בקטנה

מנות קטנות לאירוח

לארוחת נשנושים מפנקת - אספרנו עבורכם שלל מנות שאפשר להקטין
נובמבר 2019

אם אתם מאמינים שדברים טובים מגיעים באריזות קטנות – הגעתם למקום הנכון. רעיונות לאירוח עם מנות קטנות וחינניות בגודל ממזרי: מיני קישים, קובה מוקטן, מיני מרקים, סופגניות ביס, המבורגרים קטנטנים, פרעצלים קטנים ועוד שלל הפתעות ותופינים לאורחים.

מיני אקלר מלוח במילויים שונים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
מיני אקלר מלוח במילויים שונים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

מיני אקלר מלוח במילויים שונים

לחמניות קטנות, קלילות וחמודות, שמכינים מבצק הפחזניות המלוח. הסנדוויץ’ שלכם מעולם לא היה נימוח יותר למתכון המלא
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות

בחוץ אטריות קדאיף, בפנים ביס מוצרלה עם בזיליקום וזיתי קלמטה למתכון המלא
חטיפי פלפלים ממולאים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
חטיפי פלפלים ממולאים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

חטיפי פלפלים ממולאים

פלפלונים מתוקים, קטנים, חמודים וצבעוניים, בדיוק בגודל ובצורה שמתאימים לשמש כלי קיבול למלית וליצור את החטיף המושלם למתכון המלא
עוגיות פרמזן מתובלות עם קרם רוקפור ואגסים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
עוגיות פרמזן מתובלות עם קרם רוקפור ואגסים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

עוגיות פרמזן מתובלות עם קרם רוקפור ואגסים

הפטנט: במקום לקרוץ עוגיות אחת-אחת מכינים גליל, מקפיאים ולפני האפייה פורסים למתכון המלא
קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

קליפות אבטיח ממולאות בטרטר דג

אין כנראה בית בישראל שאין בו אבטיח בקיץ. כולנו נהנים מהחלק האדום אבל בתרבויות מסוימות החלק הלבן והקליפה נחשקים לא פחות למתכון המלא

סשימי דג ים ומטבל יוגורמה עיזים

מגישים למרכז השולחן מגש מרשים של סשימי, מטבל יוגורט רענן ופרוסות בגט וכל סועד מרכיב לעצמו את הביס המושלם למתכון המלא
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית

2 דירוגים
תחתית הארטישוק הופכת לתבנית, שבתוכה נאפות אטריות שעועית שסופגות לתוכן את הארומה והטעם של הירק למתכון המלא
מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי. צילום: אילן נחום
מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי. צילום: אילן נחום

מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי

3 דירוגים
את הלחמניות הגאוניות האלה מכינים ב-5 דקות ללא התפחה או מאמץ מיוחד. אחר כך הופכים אותן לכריכונים וממלאים במה שמתחשק למתכון המלא
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר

2 דירוגים
החצילים התאילנדיים, ארוכים עם פסים ירוקים, דורשים טיגון קצר משל חצילים רגילים, סופחים פחות שמן וטעמם פחות עוקצני למתכון המלא
פטריות מלך היער מוחמצות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פטריות מלך היער מוחמצות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

פטריות מלך היער מוחמצות

3 דירוגים
הפטריות הבשרניות והיפות הן בסיס מעולה למגוון מנות, אבל כשהפטרייה עומדת בפני עצמה אפשר להבחין בטעמיה האדמתיים למתכון המלא
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות

3 דירוגים
מערבבים שמרי בירה עם מים וחומרי טעם ומקבלים גבינה רכה ודשנה שנחמד למלא בה עלי אנדיב למתכון המלא
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

מיני אקלר מלוח בקרם שמנת אבוקדו, ארטישוק ואספרגוס

2 דירוגים
השף ארז תורג'מן במתכון לפינגר פוד חגיגי לכבוד חג השבועות למתכון המלא
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר

מתכון למשמרת: פשטידות ברוקולי נימוחות, קלות ומהירות להכנה. והטעם? נפלא. אפשר להשתמש גם בגבינה רזה יותר למתכון המלא