מתכון

עלי גפן וכרוב ממולאים

דצמבר 2018
2 דירוגים
עלי גפן וכרוב ממולאים של אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
עלי גפן וכרוב ממולאים של אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

עלי הגפן הממולאים, שנקראים גם יפרח, הם קלאסיקה בלקנית אהובה. אוראל קמחי ממלא עלי גפן וגם כרוב במלית אורז עשירה

יפרח – עלי הגפן הממולאים – הם מאכל שנפוץ בבלקן. סבתא שלי נוהגת לקטוף את עלי הגפן בתחילת הקיץ, לחלוט אותם ולהקפיאם, כך שאפשר להשתמש בהם כל השנה. אני נוהג לקחת ממנה חבילות של עלים, למלא אותם במלית אורז ולבשל אותם כמו קונפי – כך טעם העלים יוצא מודגש יותר.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בעזרת סכין קטנה מוציאים את הליבה של הכרוב מבלי לפגוע בצורתו העגולה. מבשלים אותו בסיר עם מים רותחים 5־6 דקות ומעבירים למי קרח. מוציאים ומצננים. כשהכרוב מתקרר מקלפים בעדינות את העלים שלו. 

מכינים את המלית

2

מערבבים בקערה אורז, עגבנייה, בצל, נענע ופטרוזיליה. מוסיפים 4 שיני שום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. Ž

ממלאים את העלים

3

מסדרים את עלי הכרוב ועלי הגפן על משטח עבודה כשצדם החלק והיפה פונה כלפי מטה. ממלאים כל עלה במעט מהמלית, מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לסיגר. מקפידים לא לדחוס מדי את העלה כי האורז מתנפח בזמן הבישול. אם קשה מעט לגלגל את עלי הכרוב חותכים את החלק שמקשה עלינו בסכין.

4

מרצפים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. מסדרים מעל את הממולאים.

5

בסיר נפרד מחממים מעט שמן זית ומטגנים כרשה, שיני השום הנותרות ורכז רימונים. מוסיפים לאותו סיר 6 כוסות מים ושמן חמניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצקים מעט מהנוזלים על הממולאים, מניחים נייר אפייה על הממולאים ומניחים מעל צלחת הפוכה שתמנע מהם לצוף. יוצקים את יתרת הנוזלים עד ל־2 אצבעות מעל הממולאים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כחצי שעה נוספת.