גוונים של כתום

מה מכינים עם משמשים?

מתכונים עם הפרי החמוץ-מתוק שמבשר את בוא הקיץ
יוני 2019

הוא חמוץ ומתוק בו זמנית וטעמיו נשארים איתנים גם בבישול ואפייה. אפשר לשלב אותו לצד בשר ועוף בסלטים, בעוגות  וכל קינוח שרק תעלו על דעתכם. מה מכינים עם הפרי שמבשר את תחילת הקיץ?

גאלט משמשים עם סמיפרדו גוגואים של שף שניר אנג סלע ממסעדת 
גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
גאלט משמשים עם סמיפרדו גוגואים של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

גאלט משמשים עם גלידת גוגואים מהירה

החיבור של משמשים למנה הזו נכון בגלל שהם מעניקים לסמיפרדו טעם מרציפני שמשלים את טעם השקדים של הקרם למתכון המלא
קונכיות פסטה ממולאות בגבינה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
קונכיות פסטה ממולאות בגבינה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

שבועות של נחמה

את חג הקציר חוגגים השנה באווירת פוסט קורנה, רותם ליברזון בונה ארוחת חג עונתית ושמחה שמתרפקת על ימים פשוטים יותר לכתבה המלאה
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סקונס משמש מיובש או שוקולד

לחמניות אנגליות עדינות במתיקות מתונה שאפשר לשלב בהן תוספות מתוקות או חמצמצות למתכון המלא
רולדת שמרים במילוי קרם פיסטוק, משמשים מיובשים ומי ורדים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
רולדת שמרים במילוי קרם פיסטוק, משמשים מיובשים ומי ורדים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

רולדת שמרים במילוי פיסטוק, משמש מיובש ומי ורדים

1 דירוגים
תודות לטכניקות הקיפול המיוחדות גם המעטפת הפריכה של העוגות וגם הפנים שלהן נראים כמו פסיפס מרתק של צבעים ומרקמים למתכון המלא
שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה
שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה

שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים

10 דירוגים
השומן וטעמי הבשר נספגים במלית במהלך הצלייה, אפשר לאכול את הפרוסות חמות או בטמפרטורת החדר, הן ממש ארוחה שלמה למתכון המלא
מוס גבינה עם דובדבנים ומדלן שמן זית של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
מוס גבינה עם דובדבנים ומדלן שמן זית של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

מוס גבינה עם דובדבנים ופיננסייר שמן זית

2 דירוגים
קינוח קל להכנה, צבעוני ומרשים. עוגות הפיננסייר הקטנות מצוינות גם עם קפה בלי כל התוספות למתכון המלא
קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע
קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע

קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו

2 דירוגים
מכינים לפתן משמש מתובל ושומרים במקרר. כשמארחים, מוזגים מהלפתן הצונן לכוסות שמפניה ומכסים בהרבה יין לבן מבעבע למתכון המלא
פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

פלפלים ירוקים חריפים במילוי עלי גפן וגבינת המאירי

2 דירוגים
הפלפלים נצלים על משמשים טריים ונעטפים במתיקות עדינה. הטעמים הדומיננטיים מתמתנים באפייה ומתגבשים למתכון המלא
אוזני המן מבצק שמרים במלית בשר טחון, חמוציות ופיסטוקים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
אוזני המן מבצק שמרים במלית בשר טחון, חמוציות ופיסטוקים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

אוזני המן מלוחות במילוי בשר

1 דירוגים
אוזן המן מלוחה שאפשר להגיש כמנה ראשונה ליד סלט קצוץ מתובל היטב, או כמנה עיקרית - אם מכינים אותה יותר גדולה למתכון המלא
בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

בסבוסה משמשים עם סבלה צנוברים

עוגת סולת קלאסית שבבסיסה סבלה צנוברים פריך. אל הבסבוסה מצטרפים משמשים, שכדאי לנצל בעונה מהר לפני שייגמר למתכון המלא
קונוסים של בצק עלים ממולאים בקרם גבינה, שוקולד לבן ומשמשים. צילום: דניאל לילה
קונוסים של בצק עלים ממולאים בקרם גבינה, שוקולד לבן ומשמשים. צילום: דניאל לילה

קונוסים של בצק עלים ממולאים בקרם גבינה, שוקולד לבן ומשמש

בסיציליה הם מכונים קנולי, ואצלנו לפעמים שופרות. מדובר בבצק פריך ומלית קרם גבינה בניחוח וניל מודגש למתכון המלא