פוטטו פוטאטו

סלט תפוחי אדמה

מסלטים פשוטים ועד סלטי שף - כל הדרכים לערבב תפוח אדמה בקערה
אוקטובר 2019

תפוחי האדמה הם חלק בלתי נפרד מסלטים רבים, במטבחים כמו הרומני, הרוסי, האיטלקי או הצרפתי. אפשר לשדך אותם לדגים משומרים או טריים, לירק, ולשפע תבלינים. כל הדרכים להכין סלט תפוחי אדמה מופלא.

סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום

2 דירוגים
הכוסברה היא לא רק חלק מן הסלט, אלא משתלבת גם ברוטב ובשני המקרים מחמיאה מאוד לטעמם של תפוחי האדמה למתכון המלא
אנדיב צלוי עם סרדינים כבושים וביצים מטוגנות של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אנדיב צלוי עם סרדינים כבושים וביצים מטוגנות של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אנדיב צלוי עם סרדינים כבושים וביצים מטוגנות

ראשי אנדיב צלויים, ביצים מצופות בבלילה ומטוגנות כמו שניצל, סרדינים בכבישה ביתית - כל מרכיב הוא כוכב בפני עצמו למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה, בצלים סגולים וחזה אווז מעושן על הגריל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
סלט תפוחי אדמה, בצלים סגולים וחזה אווז מעושן על הגריל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

סלט תפוחי אדמה, בצל סגול וחזה אווז מעושן על הגריל

2 דירוגים
סלט תפוחי אדמה הוא אזרח של כבוד במטבח המזרח אירופאי והוא מושלם כתוספת לבשר על האש למתכון המלא
אסקבש אנשובי ועגבנייה כבושה של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אסקבש אנשובי ועגבנייה כבושה של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אסקבש אנשובי ועגבנייה כבושה

3 דירוגים
השילוב בין החמיצות והמתיקות העדינה של העגבניות הכבושות ובין המליחות הטבעית של האנשובי יוצר איזון טעמים מושלם למתכון המלא
  • סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק

2 דירוגים
אין כמעט אדם שיגיד לא לסלט תפוחי אדמה טוב - כולם אוהבים תפוחי אדמה, בטח כשהם עטופים במיונז למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה סיציליאני של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
סלט תפוחי אדמה סיציליאני של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

סלט תפוחי אדמה סיציליאני

2 דירוגים
בסיציליה נהוג להכין את הסלט בקיץ והוא ארוחה מהירה וקלה. תפוחי אדמה הם רכיב קבוע, לגבי יתר הרכיבים מגלים גמישות למתכון המלא
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

סלט תפו”א “ראטה” עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית

1 דירוגים
אני אוהב להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה, שהם קטנים יחסית, מוצקים ועם טעם חמאתי מאוד. אפשר להשתמש גם בקטנים רגילים למתכון המלא
ניסואז טונה אדומה, תפוח אדמה סגול ובריק ממולא בביצה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
ניסואז טונה אדומה, תפוח אדמה סגול ובריק ממולא בביצה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

ניסואז טונה אדומה, תפוח אדמה סגול ובריק עם ביצה

סלט ניסואז הוא כר פורה ליצירתיות כיוון שהוא פתוח לפרשנות. בניס למשל, שם הומצא הסלט, לא מוסיפים תפוחי אדמה למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה עם כרישה חלוטה וויניגרט חרדל דיז’ון. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה עם כרישה חלוטה וויניגרט חרדל דיז’ון. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט תפוחי אדמה עם כרישה חלוטה וויניגרט חרדל דיז’ון

1 דירוגים
הסוד טמון בערבוב תפוחי האדמה עם הרוטב הקר מיד כשהם יוצאים ממי הבישול - כך הרוטב עוטף אותם טוב יותר למתכון המלא