עוגת שוקולד לפסח

שוקולד הוא חומר גלם קסום: הוא מסמיך ומייצב עוגות מוס והופך כל עוגה בחושה לפאדג' עסיסי. כשיש שוקולד במזווה – אין שום בעיה להכין עוגת שוקולד לפסח ללא תחליפים ומחומרים שתמיד יש בבית

עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת שוקוזים

האגוזים הטחונים מחליפים את הקמח בייצוב העוגה. שומרים חלק מתערובת השוקולד לציפוי העוגה כולה (בדיוק כפי שהיו עושות האמהות שלנו בסבנטיז) למתכון המלא
עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה

11 דירוגים
למרות המוניטין הדחוס ודל הטעם שקיבלו קינוחי הפסח העוגה הזאת אוורירית ועשירה בטעמי אגוזים, קפה, ברנדי ושוקולד למתכון המלא
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

בראוניז ריבת חלב וגבינה

3 דירוגים
בראוניז נטולי קמח יכולים להפוך לפירוריים, אבל בזכות ריבת חלב וגבינת שמנת הם שומרים על מרקם עסיסי וגם נראים משגע למתכון המלא
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים

3 דירוגים
לא תחליף, לא בערך ולא על יד. העוגה הזו היא הדבר האמיתי! השקיעו בדובדבנים משומרים איכותיים למתכון המלא
מרקיז שוקולד עם שטרויזל אגוזי לוז ובננה ברולה של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק
מרקיז שוקולד עם שטרויזל אגוזי לוז ובננה ברולה של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

מרקיז שוקולד עם שטרויזל אגוזי לוז ובננה ברולה

2 דירוגים
הקינוח הצרפתי הקלאסי בגרסה משודרגת עם אגוזי לוז ובננות צלויות. אם משמיטים את השטרויזל אפשר גם להגיש בפסח! למתכון המלא
בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY
בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY

בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים

בראוניז פאדג'יים ומעולים ללא קמח. אפשר לשדך כל תוספת במקום חמאת בוטנים; קוקוס, שוקולד צ'יפס או ריבת חלב למתכון המלא
רולדת שוקולד עם גנאש שוקולד פרלינה של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
רולדת שוקולד עם גנאש שוקולד פרלינה של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

רולדת שוקולד עם גנאש שוקולד פרלינה

2 דירוגים
רולדה כשרה לפסח על בסיס ביצים, קורנפלור ואבקת קקאו, שאפשר למלא בכל מה שרוצים למתכון המלא
עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי

2 דירוגים
שעועית האזוקי מעניקה מרקם קרמי וסמיך לעוגה בלי להשאיר שום טעם של שעועית ומייצרת עוגת שוקולד נימוחה וטעימה למתכון המלא
עוגת שוקולד ללא קמח עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים מקורמלים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוגת שוקולד ללא קמח עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים מקורמלים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

עוגת שוקולד ללא קמח עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים מקורמלים

3 דירוגים
מה שמיוחד בדובדבני אמרנה הוא הטעם השקדי-מרציפני. כשהוא מתחבר לשוקולד נוצר טעם מורכב ומעניין למתכון המלא
עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה

2 דירוגים
מליחות עדינה עושה פלאים לקינוחים, בעיקר אלה המבוססים על שוקולד. הנה גרסה מרגשת לעוגת השוקולד האגדית "נמסיס" למתכון המלא
עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן
עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן

עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה

הטורטה קפרזה היא עוגת שוקולד איטלקית ללא קמח שהופכת כאן לעוגת שכבות מצופה בגנאש, שמחביאה לב מרציפן ודובדבנים למתכון המלא