המלכה בלבן

מה מכינים עם לאבנה?

בכריכים, במאפים ואפילו בעוגה - כל סודות הלאבנה
יולי 2019

את גבינה הלאבנה אפשר להכין בקלות בבית וגם לשלב באינספור מאכלים. היא מתאימה לא רק כממרח על גבי פרוסת לחם אלא גם בסלטים, מאפים ומככבת אפילו בקינוחים בזכות החמצמצות העדינה שלה והמרקם העשיר.

ברוסקטת חצילים קלויים, לאבנה עיזים וצ'ימיצ'ורי

שילוב קלאסי של לאבנה וחציל קלוי הופך למנת פתיחה מקומית קלילה ברוח איטלקית. תוספת צ'ימיצ'ורי מעניקה למנה רעננות למתכון המלא
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה

טבולה ענבים קפואים היא סלט עונתי מפתיע: הענבים מתפוצצים בכל ביס ומייצרים קשת טעמים עזים למתכון המלא
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

סלט מלפפונים, פאקוסים וחרושים

אפשר להכין את הסלט עם חיטה ולאבנה ביתית מעושנת, להשתמש בלאבנה רגילה וחיטה מעושנת (פריקה) או לוותר על הלאבנה והדגנים לגמרי. למתכון המלא
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

סוכריות פסטה במילוי לאבנה ברוטב חמאת זעתר

אצל הערבים נהוג לאכול לאבנה וזעתר כל בוקר. אני חיברתי את המנה למטבח האיטלקי וגיליתי שלבנה ופסטה משתלבות נהדר למתכון המלא
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

עלי גפן ממולאים לאבנה – דואלי בלאבנה

3 דירוגים
עלי גפן (דואלי בערבית) במלית קרה. חשוב להקפיד לבשל ולרכך את העלים לפני המילוי מכיוון שהם לא עוברים בישול בהמשך למתכון המלא
פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה

4 דירוגים
אף שפרחי הקישואים מזוהים עם המטבח האיטלקי, גם במטבח הערבי אפשר למצוא גרסה שלהם ממולאים באורז ומבושלים ברוטב למתכון המלא
ליאלי ביירות עם קרם שנטילי לאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ליאלי ביירות עם קרם שנטילי לאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

ליאלי ביירות עם קצפת לאבנה

אומרים שהלילות בביירות עמוסים חטאים מתוקים כמו הקינוח הזה. זהו קינוח קר המורכב משכבת דייסת סולת ומעליה קצפת למתכון המלא
עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה

4 דירוגים
השכבות האווריריות והרכות של העוגה מורכבות מטורט עדין על בסיס יוגורט והקרם עשוי מתערובת של לאבנה וחמאה למתכון המלא
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה

2 דירוגים
המנה הזאת נולדה מהצורך להרכיב סלט עשיר שאינו מבוסס רק על עלים. לא חייבים לשלב את כל העלים - השתמשו במה שמצאתם למתכון המלא
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם משוואיה חריפה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פטאייר תרד ולאבנה כבשים עם מאשוויה חריפה

4 דירוגים
הפטאייר הוא מאפה ממולא מהמטבח הערבי. בבסיסו עומד בצק שמרים שבמתכון הזה שודרג מעט בכדי להעניק לו אווריריות למתכון המלא