סלט פריקי עם הדרים, אספרגוס חלוט, בצל ירוק ושמבלילה של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה) סלט פריקי עם הדרים ואספרגוס חלוט מאת מיכל מוזס ואחמד (חמודי) עוקלה 2.5 שעות קל צמחוני כשר סלט משביע, מקורי ובריא שמשדרג כל ארוחה למתכון המלא
ריזוטו פריקה וחצילים עם קרעה צלויה של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל ריזוטו פריקה וחצילים עם דלעת קרעה צלויה, יוגורט ומלוחיה מאת עומר אבישר כשעה קל כשר צמחוני מנה מקורית שמשלבת ירקות בלאדי עונתיים של קיץ ויוגורט למתכון המלא
גזרים צלויים עם פריקה ותמרים של שף גל בן משה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף גזרים צלויים עם פריקה ותמרים מאת שף גל בן-משה שעתיים וחצי קל כשר טבעוני סלט חם שנותן כבוד לגזר; מין גרסה לבנטינית לצימעס למתכון המלא
עלי תות ממולאים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל עלי תות ממולאים מאת מיכל חביביאן כשעה וחצי קל כשר טבעוני מנה צבעונית, מזינה, טעימה ועונתית מאוד, שכן עונתו של פרי עץ התות קצרה באופן אכזרי, כמו כל מה שקשור באביב המסעיר שלנו למתכון המלא
פריקה עם עשבים מטוגנים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו פריקה עם עשבים מטוגנים מאת איתיאלה היאט 55 דקות קל כשר צמחוני מנה פשוטה, חמה ומשביעה עם המון סוגים של ירוקים שמשתדכים נהדר לפריקה למתכון המלא
סלט פריקה עם במיה ותאנים של ארז גולקו. צילום: שני בריל סלט פריקה עם במיה ותאנים מאת ארז גולקו 20 דקות קל כשר טבעוני סלט עם שילוב טעמים ומרקמים משגע של פריקה מעושנת, תאנים מתוקות ושקדים קראנצ'יים למתכון המלא
סלט פריקה וענבים צלויים של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב סלט פריקה וענבים צלויים מאת עדינה זוסמן שעה ורבע קל כשר טבעוני סלט פריקה קר וענבים צלויים עסיסיים עם אגוזי מלך קצוצים למתכון המלא
שניצל טופו טבעוני של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר שניצל טופו טבעוני בציפוי פריקה וזעתר מאת רינת צדוק 20 דקות + 2־6 שעות השריה קל כשר טבעוני שניצל טופו בציפוי של פריקה טחונה, שמוסיף טעמי עישון עדינים למתכון המלא
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני. טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא מאת שף גל בן-משה כ-3 שעות למתקדמים כשר בשר המנה היא הומאז' לקבב ביל קאראז', מנת הדגל של המטבח החאלבי אותה הגשנו בפריזם במשך השנים בשלל וריאציות למתכון המלא
מרק מלבי ובשישה עם טוויל גרניום של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר מרק מלבי ובשישה מאת שף הלל תווקולי 40 דקות קל כשר קינוחים הבשישה היא קינוח חיטה בלולה בתמרים או דבש ממטבחי צפון אפריקה למתכון המלא
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל דלעת ממולאת בממולאי מנגולד ופריקי מאת שף תומר טל כשעתיים למתקדמים כשר טבעוני הצורה של הדלעת מזמינה להפוך אותה לכלי קיבול ולבשל בתוכה. כאן מילאתי אותה בעלי מנגולד ממולאים בעצמם בתבשיל פריקה למתכון המלא
כרוב שלם ממולא בפריקה בציר יין לבן של מורן בודניק. צילום: שני בריל.סטיילינג: ענת לבל. כרוב שלם ממולא בפריקה בציר יין לבן מאת מורן בודניק כ-3 שעות למתקדמים כשר טבעוני זוהי מנה פשוטה וביתית, אבל גם מורכבת כי יש בה הרבה רבדים של טעמים למתכון המלא
פריקה הדרים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר פריקה הדרים מאת איילת לטוביץ' כ-35 דקות קל כשר צמחוני הטעמים המעושנים של הפריקה משתלבים מעולה עם טעמי ההדרים, ומתקבלת מנה עם נוכחות חורפית קלילה ומעודנת למתכון המלא
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220 סלט מלפפונים, פאקוסים וחרושים מאת שף תומר טל 50-40 דקות צמחוני קל כשר אפשר להכין את הסלט עם חיטה ולאבנה ביתית מעושנת, להשתמש בלאבנה רגילה וחיטה מעושנת (פריקה) או לוותר על הלאבנה והדגנים לגמרי. למתכון המלא
