מה מכינים עם טופו?

סלטים, פשטידות, קציצות ועוד מטעמים עם טופו
מאי 2019

אחרי שקניתם את חבילת הטופו הנכספת הגיע הזמן להבין מה בדיוק עושים אתה. שימו לב שאחרי הפתיחה חבילת הטופו יכולה להחזיק עד שבוע במקרר. עוד מידע על טופו אפשר למצוא כאן. 

ירקות צלויים בקרם טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
ירקות צלויים בקרם טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

הכו בטופו: המדריך של רינת צדוק לטופו ביתי

אחרי שהתאהבנו בטופו, הגיע הזמן למסדד את הקשר: להכין לבד טופו ביתי ולהתנסות בסוגי טופו שונים, כמו טופו חומוס או טופו שומשום לכתבה המלאה
סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים

סלט מרענן ומשביע: לטופו וחציל שרוף מצטרפים גם בצלים ירוקים ולימונים חרוכים, שמוסיפים המון טעמים חמצמצים–חריפים למתכון המלא
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

טופו חומוס

אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שעשיתי כאן למתכון המלא
  • טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • הכנת טופו ביתי במכבש טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    הכנת טופו ביתי במכבש טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

טופו סויה ביתי

טופו ביתי טרי שונה מאוד מטופו קנוי: הוא הרבה יותר עדין והטריות שלו מורגשת בטעם למתכון המלא
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

פרחי זוקיני במילוי טופו

פרחי זוקיני עם מלית טופו רכה שמחליפה את תערובת הגבינות המסורתית למתכון המלא
קריספי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קריספי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

יופי טופו: רינת צדוק יוצאת לקרב על כבודו של הטופו

ממולאים עונתיים, צזיקי מרענן, קציצות שהולכות לככב אצלכם במטבח ושלל עצות, שיעזרו להוציא את המיטב מהטופו. לא לטבעונים בלבד לכתבה המלאה
קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי

הקציצות האלה הן אחד מהמתכונים הכי שימושיים אצלי. הן רכות, אווריריות וסופגות באהבה כל רוטב שמשדכים להן למתכון המלא
קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית

מאזט קטן וחמוד, שבמבט ראשון קצת מזכיר קוביות פטה בשמן זית - אבל כשטועמים אותו מרגישים שמדובר במשהו קצת אחר למתכון המלא
  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר

טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים

השידוך בין ענבים לעלי גפן טריים וחמצמצים הוא מופלא. כאן הפכתי אותו למנה ראשונה קלילה ומלאה בטעמים ים תיכוניים למתכון המלא
טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי
טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי

טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה

1 דירוגים
גם מתכונים טבעוניים יכולים להפיק טעמים עמוקים, בין השאר אם משתמשים למשל באצות ופטריות שמעניקות טעם בשרי ועשיר למתכון המלא
אינארי צמחוני - כיסני טופו ממולאים באורז וירקות של שפית אקיקו בן צבי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק
אינארי צמחוני - כיסני טופו ממולאים באורז וירקות של שפית אקיקו בן צבי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק

אינארי צמחוני: כיסני טופו ממולאים באורז וירקות

שפית אקיקו בין צבי מביאה את יפן לישראל ומגישה מתכון צמחוני לכיסני טופו ממולאים למתכון המלא
אינסייד אאוט טופו שיטאקה במעטפת אבוקדו של שפית אקיקו בן צבי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק
אינסייד אאוט טופו שיטאקה במעטפת אבוקדו של שפית אקיקו בן צבי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק

אינסייד אאוט טופו שיטאקה במעטפת אבוקדו

3 דירוגים
שפית אקיקו בן צבי מגישה מתכון לרול אינסייד אאוט במעטפת אבוקדו. למה לעשות משלוח כשאפשר להכין בבית בחצי שעה? למתכון המלא
סלט יפני עם אטריות אורז, טופו, מלפפונים ואצות ווקאמה של גליה דור. צילום: רמי זרנגר
סלט יפני עם אטריות אורז, טופו, מלפפונים ואצות ווקאמה של גליה דור. צילום: רמי זרנגר

סלט יפני עם אטריות אורז, טופו, מלפפונים ואצות

4 דירוגים
זו וריאציה העושה שימוש באטריות אורז. מתקבל סלט טעים ובריא העשיר בחלבונים, מינרלים, נוגדי חמצון וויטמינים למתכון המלא
ירקות מוקפצים עם פטריות מאי־טאקי וטופושל שף אסף מיזלס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
ירקות מוקפצים עם פטריות מאי־טאקי וטופושל שף אסף מיזלס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

ירקות מוקפצים עם פטריות מאי-טאקי וטופו

1 דירוגים
שף אסף מיזלס מקפה לואיז מזמין אתכם למשחק קולינרי יצירתי עם פטריות ומקפיץ אותן באופן יצירתי למתכון המלא
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות

2 דירוגים
כדי להפוך את המנה לעיקרית חגיגית ומאוזנת, זהר מניחה על האורז פרוסות טופו קריספיות ספוגות ברוטב עשיר למתכון המלא
טופו אן. צילום: איתיאל ציון
טופו אן. צילום: איתיאל ציון

טופו אן

דרך העצמאות 74, בנימינה
ג'ון אמוטני הגיעה לארץ לפני כ־20 שנה והחליטה לגור פה, אחרי שלמדה ביפן הכנת טופו בשיטות מסורתיות. כשהגיעה לישראל היא הקימה את מפעל שיזן טופו ובמקביל חלמה לפתוח מסעדה קטנה. היא שכרה מקום קטן ויצאה לדרך – בהתחלה עם מנה אחת משתנה, וכשהקהל החל להגיע, בדרך פלא וללא כל יחסי ציבור או פרסום, נכתב גם תפריט שכולל מנות נודלס, ירקות בטמפורה, סלטים, מרקים, סושי ו"שניצל", כולן עם טופו טרי בצורות בישול שונות. אפשר לקנות את הטופו הטרי במשקל, ויש גם מיונז טבעוני שג'ון מייצרת בעצמה. ראו מסעדה