סלט אסייתי

טעמים חריפים-מתוקים, ירקות שמתפצחים בפה ותוספת של פירות ים, נתחי עוף או בשר קצוץ – סלטים אסיאתיים הם ארוחה שמחה וצבעונית שמתאימה בול לקיץ הישראלי

סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק של יותם אוטולנגי. צילום: Jonathan Lovekin
סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק של יותם אוטולנגי. צילום: Jonathan Lovekin

סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק

המנה הזאת מציגה סלרי בשני מלבושים שונים - כבוש וצלוי - מה שיוצר מרקמים מנוגדים וטעמים המאפשרים לסלרי לתפוס את מרכז הבמה למתכון המלא
סלט כרובית יפני של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
סלט כרובית יפני של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

סלט כרובית יפני

היפנים אולי לא חזקים בכרובית, אבל לו היו טועמים את הרוטב הזה, על בסיס סויה, ווסאבי ומירין, אנחנו בטוחים שהיו משנים את דעתם למתכון המלא
פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז

3 דירוגים
רוטב הקרמל מזגג את הדג ונותן לו מעטה שחום, ששומר על העסיסיות וגם מחדיר טעמים רעננים של ג’ינג’ר ולמון גראס למתכון המלא
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר

2 דירוגים
החצילים התאילנדיים, ארוכים עם פסים ירוקים, דורשים טיגון קצר משל חצילים רגילים, סופחים פחות שמן וטעמם פחות עוקצני למתכון המלא
גזר צלוי בתיבול אסיאתי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
גזר צלוי בתיבול אסיאתי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

גזר צלוי בתיבול אסיאתי

3 דירוגים
טיגון קצר של גזר מוציא ממנו מתיקות ועושר טעמים שלא נמצא בגרסתו הטרייה. הרטבים האסיאתיים מעצימים ומעמיקים את הטעמים למתכון המלא
גאדו-גאדו - סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
גאדו-גאדו - סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גאדו-גאדו – סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים

7 דירוגים
פירוש המילה "גאדו" היא לערבב ואכן כשהסלט הזה מוגש הוא ערבוביה של ירקות טריים, מבושלים, ביצים קשות וטופו למתכון המלא
באן מי עם ממרח כבד עוף, כבד עוף צרוב וסלט ירקות וייטנאמי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
באן מי עם ממרח כבד עוף, כבד עוף צרוב וסלט ירקות וייטנאמי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

כריך באן מי עם כבד עוף וסלט ירקות וייטנאמי

1 דירוגים
באגט בפאטה כבד עוף זריז, כבדי עוף צלויים במחבת וסלט שורשים רענן, כשעיקר העבודה הוא חיתוך הירקות למתכון המלא
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים

2 דירוגים
הסלט הווייטנאמי הזה ממחיש הן את הדמיון אל המטבח התאילנדי, המתבטא בחומרי הגלם, והן את ההבדלים בשילובים ובתיבול למתכון המלא
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל

אחת המנות הזכורות לי ביותר מעונת הפסטיבלים ביפן היא של תירס צלוי בגריל עם רוטב סויה ארומטי מקורמל למתכון המלא
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
אספרגוס צלוי ברוטב טחינה - מיסו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

אספרגוס צלוי ברוטב טחינה-מיסו

2 דירוגים
כדי לשמור על הטעם העדין של האספרגוס הטיפול בו מינימלי. הרוטב העשיר שמתלווה אליו מוסיף לו מתיקות־חמיצות עדינה למתכון המלא
ריי שאבו דאשי- סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
ריי שאבו דאשי- סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

ריי שאבו דאשי – סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו

3 דירוגים
מנת הוט פוט של נתחי בקר שמוגשים נאים ואז נצרבים או נחלטים בשולחן. זוהי הגרסה הצוננת והקיצית של המנה למתכון המלא
יאקי באצ'י- ירקות צלויים בדאשי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
יאקי באצ'י- ירקות צלויים בדאשי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

יאקי ביטאשי – ירקות צלויים בדאשי

3 דירוגים
את היאקי ביטאשי מגישים כמנה ראשונה קרה. את ציר הדאשי שעליו מתבסס הרוטב מכינים מאצות ופטריות שיטאקה למתכון המלא
סלט עשבים וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
סלט עשבים וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

סלט עשבים וייטנאמי

2 דירוגים
סלט עשיר בשפע עשבי תיבול לצד רוטב טבילה ממכר ושימושי - בוייטנאם מגישים אותו עם אגרול, ספרינג רול וירקות טריים למתכון המלא
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סלט אטריות קרות, עוף ועשבים – יאם וואן סן גאי

סלט ברוטב רוטב חמוץ-מתוק-חריף. את העוף קוצצים ידנית זמן ארוך עד שמתקבל מרקם רך שמתאים לאטריות הנגיסות למתכון המלא
סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית

2 דירוגים
הדג שורה במרינדה מתוקה, שבהמשך זוכה לכמה חיזוקים והופכת לרוטב שמערסל את אטריות השעועית הדקיקות ואת שפע הירוקים למתכון המלא
סלט מלון אסיאתי עם אטריות אורז, קשיו ונענע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט מלון אסיאתי עם אטריות אורז, קשיו ונענע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט מלון אסיאתי עם אטריות אורז, קשיו ונענע

וריאציה מתקתקה וכיפית לסלט מלפפונים אסיאתי. כאן הוספנו גם אטריות, כדי שהמנה תהיה יותר משביעה למתכון המלא
בודהא בריאות של צפרה. עריכה: ‬אורלי‭ ‬פלאי‭-‬ברונשטיין‭ | ‬צילום: שרית גופן‬‬‬
בודהא בריאות של צפרה. עריכה: ‬אורלי‭ ‬פלאי‭-‬ברונשטיין‭ | ‬צילום: שרית גופן‬‬‬

בודהא בריאות של צפרה

4 דירוגים
זהו אחד הסלטים הכי מדוברים והכי מבוקשים גם מחוץ לז'אנר האסיאתי. השילוב בין המרקמים לטעמים יוצר מנה סופר רעננה למתכון המלא