טאבולה פריקה, דובדבנים ושקדים של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן טאבולה פריקה, דובדבנים ושקדים מאת שף יוסי שטרית שעה ורבע קל כשר טבעוני השילוב בין הניחוח המעושן של הפריקה למתיקות של הפרי מעיף את הסלט למחוזות חדשים למתכון המלא
פוגאס פריקה, אורגנו ושומן טלה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן רואים ירוק: ארז קומרובסקי אופה לחמים מקומיים עם פריקה מאת ארז קומרובסקי ומתן שופן ארז קומרובסקי אוכל מקומי ארז קומרובסקי ממלא את התנורים בלחמים ריחניים מפריקה – חיטה ירוקה מעושנת טרייה שניתן למצוא כעת בשווקים ובחנויות התבלינים לכתבה המלאה
לחם פריקה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן לחם פריקה מאת שף ארז קומרובסקי יום + 4.5 שעות למתקדמים כשר אפייה פריקה אפשר כמובן לטחון דק, אבל פה אני משתמש בפריקה גרוסה גס ומטמיע אותה בתוך הבצק למתכון המלא
פוגאס פריקה, אורגנו ושומן טלה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן פוגאס פריקה, אורגנו ושומן טלה מאת שף ארז קומרובסקי 24 שעות למתקדמים כשר אפייה לחם שטוח מדרום צרפת (פרובאנס) שאני אוהב מאוד למתכון המלא
חלת פריקה וזרעי חמנייה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן חלת פריקה וזרעי חמנייה מאת שף ארז קומרובסקי לילה + שעתיים למתקדמים כשר אפייה חלה שמדברת עם ערך המקומיות: פריקה, שמן זית וחמניות למתכון המלא
קבב טלה ממולא בגורגונזולה של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה קבב טלה ממולא בגורגונזולה עם תבשיל פריקי לימוני מאת מיכל ברנס ויעקוב ברהום 45 דקות + צינון קל לא כשר בשר 2 דירוגים בתוך כל קבב מטמינים מעט גורגונזולה, שמוסיפה מליחות וחריפות ותורמת לעסיסיות של הקבב למתכון המלא
ספריבס טלה בגריל על ריזוטו פריקי של "האחים". צילום: דניאל לילה ספריבס טלה בגריל על ריזוטו פריקי מאת שף אסף דוקטור שעתיים וחצי קל לא כשר בשר 1 דירוגים את הפריקי מבשלים כמו ריזוטו עם ציר טלה ארומטי שמתקבל מצליית הספריבס למתכון המלא
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה מאת רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי שעה וחצי קל כשר טבעוני 2 דירוגים טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
בצל ממולא ברוטב סלק וורדים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה בצל ממולא ברוטב סלק וורדים מאת נוף עתאמנה אסמעיל 3.5 שעות למתקדמים כשר בשר 3 דירוגים סיר שהוא חיבור של טעמים מכמה ארצות ערביות עם רוטב מקורי של סלקים ועלי ורדים מיובשים למתכון המלא
צוואר טלה ממולא בפריקי ושקדים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר צוואר טלה ממולא בפריקי ושקדים מאת יוסף (זוזו) חנא כשעתיים וחצי קל כשר בשר 2 דירוגים מנת אירוח אלגנטית שתתאים לכל ארוחה חשובה - לב פריך של פריקי ושקדים עטוף בבשר רך כחמאה למתכון המלא
מרק פריקי ועראק של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר מרק פריקי ועראק מאת זוזו חנא כשעה קל כשר מרקים 2 דירוגים אצלנו בבית תמיד הגישו מרק פריקי בחורף. אני משדרג אותו עם עראק, שטעמיו משתלבים נפלא עם טעמה המעושן של החיטה למתכון המלא
סטייק דג ים ופריקה עם חמאה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין סטייק דג ים ופריקה עם חמאה מאת ארז גולקו שעה קל מאוד כשר דגים 4 דירוגים תבשיל שאינו מצריך זמן בישול רב מדי ומחבר בין הים, שהחורף היא העונה שלו, לבין האדמה - החיטה למתכון המלא
סלט פריקה ועדשים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע סלט פריקה ועדשים מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה קל כשר צמחוני 4 דירוגים בצל ירוק ועגבנייה מחמיאים לטעמו המעושן של הפריקה ומוסיפים רעננות למתכון המלא
