פסטה ביתית

פסטת עדשים וכוסמין ביתית בפסטו קישואים ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
פסטת עדשים וכוסמין ביתית בפסטו קישואים ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

פסטת עדשים וכוסמין ביתית בפסטו קישואים ושקדים

שילוב של קמח עדשים, קמח דורום אורגני וקמח כוסמין מניב פסטה מזינה. הילדים יהנו מהכנת הבצק, העיצוב ובסוף גם מהזלילה למתכון המלא
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

1 דירוגים
 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר למתכון המלא
עלי פסטה עם  חציל קלוי, עגבניות וגבינת המאירי של מיכל בוטון ועדינה זוסמן. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
עלי פסטה עם חציל קלוי, עגבניות וגבינת המאירי של מיכל בוטון ועדינה זוסמן. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

עלי פסטה עם חציל קלוי, עגבניות וגבינת המאירי

4 דירוגים
פסטה עם הרבה חלמונים ברוטב איטלקי קלאסי שמקבל טאץ’ ישראלי של גבינת המאירי למתכון המלא
קורדונטי עשבים (פסטה דקיקה) בפיסטוק וארטישוק של תמר כהן צדק. צילום: רן בירן
קורדונטי עשבים (פסטה דקיקה) בפיסטוק וארטישוק של תמר כהן צדק. צילום: רן בירן

קורדונטי עשבים ברוטב פיסטוק וארטישוק

6 דירוגים
הפסטה הזאת בכלל לא צריכה רוטב כי היא מלאת טעם כמו שהיא, אבל כאן מוקפצת עם פיסטוק וארטישוק שמוסיפים פריכות למתכון המלא
קלסונס - כיסוני בצק במילוי גבינה של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קלסונס - כיסוני בצק במילוי גבינה של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

קלסונס של מסעדת שולה

4 דירוגים
מנה שמקורה במטבח הסורי, שממנו היא התפשטה למטבחים סמוכים, כשכל אזור עושה את זה קצת אחרת. זוהי הגרסה הטבריינית למתכון המלא
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

סוכריות פסטה במילוי לאבנה ברוטב חמאת זעתר

אצל הערבים נהוג לאכול לאבנה וזעתר כל בוקר. אני חיברתי את המנה למטבח האיטלקי וגיליתי שלבנה ופסטה משתלבות נהדר למתכון המלא
אניולוטי עם קרם תירס וריקוטה ברוטב חמאה חומה, שרימפס ואפונה של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
אניולוטי עם קרם תירס וריקוטה ברוטב חמאה חומה, שרימפס ואפונה של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

אניולוטי עם קרם תירס וריקוטה בחמאה חומה ושרימפס

3 דירוגים
אניולוטי הם סוג של רביולי, רק שבמקום לקרוץ עיגול או ריבוע, הבצק מגולגל על המלית ומפרידים בין הכיסנים בצביטה למתכון המלא
אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל

2 דירוגים
מדובר ברוטב כתום וקרמי עשיר ומתקתק, שעיקר טעמו מגיע מבצל וחמאה שמזיעים יחד בסיר ואז נטחנים עם עגבניות למתכון המלא
רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר
רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר

רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין

2 דירוגים
מנה חגיגית לשולחן חג השבועות. שף מסמיליאנו דה מטאו מכין רביולי גבינה וערמונים ברוטב חמאת כמהין למתכון המלא
טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

טורטליני סולת עם תרד ומנגולד ברוטב שקדים

2 דירוגים
המנה הזו נולדה מהרצון לייצר פסטה טבעונית שתהיה עשירה ומעניינת גם ללא ביצים למתכון המלא
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי

2 דירוגים
מנה שמחברת בין כמה סגנונות: את החורשט סבזי הפכתי למרק שבו מתבשלים הדגים, והוא מוגש עם פסטה פיצ'י בשרנית למתכון המלא
טורטליני מפסטה טרייה בבטטה וריקוטה עיזים של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
טורטליני מפסטה טרייה בבטטה וריקוטה עיזים של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

טורטליני מפסטה טרייה עם בטטה וריקוטה עיזים

הסו-שפים של מסעדת אריא מגישים קלאסיקה איטלקית במילוי בטטה למתכון המלא
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock
טורטלי במילוי בשמל של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock

