לחם חוק

מתכוני פיתה תוצרת בית

נכנסים למטבח, משנסים מתניים ומפנקים את בני הבית בפיתות בעבודת יד
מאי 2019

פיתות על האש, מקמח מלא, במילוי זעתר או על מחבת – מתכונים ביתיים לכיסי הלחם הלאומיים.

יאשקה. צילום: יחצ
יאשקה. צילום: יחצ

יאשקה

דיזנגוף 105, תל אביב
הסניף הראשון של מסעדת יאשקה שהפכה להיות שווארמה מנצחת עם מספר סניפים ברחבי הארץ. התפריט מגוון וכולל בתוכו את מנת השווארמה המסורתית שעשויה מבשר הודו או עגל לצד מנות גריל של מגוון שיפודי בשר, פלאפל וסלטים למי שמעדיף לוותר על הפיתה. ראו מסעדה

מטבל גבינת פטה ויוגורט מוקצף

המטבל הזה הוא אחת מההמצאות המבריקות שמסתובבות ברשת: השילוב בין פטה, ליוגורט ולשמן זית מניב ממרח נפלא ורענן למתכון המלא
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה

טבולה ענבים קפואים היא סלט עונתי מפתיע: הענבים מתפוצצים בכל ביס ומייצרים קשת טעמים עזים למתכון המלא
פיתה-בייגלה מצופה בהמון שומשום של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
פיתה-בייגלה מצופה בהמון שומשום של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

פיתה בייגלה מצופה בהמון שומשום

דור ההמשך של הבייגלה הירושלמי עם שינויים ברידוד, טמפרטורת האפייה ובציפוי. למרקם רך עוטפים במגבת בהוצאה מהתנור למתכון המלא
  • פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר
    פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר
  • פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר
    פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט של נאור וילנר. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר

פיתות מחבת עם יוגורט ומטבל טחינה יוגורט

לטיולי שבת החברים תמיד מביאים סאג' לאפיית פיתות. ניסיתי להחליף את המים שבבצק ביוגורט וגיליתי שמדובר בנשנוש מנצח למתכון המלא
אוסובוקו טלה על פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
אוסובוקו טלה על פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

אוסובוקו טלה על פיתה זעתר

4 דירוגים
את הטלה אני מגיש עם תוספות שונות למרכז השולחן וכל אחד יכול לבנות לו את הביס כמו שהוא אוהב למתכון המלא
מנת סביח בסביח פרישמן. צילום: אנטולי מיכאלו
מנת סביח בסביח פרישמן. צילום: אנטולי מיכאלו

סביח פרישמן - רמת החייל

הברזל 1, תל אביב
הסניף השני של סביח פרישמן הביא לרמת החייל את כל מה שיש בסניף המקורי. פיתות סביח מצוינות, פלפאל ואפילו מנות בצלחת, למי שפחות רוצה פיתה. לוקח קצת זמן לסדר פה את הפיתות, אבל זה לגמרי שווה כשנותנים ביס בפיתה מסודרת למופת. ראו מסעדה
מסבחה עם גרבלעך טלה וסחוג בזיליקום של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
מסבחה עם גרבלעך טלה וסחוג בזיליקום של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

מסבחה עם גרבלעך טלה וסחוג בזיליקום

1 דירוגים
השילוב המפתיע בין חומוס לבזיליקום פשוט עובד. ניחוח הבזיליקום ממלא את החך וממתן את הצריבה של הפלפל החריף והשום למתכון המלא
מנת ההמבורגר המקופל, צילום: מתוך האינסטגרם של אייל שני
מנת ההמבורגר המקופל, צילום: מתוך האינסטגרם של אייל שני

מקופל זה השחור החדש: טעמנו את הבורגר המקופל של אייל שני ויש לנו מסקנות

מנת הדגל של המזנון בניו יורק נחתה בתל אביב. האם הבורגר המקופל של שף אייל שני מצדיק את הבאזז? לכתבה המלאה
פיתה מונטנה. צילום: אפיק גבאי
פיתה מונטנה. צילום: אפיק גבאי

פיתה מונטנה

התערוכה 7, תל אביב
בר שיפודים ובשר של השפים יוסף שיטרית ודוד אלמקיאס ממסעדת "דוד ויוסף" והקצב אודי גינדי ששוכן בלוקיישן של גלידה מונטנה המיתולוגית בנמל תל אביב ומגיש מנות בשר שונות בפיתה, פרנה או בצלחת. ראו מסעדה