תבשיל כבש. צילום: shutterstock תבשיל כבש עם פריקה וירקות שורש מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעתיים ורבע קל כשר בשר 2 דירוגים יש בסיר הזה כל מה שצריך כדי ליצור מאכל מנחם. רק ודאו שכל המרכיבים מתרככים בנחת ושלא חסרים נוזלים למתכון המלא
תבית זנב שור ופריקה של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר תבית זנב שור ופריקה מאת שף ארז קומרובסקי 30 דקות ועוד לילה אפייה קל כשר בשר 4 דירוגים על התבית הזה באמת אין הרבה מה להגיד חוץ מאשר "רוצו וקנו מהר זנב רציני שייעשה את החורף שלכם טעים-טעים" למתכון המלא
פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לבּנה. צילום: דניאל לילה פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לאבּנה מאת זוזו חנא כ-40 דקות קל כשר דגים 2 דירוגים קרם לאבּנה מחמיא לטעמו של הדג וגם לטעמה המעושן של הפריקה למתכון המלא
תאנים ממולאות בפריקה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף תאנים ממולאות בפריקה מאת רינת צדוק 40 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים אנחנו אוהבים למלא הכל – אז למה לא תאנים? מלית מלוחה של פריקה ותבלינים הופכת את התאנים למנה עיקרית מיוחדת למתכון המלא
אסאדו עם ירקות שורש על מצע פריקה. צילום: דניאל לילה אסאדו עם ירקות שורש על מצע פריקה מסעדת "פאסטל", תל אביב שעתיים קל כשר בשר 4 דירוגים מנת פויקה קלאסית של מסעדת "פאסטל" עם מוטיבים מקומיים: חיטה ירוקה וקלויה נהנית מהרוטב הנפלא העוטף את התבשיל למתכון המלא
חיטה. צילום: דור קדמי כך איבדנו את הקשר עם החיטה מאת אורי מאיר צ'יזיק חיטה לחם קיימות עד לפני 200 שנה תהליך עיבודה של החיטה הוביל לכך שהשוו אותה לזהב, אך ככל שהפכה לנגישה יותר, כך איבדה מערכה לכתבה המלאה
תבשיל דגנים אורגניים של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו תבשיל דגנים אורגניים מאת אמיר כלפון שעתיים קל כשר טבעוני 1 דירוגים תבשיל שהוא מעין הכלאה בין ריזוטו לראגו - הוא מתבשל בציר כמו ריזוטו ואז עובר לאפייה בתנור, שמעמיקה את טעמיו למתכון המלא
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים מאת יעל סלע וקרן אלה גפן 3:30 שעות למתקדמים כשר מאפים 2 דירוגים מאפה מרשים שכולל ענבים (אפויים, טריים וכבושים), גבינת עיזים עשירה, בשר חצילים קלויים, פריקי ופסטו עשבים למתכון המלא
שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע מאת עז תלם 1 שעה קל כשר יוגורט השילוב בין החמצמצות של היוגורט לטעם המעושן והעמוק של הפריקה יצר סינרגיה מיוחדת במינה למתכון המלא
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 1:15 שעות קל כשר מרקים 3 דירוגים במהלך הבישול כדורי הבשר סופחים אליהם מהמרק ומטעמיו ובתמורה הם עוזרים להסמיך אותו למתכון המלא
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש מאת סלאח כורדי 3 שעות + שעתיים השריה למתקדמים לא כשר ממולאים 1 דירוגים מנת כרוב ממולא עם בשר כבש, אורז ופריקה מבית היוצר של שף סאלח כורדי למתכון המלא
עוף צעיר ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים עוף ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול מאת שף חביב משה 1:5 שעות קל מאוד עוף בתנור מתכונים לאירוח 2 דירוגים מנה עיקרית בסיסית לכאורה, שתהפוך את סעודת סוכות למענגת במיוחד למתכון המלא
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע סלט פריקי עם לימון כבוש מאת ארז גולקו ושלומי נבון 1 שעה קל מאוד כשר טבעוני 3 דירוגים לחיטה המעושנת יש טעם עמוק והיא מצוינת במנות קרות, כמו הסלט הזה, שמקבל זריקת חמצמצות מכיוון הלימונים הכבושים למתכון המלא
תבשיל פריקה וירקות של אורי שביט. צילום: shutterstock תבשיל פריקה וירקות מאת אורי שביט שעה ורבע קל כשר טבעוני 2 דירוגים את המתכון הכנתי לראשונה עם חיטה ירוקה טרייה הנפוצה באביב בשוקי המגזר הערבי. אפשר גם להחליף בפריקה מיובשת למתכון המלא
