסטה טרייה עם בטטה וריקוטה עיזים

הסו-שפים של מסעדת אריא מגישים קלאסיקה איטלקית במילוי בטטה למתכון המלא
שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט

6 דירוגים
במקום מלית הבשר המסורתית, נוף עתאמנה משדכת למרק היוגורט כיסונים במילוי צמחוני של שפע ירוקים למתכון המלא
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock

טורטלי – כיסוני פסטה במילוי בשמל

2 דירוגים
הטורטלי הוא למעשה רביולי, ואין לבלבל אותו עם טורטליני, שהוא צורה אחרת של פסטה ממולאת. כאן הוא ממולא בבשמל גבינתי ומנחם למתכון המלא
פילמני תפוח אדמה שרוף עם קרם פרש של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY
פילמני תפוח אדמה שרוף עם קרם פרש של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY

פילמני תפוח אדמה עם קרם פרש

3 דירוגים
לכיסונים הרוסיים הקלאסיים משתדכים כאן תפוח אדמה שרוף, קרם פרש, ביצה רכה והשוס: אפר קליפות בצל למתכון המלא
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף

גרסה עדכנית לכיסוני דמפלינגס סיניים. הם רכים, שומניים ומתחברים נפלא למרק מתובל וחריף למתכון המלא
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם מאשוויה חריפה

4 דירוגים
הפטאייר הוא מאפה ממולא מהמטבח הערבי. בבסיסו עומד בצק שמרים שבמתכון הזה שודרג מעט בכדי להעניק לו אווריריות למתכון המלא
טורטליני תפוחי אדמה 
וגבינת תום עם פטריות שימאג’י וחמאה חומה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
טורטליני תפוחי אדמה וגבינת תום עם פטריות שימאג’י וחמאה חומה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

טורטליני תפוחי אדמה וגבינת תום עם פטריות שימאג’י וחמאה חומה

מנה שמדברת איטלקית שוטפת אבל גם קצת עברית, בלי גרם של שמנת אבל עם מלוא החופן תעוזה ושאר רוח למתכון המלא
פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות. עורכות: יונית נפתלי קו-אל, אפרת אנזל | צילום: דניאל לילה
פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות. עורכות: יונית נפתלי קו-אל, אפרת אנזל | צילום: דניאל לילה

פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות

פעם לא היו כאן חומרי גלם אסיאתיים. כיום למון גראס, לימוני יוזו טריים וחומץ אורז שחור נמצאים בהישג יד למתכון המלא
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף

1 דירוגים
כיסנים תאיים מבצק שנוצר אחרי השריית טפיוקה במים. בתום האידוי הבצק מקבל מראה שמזכיר קצת ניירות אורז שקפקפים למתכון המלא
  • אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז. צילום: דניאל לילה
    אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז. צילום: דניאל לילה
  • אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז
    אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז

אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז

השף דייוויד פרנקל נותן גרסה קצת שונה למנת הפסטה המפורסמת שלו - כזו שמתאימה גם למטבח הביתי למתכון המלא
דושפרה כבש עם דובדבנים מיובשים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
דושפרה כבש עם דובדבנים מיובשים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

דושפרה כבש עם דובדבנים מיובשים

כמה טעימים הכיסנים האלה, הממולאים בכבש, ג’ינג’ר וכוסברה. כאן הם ברוטב חמצמץ של שאלוט, גרגרי כמון ודובדבנים למתכון המלא