לבחוש בסגנון איטלקי

ריזוטו

מנת האורז האיטלקית תמיד מכבבת, רק אל תשכחו להשקיע בפרמזן איכותי
נובמבר 2019

רבים חוששים מהכנת מנת האורז האיטלקית המפורסמת וממש לא בצדק. לרוב מדובר במתכונים פשוטים יחסית שמתגמלים בעומק טעמים רב. עבור מי שבכל זאת חושש מערבוב ממושך ליד הכיריים – שילבנו גם מתכוני ריזוטו פטנט.

רק אל תשכחו להשקיע באורז ארבוריו או קרנרולי עגול, המתאים ביותר להכנת ריזוטו, וכמובן, להשתמש בפרמזן איכותי.

ריזוטו ירוק עם תרד טורקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
ריזוטו ירוק עם תרד טורקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

ריזוטו ירוק עם תרד טורקי

4 דירוגים
ריזוטו ירוק שנותן כבוד לתרד הערבי, הבדלי המרקמים השונים יוצרים מנה שמתעצמת מביס לביס ויוצרת חוויה חדשה למתכון המלא
ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק

1 דירוגים
אצבעות ריזוטו פריכות ומטוגנות, שמזכירות במעט ארנצ'יני, רק שכאן האצבעות מתובלות במיץ סלק, הצובע אותן בסגול עז למתכון המלא
ירקות ממולאים בריזוטו בקרם פלפלים של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
ירקות ממולאים בריזוטו בקרם פלפלים של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

ירקות ממולאים בריזוטו בקרם פלפלים

3 דירוגים
אם לסבתא היו פלפלים היא הייתה ממלאת אותם בריזוטו ירקות קלויים. השף סהר רפאל מוסיף לפלפלים של סבתו טאץ' עכשווי למתכון המלא

ריזוטו פתיתים עם ציר בשר

לפני ההגשה מערבבים את הפתיתים עם כוס מציר בשר בסיר על אש קטנה. בסיר נוסף מחממים את הבשר והירקות עם שאר הציר למתכון המלא
גריזוטו תבשיל גריסים ופטריות של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
גריזוטו תבשיל גריסים ופטריות של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

גריזוטו, תבשיל גריסים ופטריות

2 דירוגים
גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול למתכון המלא
ריזוטו מילנזה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
ריזוטו מילנזה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

ריזוטו מילאנזה

2 דירוגים
ריזוטו טוב דורש דיוק, מינון נכון וסבלנות. כאן מובא מתכון לריזוטו בסגנון מילאנו עם ירקות, יין ותבלינים למתכון המלא
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו קלילות ורעננות. את השמנת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם למתכון המלא