מהודו ועד פו - מרקים אסייתיים

מרקים מהודו, סין, תאילנד ווייטנאם

  • מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו

מרק חצילים קרמי עם ניחוח אסייתי בזכות המיסו למתכון המלא
היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

ראמן קיצי – היאשי צ'וקה

2 דירוגים
מנת ההיאשי צ'וקה היא גרסת הקיץ לראמן. את התוספות והרוטב משנים לפי מה שזמין ואוהבים למתכון המלא
קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא - קארי צהוב עם אננס ודג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא - קארי צהוב עם אננס ודג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

קארי צהוב עם אננס ודג – קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא

2 דירוגים
הקאנום ג'ין היא משפחת מרקי קארי על בסיס קרם קוקוס או על בסיס מים ודג מפורק אשר נפוצים בכל תאילנד למתכון המלא
קאו סוי – מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קאו סוי – מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים – קאו סוי

את מחית קארי מכינים לבד, עם תבלינים יבשים והיא הופכת את המרק לארומטי במיוחד למתכון המלא
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי

2 דירוגים
לפני כ-20 שנה החלו לגדל מלוחייה ביפן והיא הפכה שם לפופולרית. במטבח היפני משדכים אותה לטעמים שונים ומרתקים למתכון המלא
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר

מרק דגים עם אטריות ראמן

במתכון הזה שילבתי בין בויאבז למרק ראמן באמצעות אטריות ותיבול אסייתי, ולדעתי, היום הוא הגיע לכדי שלמות למתכון המלא
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

מרק מוליגטוני - מרק הודי מעדשים וקוקוס

2 דירוגים
משמעות השם היא "מי פלפל" אבל זה עלולה להטעות. המרק סמיך ועשיר מאוד. בהודו הוא מוגש כמרכז הארוחה, לצד אורז למתכון המלא
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מרק פו עוף (Pho ga) עם וון-טון ונתחי עוף

2 דירוגים
בווייטנאם מקובל לקצוץ את העוף על עצמותיו באמצעות קופיץ, אבל אפשר בהחלט להפריד את הבשר מהעצמות למתכון המלא
זרו סובה - אטריות כוסמת בדאשי יפני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
זרו סובה - אטריות כוסמת בדאשי יפני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

זרו סובה – אטריות כוסמת בדאשי יפני

1 דירוגים
שורה של תוספות כמו צנון מגורר, בצל ירוק או ג’ינג’ר מוגשות בצד ומעשירות את המרק הקר – בדומה לגספאצ’ו הספרדי למתכון המלא