מלך הקיץ

אבטיח

משקאות צוננים, בתוך סלטים ואפילו על הגריל - רעיונות למנות עם אבטיח
יוני 2019

הדבר הכי קל לעשות עם אבטיח זה כמובן לפרוס אותו ולהגיש קר, רצוי ליד גבינה בולגרית שתעניק קונטרה לטעם. אבל אם תתנו לו צ'אנס תוכלו לגלות שהוא משתלב נפלא במרקי קיץ כמו גספצ'ו, בסורבה צונן ותה קר, משתלב נהדר בסלט, וטעים אפילו על הגריל. הגיע הזמן לפתוח את הראש ולהתחיל להשתעשע עם הפרי האדום של הקיץ.

קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג

אין כנראה בית בישראל שאין בו אבטיח בקיץ. כולנו נהנים מהחלק האדום אבל בתרבויות מסוימות החלק הלבן והקליפה נחשקים לא פחות למתכון המלא
מוס גבינה עם דובדבנים ומדלן שמן זית של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
מוס גבינה עם דובדבנים ומדלן שמן זית של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

מוס גבינה עם דובדבנים ופיננסייר שמן זית

2 דירוגים
קינוח קל להכנה, צבעוני ומרשים. עוגות הפיננסייר הקטנות מצוינות גם עם קפה בלי כל התוספות למתכון המלא
סלט אבטיח עם פלפלי שושקה קלויים, שקדים ירוקים כבושים וגבינת כבשים של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
סלט אבטיח עם פלפלי שושקה קלויים, שקדים ירוקים כבושים וגבינת כבשים של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

סלט אבטיח עם גבינת צאן ופלפלים חריפים

1 דירוגים
במקום סתם אבטיח עם בולגרית, שף עמוס שיאון מכין סלט מתוק-חריף-מלוח עם פלפלי שושקה קלויים למתכון המלא
סשימי לוקוס עם גספצ'ו אבטיח וגבינה בולגרית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
סשימי לוקוס עם גספצ'ו אבטיח וגבינה בולגרית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

סשימי לוקוס עם גספצ’ו אבטיח וגבינה בולגרית

4 דירוגים
לוקוס הוא הבחירה המיטבית למנה הזו, שהדגש בה הוא על חומרי גלם מעולים, אבל כל דג לבן טרי אחר יעשה את העבודה למתכון המלא