מתוק מדבש

מה מכינים עם סילאן?

מבשר דרך סלטים ועד עוגות - שלל מתכונים עם סילאן
יולי 2019

לתיבול סלט, כרוטב לבשר, בעוגה או בקינוח – סילאן הוא תוספת נהדרת כמעט לכל מנה. לפניכם שלל מנות שאפשר להכין אתו, כולל אלטרנטיבות נוטפות סילאן לעוגת הדבש המסורתית.

פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

פרפה חלבה מתובל בסילאן

אי אפשר לדבר על פרפה חלבה בלי להזכיר את צחי בוקששתר. הגרסה של רות שונה — הפרפה שלה מתובל בסילאן, יש בו פחות חלמונים והוא מועשר בגבינת מסקרפונה, שתורמת למרקם ולטעם למתכון המלא
רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר
רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר

רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה

4 דירוגים
הקראסט השחום והמתקתק שנוצר ממשחת הסילאן מסתיר בפנים בשר עם גוון ורדרד, שנחשף במלואו רק בעת הפריסה למתכון המלא
עוגת יוגורט וסילאן בזיגוג יוגורט ולימון קונפי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת יוגורט וסילאן בזיגוג יוגורט ולימון קונפי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוגת יוגורט וסילאן בזיגוג יוגורט ולימון קונפי

2 דירוגים
טוחנים את לימון הקונפי עם יוגורט ודבש ומקבלים זיגוג סמיך וקטיפתי, שהוא הרבה פחות מתוק מזיגוגי הסוכר הרגילים למתכון המלא
סלט ירוק עם הדרים מיובשים בווינגרט חרדל ודבש של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
סלט ירוק עם הדרים מיובשים בווינגרט חרדל ודבש של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

סלט ירוק עם הדרים מיובשים

3 דירוגים
הסלט הזה מבוסס על המון עלים ירוקים, לבנים וסגולים - עלי הסלט חייבים להיות טריים ופריכים - בחרו אותם בקפידה למתכון המלא
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

קציצות עגל בפול ולימונים כבושים

5 דירוגים
מכמות בשר לא גדולה יוצאות הרבה קציצות. אפשר להכין יום-יומיים קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה למתכון המלא
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

שָאלְרַם — לפת צלויה בתמרים וסילאן

2 דירוגים
לפתות שנצלות עם תמרים כל הלילה בחום נמוך, ובבוקר מתקבלות פיסות רכות בגוונים של חום כהה, שטעמן אדמתי ומתקתק למתכון המלא
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

סלקים על יוגורט עשבים

4 דירוגים
מנה ראשונה צבעונית ומרשימה לאירוח. הסלקים המתובלים מוגשים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן למתכון המלא
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן

פיננסייר סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן

1 דירוגים
עוגיות שקדים עדינות בניחוח תפוחים ובמילוי קרמי - קינוח שמתאים במיוחד לשולחן החג של ראש השנה למתכון המלא
סלט קינואה ובטטות של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש
סלט קינואה ובטטות של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש

סלט קינואה ובטטות בוויניגרט תפוזים

5 דירוגים
שמה של הקינואה הולך לפניה בזכות סגולותיה התזונתיות הרבות: היא דלת גלוטן ועתירה בחלבון, בסיבים ובוויטמינים למתכון המלא
שלגון יוגורט קטיפתי. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר
שלגון יוגורט קטיפתי. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר

שלגון יוגורט קטיפתי

במתכון הזה יש שני פטנטים: משתמשים ביוגורט פירות מוכן ובמחית בננות שמפיקה שלגונים במרקם מושלם למתכון המלא
שפונדרה עם בצלצלי פנינה ברוטב סילאן וציר בקר. צילום: דן פרץ, סגנון: דיאנה לינדר
שפונדרה עם בצלצלי פנינה ברוטב סילאן וציר בקר. צילום: דן פרץ, סגנון: דיאנה לינדר

שפונדרה עם בצלצלי פנינה ברוטב סילאן וציר בקר

השפונדרה נראית כמו נתחי אוסובוקו, העצם תורמת לטעם ולהסמכת הרוטב ואחרי בישול של שעתיים הבשר ייפול ממנה מרב רכות למתכון המלא
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן

לסילאן תפקיד כפול: הוא משתלב במרינדה, בה משרים את חזה ההודו, וגם בזיגוז שמורחים על הנתח לפני שהוא נשלח לתנור למתכון המלא