בורא פרי הגפן

עלי גפן

לא רק ממולאים - בסלט, בפסטו או בקינוחים, עלי גפן הם המרענן המושלם לימים הלוהטים
יוני 2019

עלי הגפן, בניגוד לתדמית שלהם, קלים לתפעול. קונים כמות גדולה של עלים טריים, מקפידי לבחור עלים חלקים, דקים וצבע ירוק בהיר. ניתן לשמור אותם בהקפאה ולשלוף 5-10 דקות לפני שמתחילים – אין צורך בהפשרה ממושכת. לפני שמתחילים לבשל אתם מומלץ לחלוט במים רותחים כדקה או למזוג מעל מים רותחים ולהשהות כ-2-3 דקות, לסנן ולייבש.

המדריך לעלי גפן

  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר

טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים

השידוך בין ענבים לעלי גפן טריים וחמצמצים הוא מופלא. כאן הפכתי אותו למנה ראשונה קלילה ומלאה בטעמים ים תיכוניים למתכון המלא
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים

2 דירוגים
מאפה מרשים שכולל ענבים (אפויים, טריים וכבושים), גבינת עיזים עשירה, בשר חצילים קלויים, פריקי ופסטו עשבים למתכון המלא
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

עלי גפן ממולאים לאבנה

3 דירוגים
עלי גפן (דואלי בערבית) במלית קרה. חשוב להקפיד לבשל ולרכך את העלים לפני המילוי מכיוון שהם לא עוברים בישול בהמשך למתכון המלא
בריוש שמן זית, עלי גפן וחלמון של רינת צדוק. צילום: שני בריל
בריוש שמן זית, עלי גפן וחלמון של רינת צדוק. צילום: שני בריל

בריוש שמן זית, עלי גפן וחלמון

1 דירוגים
בצק בריוש בלי חמאה, סלסת עלי גפן ירוקה במקום תרד בשמנת ולצדם והוספתי ממרח אגוזים מתקתק. רק בביצה לא נגעתי למתכון המלא
פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי

2 דירוגים
הפלפלים נצלים על משמשים טריים ונעטפים במתיקות עדינה. הטעמים הדומיננטיים מתמתנים באפייה ומתגבשים למתכון המלא
עוף ממולא באורז בסמטי מלא ועלי גפן צלוי עם עשבים של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
עוף ממולא באורז בסמטי מלא ועלי גפן צלוי עם עשבים של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

עוף צלוי בעשבים ממולא באורז בסמטי מלא ועלי גפן

2 דירוגים
לפני ההכנה עוטפים את העוף במלח ומשהים כשעתיים - המלח שומר על העסיסיות ואוטם את העור ולכן מקצר את זמני צלייה למתכון המלא
עלי גפן במילוי שרימפס של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
עלי גפן במילוי שרימפס של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

עלי גפן ממולאים בשרימפס או דגים

עלי הגפן המסורתיים ממולאים כאן בשרימפס, שמתגברים עסיסיות ותורמים ארומה ימית עדינה. לגרסה כשרה מחליפים בדג ים למתכון המלא
פנצנלה עלי גפן צעירים ובייקון טלה של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פנצנלה עלי גפן צעירים ובייקון טלה של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פנצנלה עלי גפן צעירים ובייקון טלה

1 דירוגים
את עלי הגפן ניתן לקטוף בבוסתן בתחילת הקיץ. אם אין לכם איפה ללקט עלי גפן השתמשו בריג'לה או בכל ירק עלי צעיר אחר למתכון המלא