כיסונים מכל העולם

מסין ועד איטליה, מרביולי ועד שישברק, כמנה עיקרית או במרק. מתכונים לכיסוני בצק ממולאים מכל העולם
פברואר 2020
גורקה קיטשן. צילום: יחסי ציבור.
גורקה קיטשן. צילום: יחסי ציבור.

גורקה קיטשן

גורקה קיטשן היא מסעדה הודית אותנטית שמביאה את הטעמים החזקים והטובים של הודו. המסעדה ממוקמת בדרום תל אביב ומשלבת בתוכה את הקהל המקומי לצד אנשים שבאים במיוחד לטעום את הכיסונים המצוינים שלהם ושאר הקלסיקות מהמטבח ההודי. ראו מסעדה
ליי פו. צילום: דרור עינב
ליי פו. צילום: דרור עינב

ליי פו Lai fu

מסעדה פאן-אסייאתית שמתמחה בראש ובראשונה בדים סאם על סוגיו השונים. תוכלו למצוא שם לחמניות באו מאודות וכיסוני שו מאי קטנים ומוקפדים, קריספי באו וקריספי וון טון ושיאה גיאו - כולם במילויים על בסיס עוף, בקר, שרימפס וירקות. לצד כל אלה יש גם מרקים וסלטים אסייאתיים, סושי, סאקה וקוקטיילים ראו מסעדה
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט

כיסוני בצק מטוגנים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, שמוגשים עם תבשיל רך ויוגורט חמצמץ שמרככים אותם לכדי ביס מושלם למתכון המלא
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות

Pillow Cake - כיסנים וייטנאמיים שקיבלו את שמם על שום העגלגלות התפוחה שלהם ועשויים מבצק הדומה ללחמניות הבאו למתכון המלא
טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים

2 דירוגים
המנה הזו נולדה מהרצון לייצר פסטה טבעונית שתהיה עשירה ומעניינת גם ללא ביצים למתכון המלא
טורטליני מפסטה טרייה בבטטה וריקוטה עיזים של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
טורטליני מפסטה טרייה בבטטה וריקוטה עיזים של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

טורטליני מפסטה טרייה עם בטטה וריקוטה עיזים

הסו-שפים של מסעדת אריא מגישים קלאסיקה איטלקית במילוי בטטה למתכון המלא
שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט

6 דירוגים
במקום מלית הבשר המסורתית, נוף עתאמנה משדכת למרק היוגורט כיסונים במילוי צמחוני של שפע ירוקים למתכון המלא

שישברק תרד ובולגרית ברוטב יוגורט חמים

מנת כיסנים עם טעמים חמצמצים של יוגורט ולימון שמאזנים את המליחות של הגבינות, ומשתלבים היטב עם התרד למתכון המלא
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock

טורטלי – כיסוני פסטה במילוי בשמל

2 דירוגים
הטורטלי הוא למעשה רביולי, ואין לבלבל אותו עם טורטליני, שהוא צורה אחרת של פסטה ממולאת. כאן הוא ממולא בבשמל גבינתי ומנחם למתכון המלא
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף

גרסה עדכנית לכיסוני דמפלינגס סיניים. הם רכים, שומניים ומתחברים נפלא למרק מתובל וחריף למתכון המלא
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם מאשוויה חריפה

4 דירוגים
הפטאייר הוא מאפה ממולא מהמטבח הערבי. בבסיסו עומד בצק שמרים שבמתכון הזה שודרג מעט בכדי להעניק לו אווריריות למתכון המלא
פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות. עורכות: יונית נפתלי קו-אל, אפרת אנזל | צילום: דניאל לילה
פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות. עורכות: יונית נפתלי קו-אל, אפרת אנזל | צילום: דניאל לילה

פוט-סטיקרס במילוי פיסטוקים, קשיו, סלק ופטריות

פעם לא היו כאן חומרי גלם אסיאתיים. כיום למון גראס, לימוני יוזו טריים וחומץ אורז שחור נמצאים בהישג יד למתכון המלא
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף

1 דירוגים
כיסנים תאיים מבצק שנוצר אחרי השריית טפיוקה במים. בתום האידוי הבצק מקבל מראה שמזכיר קצת ניירות אורז שקפקפים למתכון המלא
  • אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז. צילום: דניאל לילה
    אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז. צילום: דניאל לילה
  • אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז
    אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז

אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז

השף דייוויד פרנקל נותן גרסה קצת שונה למנת הפסטה המפורסמת שלו - כזו שמתאימה גם למטבח הביתי למתכון המלא