מנצלים כל פירור

15 מתכונים שיהפכו לחם ישן למעדן

מפרנץ' טוסט עד ברד פודינג - כך הלחם של אתמול הופך למאפה נפלא
ברד פודינג. צילום: Shutterstock
פברואר 2019

כללים לברד פודינג מושלם: משתמשים במה שיש ירקות טריים, קפואים או משומרים, גבינות מכל הסוגים, זיתים ועגבניות מיובשות, טונה ועוד. איזה לחם? אפשר להשתמש בסוגי לחם שונים באותה תבנית (חלה, שאור, באגט, ג’בטה וכו'). מקפידים שהלחם יהיה יבש. לא צריך להוריד את הקרום. הבלילה מכינים בלילה על בסיס שמנת/חלב/רוויון/שמנת חמוצה או תערובת ומוסיפים ביצים וגבינות. בדרך כלל היחס הוא 400 גרם לחם על 350 מ”ל נוזלים ו-3 ביצים, אבל ככל שיתר המרכיבים עשירים ושומניים יותר, כך אפשר להפחית בכמות הנוזלים. התבנית צריכה להיות גבוהה ב-1 ס”מ מהבלילה מכיוון שזו נוטה לבעבע. משמנים את התבנית כדי להקל על הפריסה והחילוץ למנות בעת ההגשה. מנוחה ומשקולת לספיגה מקסימלית של הנוזלים מומלץ לתת לתערובת לנוח שעה לפני האפייה. הניחו תבנית נוספת או צלחת מעל כמשקולת, כדי לוודא שכל התכולה שקועה היטב בתוך הבלילה.

ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז

4 דירוגים
אפשר להחליף את הלחם הפשוט בלחם מעניין ומתקתק יותר, כמו לחם מקמח מלא עם צימוקים או אגוזים למתכון המלא
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג עם רוטב טופי

שף־קונדיטור עמית ליברמן אימץ את שילוב הטעמים והמרקמים למנת הברד פודינג הקלה להכנה והמענגת הזו למתכון המלא
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק

3 דירוגים
הקנודל האיטלקי מגיע מאזור טירול. אלו הן כופתאות לחם המזכירות קצת קניידלך, אך הן מוגשות בתבשיל ולא במרק למתכון המלא
באגט-פודינג עם פטריות, חזה אווז מעושן וגבינת מנצ’גו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
באגט-פודינג עם פטריות, חזה אווז מעושן וגבינת מנצ’גו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

באגט-פודינג עם פטריות, חזה אווז מעושן ומנצ’גו

2 דירוגים
לא רק מתוק: מיכל מוזס מנצל שאריות באגט ומכינה ממנו ברד פודינג מלוח עם פטריות, חזה אווז מעושן וגבינה למתכון המלא