לבחוש בקלחת

מתכונים לתבשילי קדירה מהבילים

ויש גם טיפים שיבטיחו תוצאה מושלמת
קדרה של מסעדת רוטנברג. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרה של מסעדת רוטנברג. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: דיאנה לינדר
פברואר 2019

טיפים לתבשילי קדרה מושלמים:
יש לאטום היטב את הקדרה לפני הבישול. שף יזהר סהר ממליץ להניח נייר אפייה על פני הכלי ואחר כך לסגור עליו את המכסה ולהדק את קצות הנייר לסיר. אפשר גם להצמיד נייר אפייה לתכולת הסיר עצמה ולהדק אותו בדופנות, ואחר כך לסגור את הסיר. אפשר לאטום את התבשיל גם בעזרת עיגול בצק פשוט בקוטר הכלי (כפי שנהוג בחמין). מטרת האיטום היא להבטיח כי מקסימום מהנוזלים יישארו בתבשיל, כך שייצא תבשיל עסיסי ולא יבש.

איך יודעים שהקדרה מוכנה? בודקים את התבשיל. אם מדובר בתבשיל בשרי צריך לראות שהבשר מתפרק ולא מתנגד למזלג. אם מדובר בקדרות ירקות, יש לראות שהירקות רכים וספוגי טעמים.

אפשר לשחק עם המרכיבים במתכוני הקדרה לפי הקיים בבית או בשוק ולפי העונה. אפשר להחליף גם את נתחי הבשר בנתחים אחרים המתאימים לבישול ארוך (כתף או שריר).

אם אין לכם כלי קדרה מחמר תוכלו להשתמש בכל סיר או כלי סגור המתאים לתנור. גם פויקה יתאים.

צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

צלי פולקה וארטישוק ירושלמי

הפולקה הוא נתח פחות מוכר אבל מעולה לצלייה ארוכה. כאן הוא נצלה ארוכות עם ארטישוק ירושלמי ויין אדום והופך לרך ועסיסי למתכון המלא
קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי

6 דירוגים
תבשיל קדרה שבו יש לגריסי פנינה יש את כל הזמן שבעולם להתרכך ולספוג טעמים הוא הזדמנות טובה להתאהב בטעמם למתכון המלא
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים

1 דירוגים
תבשיל בהשראת התבית העיראקי — עם הרבה אורז, חלקי פנים ותיבול שמזכיר מאוד את הבהראט בזכות הקינמון, הכמון והמשיה למתכון המלא
קדרת מולים בכרוב ובירה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת מולים בכרוב ובירה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קדרת מולים בכרוב ובירה

הכרוב אוהב מתיקות של דבש וגם טעמים מעושנים של יין ובירה, ולכן שידכנו אותו לקדרת מולים עם בירה דבשית למתכון המלא
אוסובוקו טלה על פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
אוסובוקו טלה על פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

אוסובוקו טלה על פיתה זעתר

4 דירוגים
את הטלה אני מגיש עם תוספות שונות למרכז השולחן וכל אחד יכול לבנות לו את הביס כמו שהוא אוהב למתכון המלא
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

אוסובוקו עם בהרט, ירקות שורש ויין לבן

2 דירוגים
השידוך של בהרט ליין לבן מוסיף לטעמי התבלינים עוד גוון חמצמץ והרוטב הסמיך והעשיר שמתקבל הוא מעדן בפני עצמו למתכון המלא
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום

3 דירוגים
מה שנחמד במנה הזו הוא שאפשר להכין את כולה מראש, לשמור במקרר ורק לחמם בתוך הרוטב לפני ההגשה למתכון המלא
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת כרוב סגול טבעונית

2 דירוגים
הבירה מלאת הטעמים מתבלת את הכרוב, שמתבשל בנוזלים של עצמו וסופג את טעמיה. לבסוף מתקבל כרוב רך מאוד ומלא טעם למתכון המלא
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה

4 דירוגים
השילוב בין כרוב לבירה מעניק עושר של טעמים לקדרה, ונתח האגוז אינו שומני יחסית ועדיין מתאים לבישול ארוך למתכון המלא
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת שוקי ברווז עם תפוזים

2 דירוגים
תפוזים וברווז הם חיבור ידוע. כאן התפוזים המותססים נותנים גוון אחר, עשיר ומיוחד, אך אפשר להשתמש גם בטריים למתכון המלא
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום

4 דירוגים
גרסה קצת שונה לביף בורגיניון - תבשיל ארוך של בקר ויין אדום עם תוספות ירקות שורש עונתיים ותבלינים ארומטיים למתכון המלא
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים

4 דירוגים
אפשר להשתמש בתפוזים סיניים טריים, אך מומלץ מאוד להשתמש בכבושים אשר מוסיפים מתיקות מיוחדת למתכון המלא