הכן גופך לחורף

חיזוק הגוף

מרקים, תבשילים, דייסות ומנות שיחזקו את הגוף בימים הקרירים
אוקטובר 2019

בחורף מתחשק אוכל מנחם, ולעתים גם מרפא. חוץ ממרק עוף יש עוד לא מעט תבשילים ומנות שיכולים לחזק את המערכת החיסונית ולעזור לחיזוק הגוף.

מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון

4 דירוגים
זה סוג של מרק איכרים - ירקות חתוכים גס שוחים בציר הצלול של עצמם. טעמו בסיסי, חורפי ומאוד כפרי למתכון המלא
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס

3 דירוגים
בתקופת הפסחא הנוצרים נמנעים מאכילת בשר. המנהג הוליד אוצר מנות טבעוניות עם שפע ירקות וקטניות - זו אחת הבולטות למתכון המלא
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עדשים ירוקות ביין לבן עם ירקות שורש

1 דירוגים
התבשיל הסמיך והירקות המתקתקים יוצרים שילוב מרקמים מרתק, אבל כל אחד מהם יעבוד גם בנפרד למתכון המלא
דייסת אורז עם קצפת וסירופ תפוזים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
דייסת אורז עם קצפת וסירופ תפוזים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

דייסת אורז עם קצפת וסירופ תפוזים

10 דירוגים
קליפות תפוזים מסוכרות וסירופ תפוזים צובעים אותה בכתום ומעניקים לה טעם הדרי רענן למתכון המלא
קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות יבשים

8 דירוגים
עם אורז, קינואה או קוסקוס: תוספת צמחונית, עשירה בירקות וקטניות, שיכולה לככב בשולחן השבת או החג למתכון המלא
אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

לקחתי את התבשיל לכיוון האסיאתי עם רוטב מיסו-טחינה סמיך, מלא בטעמי אוממי, והוספתי המון ירקות צלויים וקינואה למתכון המלא
אורז עם דוחן, טפיוקה, אגוזי ברזיל, גרעיני דלעת ומשמשים מיובשים. צילום: דניאל לילה | סיגנון: רותם ניר
אורז עם דוחן, טפיוקה, אגוזי ברזיל, גרעיני דלעת ומשמשים מיובשים. צילום: דניאל לילה | סיגנון: רותם ניר

אורז עם דוחן, טפיוקה, אגוזי ברזיל ומשמשים

1 דירוגים
דרך אלגנטית להכניס קצת בריאות לתבשיל אורז. אמצו את המנהג והוסיפו כל גרגר, דגן, אגוז או פרי יבש שמתחשק למתכון המלא
סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סלמון מאודה עם בוק צ’וי, פטריות שימאג’י ובצל ירוק

3 דירוגים
בשרו כתום-ורוד, מרקמו דשן ובשרני ואשר לטעמו – זה כבר תלוי בכם למתכון המלא
קיצ’רי ירקות וקשיו עם בסמטי מלא . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קיצ’רי ירקות וקשיו עם בסמטי מלא . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

קיצ’רי ירקות וקשיו עם אורז מלא ואטריות אורז דקיקות

מרגע שפיצחתם את הקוד אין גבול למה שאורז מלא יכול לעשות: קיצ’רי ירקות וקשיו עם בסמטי מלא ואטריות אורז דקיקות למתכון המלא