הפחמימה המנצחת

חלה

ממאפים בסיסיים דרך חלת תפוח בדבש ועד חלות שהן ארוחה שלמה
יוני 2019

אף ארוחת שבת או חג לא שלמה בלי החלה. המאפה העגול והריחני אמנם דורש זמן בהכנתו אבל התוצאה שווה הכל. לפניכם מבחר גרסאות לחלות, חלקן אף משלבות חומרי גל מפתיעים שהופכים אותה מתוספת לכוכבת השולחן.

חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל

3 דירוגים
הבצק של הסבאייה נוח לעבודה וניטרלי בטעמו, ולכן הוא ממש מבקש שיעצבו אותו בכל מיני צורות וימלאו אותו בכל מיני מליות למתכון המלא
חלת בריוש במילוי מרציפן ותפוזים מסוכרים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
חלת בריוש במילוי מרציפן ותפוזים מסוכרים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

חלת בריוש במילוי מרציפן ותפוזים מסוכרים

2 דירוגים
מרציפן ותפוזים הם השילוב האהוב עלי. בניחוח ההדרי, שפוגש את הטעם השקדי של המרציפן, יש משהו שנראה לי מושלם לחלה למתכון המלא
אמפנדה גליסיאנה עם פטריות של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע
אמפנדה גליסיאנה עם פטריות של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג : אוריה גבע

אמפנדה גליסיאנה עם פטריות

2 דירוגים
בגליסיה ממלאים אותה בקלמרי, תמנון, עוף ובעצם כל דבר. כאן מכינים אותה מבצק חלה וכוסמין במילוי פטריות וגרנה פדנו למתכון המלא
חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר
חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר

חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום

2 דירוגים
אני קוראת לה חלה של חורף כי היא מזכירה לי את הגבעות סביב ביתי, המתכסות בחורף בצמחייה ירוקה ובפרחים אדומים למתכון המלא
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג חלה עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר

3 דירוגים
לא חייבים להיות שפים מנוסים כדי להפתיע עם מנה מרשימה ולא שגרתית בארוחת החג למתכון המלא

חלת מנצ׳גו עם קמח קמוט

קמח קמוט הוא קמח מחיטה עתיקה עם טעמים מתוקים המתאימים מאוד לחלה. גבינת המנצ'גו שמשולבת בבצק מעניקה לחלה מרקם עשיר וטעמים מורכבים. למתכון המלא
חלת כדורים בזיגוג סירופ דבש, חלב וג’ינג’ר 
. צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל
חלת כדורים בזיגוג סירופ דבש, חלב וג’ינג’ר . צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל

חלת כדורים בזיגוג סירופ דבש, חלב וג’ינג’ר

מקור המאפה במטבח הערבי. הוא מכונה קָאליאת נַחַל - “כוורת דבורים” - בשל סידור כדורי הבצק בצפיפות כמו בכוורת למתכון המלא
חלת כוסמין. פיתוח וניסוי מתכונים: רינת צדוק ואורן עטיה | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
חלת כוסמין. פיתוח וניסוי מתכונים: רינת צדוק ואורן עטיה | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

חלת כוסמין

קמח הכוסמין לא רק שאינו פוגע בטעם, בצבע ובאווריריות, אלא מוסיף גוון חדש של מתיקות וארומה של אגוזים קלויים למתכון המלא
מקלות חלה עם מרציפן ושוקולד. הכנת מתכונים לצילום: מיכל מנדלסון | צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל
מקלות חלה עם מרציפן ושוקולד. הכנת מתכונים לצילום: מיכל מנדלסון | צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל

מקלות חלה עם מרציפן ושוקולד

הגרסה שלא משאירה מקום לספק: שפע של פצפוצי שוקולד ומעטפת של אגוזי לוז מקורמלים סוחבים את מקלות החלה לכיוון מתוק למתכון המלא