האוממי הצהוב

מה עושים עם לימון כבוש?

מקפיץ סלטים, ממרחים וכריכים וגם משתלב נהדר ומעמיק טעמים בתבשילים ארוכים

אפשר להכין לימונים כבושים בבית – מלאכה פשוטה הרבה יותר מכפי שנדמה – או לקנות צנצנת מוכנה בכל מעדנייה או סופר. אם מכינים בבית, מומלץ לעשות זאת בדצמבר כאשר ניתן להשיג לימקווטים, אותם לימונים קטנטנים עם קליפה דקה – הם אידיאליים לכבישה. ההתססה הארוכה במלח, בין אם מדובר בהכנה ביתית או מוצר קנוי, מעניקה ללימון טעם אוממי שמוסיף עניין, מדגיש ומעמיק טעמים בכל מנה שאליה משדכים אותו.

של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף

סרדינים כבושים על תבשיל זיתים מבוקעים

2 דירוגים
ארוחה מרוקאית לעולם לא תהיה שלמה בלי תבשיל זיתים ארומטי. כאן הוא מצטרף לסרדינים שכבשנו בנוזלי הלימון הכבוש למתכון המלא
סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים של אבי שטייניץ. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים של אבי שטייניץ. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים

1 דירוגים
משחק מרקמים בין חסה פריכה, שעועית ירוקה ושרימפס נגיסים, שמקבל טוויסט לימוני עדין בזכות ויניגרט הלימונים הכבושים למתכון המלא
כרובית ממולאת של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
כרובית ממולאת של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

כרובית ממולאת

6 דירוגים
אבא שלי תמיד מספר בהתרגשות על חברה שמכינה מפרום מכרובית ותוהה כיצד היא דוחסת את הבשר בין הפרחים. התשובה מפתיעה למתכון המלא
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט פריקי עם לימון כבוש

לחיטה המעושנת יש טעם עמוק והיא מצוינת במנות קרות, כמו הסלט הזה, שמקבל זריקת חמצמצות מכיוון הלימונים הכבושים למתכון המלא
טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני

7 דירוגים
קציצות הדגים האלו נימוחות במיוחד בזכות האורז שנכנס אל התערובת שלהן. אפילו ילדים סרבני דגים יהנו מהקציצות האלו למתכון המלא
קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות יבשים

8 דירוגים
עם אורז, קינואה או קוסקוס: תוספת צמחונית, עשירה בירקות וקטניות, שיכולה לככב בשולחן השבת או החג למתכון המלא
ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני. סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה
ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני. סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה

ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני

האביב הוא שעתו של הירק-פרח, חביב האיטלקים והמרוקאים. החג הוא הזדמנות להתפנק על זעפרן, תבלין של אירועים מיוחדים למתכון המלא