לבחוש בקלחת

מתכונים לתבשילי קדירה מהבילים

ויש גם טיפים שיבטיחו תוצאה מושלמת
קדרה של מסעדת רוטנברג. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: דיאנה לינדר
פברואר 2019

טיפים לתבשילי קדרה מושלמים: יש לאטום היטב את הקדרה לפני הבישול. שף יזהר סהר ממליץ להניח נייר אפייה על פני הכלי ואחר כך לסגור עליו את המכסה ולהדק את קצות הנייר לסיר. אפשר גם להצמיד נייר אפייה לתכולת הסיר עצמה ולהדק אותו בדופנות, ואחר כך לסגור את הסיר. אפשר לאטום את התבשיל גם בעזרת עיגול בצק פשוט בקוטר הכלי (כפי שנהוג בחמין). מטרת האיטום היא להבטיח כי מקסימום מהנוזלים יישארו בתבשיל, כך שייצא תבשיל עסיסי ולא יבש. איך יודעים שהקדרה מוכנה? בודקים את התבשיל. אם מדובר בתבשיל בשרי צריך לראות שהבשר מתפרק ולא מתנגד למזלג. אם מדובר בקדרות ירקות, יש לראות שהירקות רכים וספוגי טעמים. אפשר לשחק עם המרכיבים במתכוני הקדרה לפי הקיים בבית או בשוק ולפי העונה. אפשר להחליף גם את נתחי הבשר בנתחים אחרים המתאימים לבישול ארוך (כתף או שריר). אם אין לכם כלי קדרה מחמר תוכלו להשתמש בכל סיר או כלי סגור המתאים לתנור. גם פויקה יתאים.

  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת כרוב סגול טבעונית

1 דירוגים
הבירה מלאת הטעמים מתבלת את הכרוב, שמתבשל בנוזלים של עצמו וסופג את טעמיה. לבסוף מתקבל כרוב רך מאוד ומלא טעם למתכון המלא
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה

4 דירוגים
השילוב בין כרוב לבירה מעניק עושר של טעמים לקדרה, ונתח האגוז אינו שומני יחסית ועדיין מתאים לבישול ארוך למתכון המלא
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת שוקי ברווז עם תפוזים

2 דירוגים
תפוזים וברווז הם חיבור ידוע. כאן התפוזים המותססים נותנים גוון אחר, עשיר ומיוחד, אך אפשר להשתמש גם בטריים למתכון המלא
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום

2 דירוגים
גרסה קצת שונה לביף בורגיניון - תבשיל ארוך של בקר ויין אדום עם תוספות ירקות שורש עונתיים ותבלינים ארומטיים למתכון המלא
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים

4 דירוגים
אפשר להשתמש בתפוזים סיניים טריים, אך מומלץ מאוד להשתמש בכבושים אשר מוסיפים מתיקות מיוחדת למתכון המלא