טיפים לתבשילי קדרה מושלמים:
יש לאטום היטב את הקדרה לפני הבישול. שף יזהר סהר ממליץ להניח נייר אפייה על פני הכלי ואחר כך לסגור עליו את המכסה ולהדק את קצות הנייר לסיר. אפשר גם להצמיד נייר אפייה לתכולת הסיר עצמה ולהדק אותו בדופנות, ואחר כך לסגור את הסיר. אפשר לאטום את התבשיל גם בעזרת עיגול בצק פשוט בקוטר הכלי (כפי שנהוג בחמין). מטרת האיטום היא להבטיח כי מקסימום מהנוזלים יישארו בתבשיל, כך שייצא תבשיל עסיסי ולא יבש.
איך יודעים שהקדרה מוכנה? בודקים את התבשיל. אם מדובר בתבשיל בשרי צריך לראות שהבשר מתפרק ולא מתנגד למזלג. אם מדובר בקדרות ירקות, יש לראות שהירקות רכים וספוגי טעמים.
אפשר לשחק עם המרכיבים במתכוני הקדרה לפי הקיים בבית או בשוק ולפי העונה. אפשר להחליף גם את נתחי הבשר בנתחים אחרים המתאימים לבישול ארוך (כתף או שריר).
אם אין לכם כלי קדרה מחמר תוכלו להשתמש בכל סיר או כלי סגור המתאים לתנור. גם פויקה יתאים.