סלט אסייתי

טעמים חריפים-מתוקים, ירקות שמתפצחים בפה ותוספת של פירות ים, נתחי עוף או בשר קצוץ – סלטים אסיאתיים הם ארוחה שמחה וצבעונית שמתאימה בול לקיץ הישראלי

באן מי עם ממרח כבד עוף, כבד עוף צרוב וסלט ירקות וייטנאמי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
באן מי עם ממרח כבד עוף, כבד עוף צרוב וסלט ירקות וייטנאמי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

כריך באן מי עם כבד עוף וסלט ירקות וייטנאמי

באגט בפאטה כבד עוף זריז, כבדי עוף צלויים במחבת וסלט שורשים רענן, כשעיקר העבודה הוא חיתוך הירקות למתכון המלא
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים

2 דירוגים
הסלט הווייטנאמי הזה ממחיש הן את הדמיון אל המטבח התאילנדי, המתבטא בחומרי הגלם, והן את ההבדלים בשילובים ובתיבול למתכון המלא
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל

אחת המנות הזכורות לי ביותר מעונת הפסטיבלים ביפן היא של תירס צלוי בגריל עם רוטב סויה ארומטי מקורמל למתכון המלא
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

אספרגוס צלוי ברוטב טחינה-מיסו

2 דירוגים
כדי לשמור על הטעם העדין של האספרגוס הטיפול בו מינימלי. הרוטב העשיר שמתלווה אליו מוסיף לו מתיקות־חמיצות עדינה למתכון המלא
ריי שאבו דאשי- סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
ריי שאבו דאשי- סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

ריי שאבו דאשי – סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו

3 דירוגים
מנת הוט פוט של נתחי בקר שמוגשים נאים ואז נצרבים או נחלטים בשולחן. זוהי הגרסה הצוננת והקיצית של המנה למתכון המלא
יאקי באצ'י- ירקות צלויים בדאשי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
יאקי באצ'י- ירקות צלויים בדאשי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

יאקי ביטאשי – ירקות צלויים בדאשי

3 דירוגים
את היאקי ביטאשי מגישים כמנה ראשונה קרה. את ציר הדאשי שעליו מתבסס הרוטב מכינים מאצות ופטריות שיטאקה למתכון המלא
סלט עשבים וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
סלט עשבים וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

סלט עשבים וייטנאמי

2 דירוגים
סלט עשיר בשפע עשבי תיבול לצד רוטב טבילה ממכר ושימושי - בוייטנאם מגישים אותו עם אגרול, ספרינג רול וירקות טריים למתכון המלא
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סלט אטריות קרות, עוף ועשבים – יאם וואן סן גאי

סלט ברוטב רוטב חמוץ-מתוק-חריף. את העוף קוצצים ידנית זמן ארוך עד שמתקבל מרקם רך שמתאים לאטריות הנגיסות למתכון המלא
סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית

2 דירוגים
הדג שורה במרינדה מתוקה, שבהמשך זוכה לכמה חיזוקים והופכת לרוטב שמערסל את אטריות השעועית הדקיקות ואת שפע הירוקים למתכון המלא
סלט מלון אסיאתי עם אטריות אורז, קשיו ונענע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט מלון אסיאתי עם אטריות אורז, קשיו ונענע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט מלון אסיאתי עם אטריות אורז, קשיו ונענע

וריאציה מתקתקה וכיפית לסלט מלפפונים אסיאתי. כאן הוספנו גם אטריות, כדי שהמנה תהיה יותר משביעה למתכון המלא