מוקפץ

פקין דאק האוס. צילום: מתוך עמוד הולט של המסעדה
פקין דאק האוס. צילום: מתוך עמוד הולט של המסעדה

הבית הסיני- פקין דאק האוס

מסעדה סינית אותנטית שעושה כבוד למסורת העתיקה של המטבח הסיני העשיר בטעמים וצבעים. בתפריט תוכלו למצוא את המנות האהובות והמוכרות כמו, עוף חמוץ מתוק, מגוון מנות ווק מוקפצות, דים סאם שרימפס בליווי רוטב מתוק-חריף וכמובן מרק התירס הקלאסי והמנחם. ראו מסעדה
“פּוּ-פְּיַה” — רול ירקות מוקפצים ופטריות שחורות של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)
“פּוּ-פְּיַה” — רול ירקות מוקפצים ופטריות שחורות של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)

פּו-פְיַה - רול ירקות מוקפצים ופטריות שחורות

כמו תמיד בשיטת הטיגון-ערבוב גם כאן חשוב לערוך את כל הירקות על השיש לפני שמתחילים לטגן למתכון המלא
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס

את העוף הצלוי הזה מכינים בשיטה דומה להכנת פסטרמה כך שהבשר עסיסי ויציב. המשרה והתיבול נותנים לו טעמים אסייתיים למתכון המלא
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו

פאפאסן - Papasan

מסעדה אסייתית באווירת בר, עם תפריט קוקטיילים רחב ומנות רבות שמיועדות לחלוקה. שף משה בדישי, שמתמחה ביצירת תפריטים פאן אסייתים אהובים, הוסיף פה לקלחת גם את המטבחים הקמבודיים והאינדונזיים ויצר מנות כמו כיסונים אינדונזיים במילוי תפוח אדמה ובשר טחון וסמבל בוטנים לצד הסקציות המחייבות של סושי ונודלס. ראו מסעדה
ריבועי אטריות אורז עם סינטה בקר וברוקולי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
ריבועי אטריות אורז עם סינטה בקר וברוקולי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

אטריות אורז מוקפצות עם סינטה וברוקולי

6 דירוגים
רוטב הצדפות מחמיא מאוד לירקות ירוקים ומעניק לאטריות האורז טעם נפלא למתכון המלא
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock

עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים

6 דירוגים
כמו כל המתכונים הסיניים גם זה מורכב מהרבה שלבים, אבל בסיכום הכללי, אתם עובדים פחות מרבע שעה ומקבלים מנה מפוארת למתכון המלא
פאד סי יו של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
פאד סי יו של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

פאד סי יו

מנה על בסיס אטריות אורז רחבות. מגישים לצד צ'ילי טרי, כבוש או מיובש, חומץ ורוטב דגים וכל סועד מחדד את הטעמים למתכון המלא
המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול

16 דירוגים
אחת ממנות הנודלס האהובות עליי היא המלזית של הג'ירף. באחד מניסויי הבישול שלי ניסיתי לשחזר אותה במטבח הביתי למתכון המלא
ירקות מוקפצים עם פטריות מאי־טאקי וטופושל שף אסף מיזלס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
ירקות מוקפצים עם פטריות מאי־טאקי וטופושל שף אסף מיזלס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

ירקות מוקפצים עם פטריות מאי-טאקי וטופו

1 דירוגים
שף אסף מיזלס מקפה לואיז מזמין אתכם למשחק קולינרי יצירתי עם פטריות ומקפיץ אותן באופן יצירתי למתכון המלא
בודהא בריאות של צפרה. עריכה: ‬אורלי‭ ‬פלאי‭-‬ברונשטיין‭ | ‬צילום: שרית גופן‬‬‬
בודהא בריאות של צפרה. עריכה: ‬אורלי‭ ‬פלאי‭-‬ברונשטיין‭ | ‬צילום: שרית גופן‬‬‬

בודהא בריאות של צפרה

4 דירוגים
זהו אחד הסלטים הכי מדוברים והכי מבוקשים גם מחוץ לז'אנר האסיאתי. השילוב בין המרקמים לטעמים יוצר מנה סופר רעננה למתכון המלא