טורטלי – כיסוני פסטה במילוי בשמל

2 דירוגים
הטורטלי הוא למעשה רביולי, ואין לבלבל אותו עם טורטליני, שהוא צורה אחרת של פסטה ממולאת. כאן הוא ממולא בבשמל גבינתי ומנחם למתכון המלא
פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר,שמנת ופקורינו של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר,שמנת ופקורינו של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר, שמנת ופקורינו

פסטה פיצ'י היא פסטה טוסקנית בעבודת יד, מבצק ללא ביצים. במתכון זה היא שואבת השראה ממנת הפסטה קצ'ו א פפה הקלאסית למתכון המלא
פפרדלה שמן זית ולבן קיש של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פפרדלה שמן זית ולבן קיש של אילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פפרדלה שמן זית ולבן קיש

3 דירוגים
לבן קיש הוא מעין אבן של יוגורט מיובש. טעמו מרוכז ודומיננטי מאוד - חמצמץ ומלוח. גרדו אותו על המנה, ממש כמו פרמזן למתכון המלא
פילמני תפוח אדמה שרוף עם קרם פרש של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY
פילמני תפוח אדמה שרוף עם קרם פרש של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY

פילמני תפוח אדמה עם קרם פרש

3 דירוגים
לכיסונים הרוסיים הקלאסיים משתדכים כאן תפוח אדמה שרוף, קרם פרש, ביצה רכה והשוס: אפר קליפות בצל למתכון המלא
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY

אניולוטי דלורית בחמאת שומר ואגוזים

4 דירוגים
כיסוני האניולוטי הם הגרסה של פיימונטה לרביולי, כאן הם ממולאים בדלורית ומבושלים בחמאת שומר, מסקרפונה ואגוזים למתכון המלא
  • בצק פסטה 40 חלמונים. צילום: רן בירן
    בצק פסטה 40 חלמונים. צילום: רן בירן
  • בצק פסטה 40 חלמונים. צילום: רן בירן
    בצק פסטה 40 חלמונים. צילום: רן בירן
  • בצק פסטה 40 חלמונים. צילום: רן בירן
    בצק פסטה 40 חלמונים. צילום: רן בירן

בצק פסטה 40 חלמונים

8 דירוגים
בצק פסטה העשיר בחלמונים מתאים מאוד להכנת פסטות כמו טליאטלה ופפרדלה, מסביר שף איתן ונונו, אבל גם להכנת כיסונים למתכון המלא
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן

רביולי סרטנים של שף איתן ונונו

מתחשק לכם להשקיע? שף איתן ונונו מלמד איך מכינים רביולי במילוי סרטנים וברוטב על בסיס קליפותיהם למתכון המלא
רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן של שף רמי סויסה. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן של שף רמי סויסה. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן

1 דירוגים
רביולי תפוחי עץ עם גבינת מסקרפונה, קינוח שעושה טייק אוף על המנה האיטלקית המפורסמת ולא ישאיר את האורחים אדישים למתכון המלא
רביולי תירס וגבינת מסקרפונה 
עם ברוקומיני ופקורינו . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
רביולי תירס וגבינת מסקרפונה עם ברוקומיני ופקורינו . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

רביולי תירס וגבינת מסקרפונה עם ברוקומיני ופקורינו 

5 דירוגים
רביולי ממולאים בקרם פולנטה ומסקרפונה, רוטב חמאה ולימון עדין ופרחי הברוקומיני שמכניסים ירקרקות רעננה למתכון המלא
מאפה פסטה פיצ'י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן.  צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
מאפה פסטה פיצ'י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

מאפה פיצ'י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן

1 דירוגים
פיצ’י שהפכה לחביבת השפים, היא פסטה נהדרת בעלת מרקם בשרני ודומיננטי, שבמיטבה עם מעטפת של רוטב עשיר וסמיך למתכון המלא
  • אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז. צילום: דניאל לילה
    אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז. צילום: דניאל לילה
  • אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז
    אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז

אניולוטי גורגונזולה בקרם וישיסואז

השף דייוויד פרנקל נותן גרסה קצת שונה למנת הפסטה המפורסמת שלו - כזו שמתאימה גם למטבח הביתי למתכון המלא