כללים לברד פודינג מושלם:
משתמשים במה שיש ירקות טריים, קפואים או משומרים, גבינות מכל הסוגים, זיתים ועגבניות מיובשות, טונה ועוד.
איזה לחם? אפשר להשתמש בסוגי לחם שונים באותה תבנית (חלה, שאור, באגט, ג’בטה וכו'). מקפידים שהלחם יהיה יבש. לא צריך להוריד את הקרום.
הבלילה מכינים בלילה על בסיס שמנת/חלב/רוויון/שמנת חמוצה או תערובת ומוסיפים ביצים וגבינות. בדרך כלל היחס הוא 400 גרם לחם על 350 מ”ל נוזלים ו-3 ביצים, אבל ככל שיתר המרכיבים עשירים ושומניים יותר, כך אפשר להפחית בכמות הנוזלים.
התבנית צריכה להיות גבוהה ב-1 ס”מ מהבלילה מכיוון שזו נוטה לבעבע. משמנים את התבנית כדי להקל על הפריסה והחילוץ למנות בעת ההגשה.
מנוחה ומשקולת לספיגה מקסימלית של הנוזלים מומלץ לתת לתערובת לנוח שעה לפני האפייה. הניחו תבנית נוספת או צלחת מעל כמשקולת, כדי לוודא שכל התכולה שקועה היטב בתוך הבלילה.