פוקצ'ה פריקה, עלי גפן ושמן פלפל ירוק של רינת צדוק. צילום: שני בריל פוקצ'ה פריקה, עלי גפן ושמן פלפל ירוק מאת רינת צדוק שעה וחצי + לילה לבצק המקדים קל כשר אפייה 2 דירוגים פוקצ'ה המבוססת על בצק מחיטה מלאה שמועשר בפריקה טחונה. הפריקה מעניקה טעמים מעושנים עדינים וצבע ירוק למתכון המלא
עוגת עלי גפן במילוי פריקה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף עוגת עלי גפן במילוי פריקה מאת רינת צדוק שעה וחצי קל כשר טבעוני 1 דירוגים עלי הגפן, הארטישוק והלימון הכבוש מספקים טעמים חמצמצים שמתאימים לטעם המעושן והדומיננטי של הפריקה למתכון המלא
דייסת פריקי עם סופריטו פלפלים של חיים כהן. צילום: נמרוד סונדרס דייסת פריקי עם סופריטו פלפלים מאת שף חיים כהן 45 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים שף חיים כהן מגיש מתכון משובח לדייסת פריקי של מסעדת יפו-תל אביב למתכון המלא
כדורי בשר על פריקי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני כדורי בשר על פריקי מאת איילת לטוביץ' שעה וחצי קל כשר בשר 4 דירוגים הנה מנת ביתא קפה אופיינית ונהדרת שקל להכין בבית למתכון המלא
חמין טבעוני של אורי שביט. צילום: בן יוסטר חמין טבעוני עם פריקה ועדשים מאת אורי שביט 40 דקות קל כשר טבעוני 13 דירוגים חמין עשיר וטעים שלוקח את התבשיל החורפי למחוזות שונים ומפתיעים למתכון המלא
מנגולד במילוי פריקה, עשבים ולימון של רינת צדוק. צילום: בועז לביא מנגולד במילוי פריקה, עשבים ולימון מאת רינת צדוק שעה ורבע קל כשר טבעוני 2 דירוגים אחרי שמכינים את מילוי המנגולד מסדרים את הממולאים במעגל, מקשטים בעגבניות פרוסות ולימון ומבשלים למתכון המלא
מבורגול עד פריקה - סוגי החיטה השונים. צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל מבורגול ועד פריקה: כל מה שצריך לדעת על החיטה מאת עז תלם אוכל בריא חיטה כוסמין מה ההבדל בין בורגול גס, בינוני ופריקה? עז תלם מנתח את זני החיטה ונותן טיפים להכנה מדויקת. כך קוצרים שבחים לכתבה המלאה
ויסברטן ממולא פריקי. צילום: אפיק גבאי | סגנון: ענת לבל ויסברטן ממולא פריקי מאת סבינה ולדמן 3:30 שעות קל כשר בשר 1 דירוגים זהו אחד הנתחים האסתטיים ביותר - צורתו חלקה, ולכן נוחה מאוד למילוי. צבע הבשר הוורוד בהיר מרמז על טעמיו המעודנים למתכון המלא
קישואי בלאדי ממולאים בפריקי וטלה.צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע קישואי בלאדי ממולאים בפריקי וטלה מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 1 שעה קל כשר אוכל בריא קישוא בלאדי הוא קטן ומוצק וטעמו מרוכז מאוד. הוא כהה יותר מהקישוא הרגיל, אך בהיר יותר מהזוקיני למתכון המלא
קישואים ממולאים בפריקי ושקדים. צילום: דניאל לילה קישואים ממולאים בפריקי ושקדים מאת שף ארז קומרובסקי 1 שעה קל כשר ממולאים 4 דירוגים פריקי, החיטה הירוקה והמעושנת מהמטבח הערבי, היא מועמדת ראויה ביותר לממולאים צמחוניים, בזכות טעמה העמוק למתכון המלא
מקלובה פריקי עם חצילים ועגבניות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע מקלובה פריקי עם חצילים ועגבניות מאת אורלי פלאי ברונשטיין 1:45 שעות קל כשר אוכל בריא החיטה הירוקה מתנהגת כמו בורגול ואורז, אבל נותנת לכל מאכל שהיא משתלבת בו ניחוח מעושן ושיק ים תיכוני למתכון המלא
פלפלים ממולאים בפריקי ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה פלפלים ממולאים בפריקי ובצל ירוק מאת עופרי זוטא קל כשר ממולאים מפיחים חיים חדשים במאכל האהוב עם מלית של פריקי ובצל ירוק קלוי למתכון המלא
טבולה פריקי. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף טבולה פריקי מאת לידור ברזיק פרידלנד 40 דקות קל מאוד כשר מנות ראשונות 1 דירוגים סלט טבולה ירוק ורענן עם טעמים מעושנים שמגיעים מהפריקי למתכון המלא