האוממי הצהוב
מה עושים עם לימון כבוש?
מקפיץ סלטים, ממרחים וכריכים וגם משתלב נהדר ומעמיק טעמים בתבשילים ארוכים
אפשר להכין לימונים כבושים בבית – מלאכה פשוטה הרבה יותר מכפי שנדמה – או לקנות צנצנת מוכנה בכל מעדנייה או סופר. אם מכינים בבית, מומלץ לעשות זאת בדצמבר כאשר ניתן להשיג לימקווטים, אותם לימונים קטנטנים עם קליפה דקה – הם אידיאליים לכבישה. ההתססה הארוכה במלח, בין אם מדובר בהכנה ביתית או מוצר קנוי, מעניקה ללימון טעם אוממי שמוסיף עניין, מדגיש ומעמיק טעמים בכל מנה שאליה משדכים אותו.